Safari Reis Tanzania

Ga mee op safari reis door Tanzania, verken de Big Five in de drie belangrijkste natuurgebieden van Tanzania: de Ngorongoro Conservation Area, Het Serengeti National Park en het Tarangire National Park.
Vanaf 4.000 p.p.
9 dagen
Tanzania
Offerte aanvragen
Safari Reis Tanzania
Safari Reis Tanzania
Hét natuurjuweeltje van oostelijk Afrika
Tanzania is het land van de ultieme safari. De jaarlijkse migratie van honderdduizenden dieren behoort tot de allergrootste natuurwonderen op aarde. Naast de beroemde Big Five staan de uitgestrekte nationale parken garant voor magnifieke landschappen.
serengeti-park-buffel-migratieserengeti-park-buffel-migratie
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Arusha (Tanzania)
inclusief privé transfer

Vandaag gaat uw rondreis door Tanzania van start en vliegt u naar Arusha. Arusha staat bekend als de safarihoofdstad van Tanzania en is tevens het vertrekpunt van uw onvergetelijke fly-in safari. Na aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht, waar u kunt ontspannen na een lange vlucht.

Dag2
Arusha, Tarangire National Park

In de ochtend wordt u meegenomen voor een rondleiding over de koffieplantage bij de lodge, die bovendien tot een van de oudste koffieplantages van Tanzania behoort. Na de lunch vertrekt u naar Tarangire National Park voor de eerste game drive. In vergelijking met de andere noordelijke parken wordt dit gebied minder druk bezocht, maar het herbergt, naast de Serengeti in het noorden van Tanzania, de grootste verscheidenheid aan wild.

Dag3
Tarangire National Park

Deze dag biedt u uitgebreid de gelegenheid om het park verder te verkennen. U zult deelnemen aan game drives, een wandelsafari maken, een bezoek brengen aan een Masai dorpje, genieten van sundowners bovenop Sunset Hill, en voor het slapengaan is er zelfs nog tijd voor een nachtelijke safari. Het park ontleent zijn naam aan de Tarangire-rivier die erdoorheen stroomt. Het landschap wordt gekenmerkt door heuvels, baobabbomen en in het zuiden uitgestrekte savannes. Tarangire staat vooral bekend om de indrukwekkende groepen olifanten die met name tijdens het droge seizoen het park beheersen. Naast olifanten huisvest het park ook giraffen, impala's, gazellen, zebra's, buffels en leeuwen.

Dag4
Tarangire National Park, Ngorongoro

Na een laatste game drive vliegt u naar Manyara, vanwaar u vervolgens naar het Ngorongoro Conservation Area reist. Onderweg naar de lodge bij de Ngorongoro-krater maakt u een stop bij een Afrikaanse markt, waar u wellicht wat souvenirs kunt aanschaffen. Bij aankomst in de lodge wordt een heerlijke high tea voor u geserveerd. Ngorongoro staat bekend als de 'Tuin van Eden', en in deze vruchtbare groene krater leven naar schatting zo'n 30.000 grotere zoogdieren.

Dag5
Ngorongoro

Ngorongoro behoort tot een van de meest dichtbevolkte wildgebieden ter wereld en biedt een prachtige omgeving voor game drives. Vandaag kunt u volop genieten van de indrukwekkende natuur en de overvloed aan wildlife, waaronder nijlpaarden, gnoes, leeuwen, hyena's en neushoorns. Dankzij de overvloedige beschikbaarheid van voedsel en water in het gebied vertonen deze dieren weinig neiging tot migratie. U zult een smaakvolle picknicklunch ervaren op de bodem van de krater en bij terugkeer naar uw accommodatie kunt u genieten van tropische cocktails en een heerlijk diner.

Dag6
Ngorongoro, Serengeti
inclusief privé transfer

Vandaag wordt u middels een privé transfer naar het vliegveld in Lake Manyara gebracht, vanaf waar u naar Serengeti vliegt.

Serengeti Giraffe Beesten Op Achtergrond
Dag7
Serengeti

De Serengeti is niet alleen een paradijs voor liefhebbers van safari's, maar ook voor documentairemakers en onderzoekers. Het Serengeti National Park, bekend om zijn uitgestrekte grasvlaktes, is het meest befaamde park van Tanzania. De Serengeti kan worden onderverdeeld in verschillende gebieden: het oosten kenmerkt zich door uitgestrekte grasvlaktes, het midden van het park wordt gedomineerd door savannelandschap met acaciabomen, en in het noorden vindt u talrijke bossen. U zult de hele dag doorbrengen in dit bijzondere stukje Tanzania, op zoek naar zo veel mogelijk wildlife.

Dag8
Serengeti, Arusha, vlucht naar huis
inclusief privé transfer

Deze laatste ochtend biedt de unieke mogelijkheid om Serengeti van bovenaf te bewonderen tijdens een optionele ballonvaart. Na deze bijzondere ervaring vliegt u terug naar Arusha. Bij aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht, waar u nog kunt genieten van de faciliteiten voordat u naar het vliegveld vertrekt.

Dag9
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Tanzania.

Details & prijzen
Safari Reis Tanzania
Vanaf 4.000 p.p.
9 dagen
Tanzania
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.