Religie in de Emiraten

abu-dhabi-sheikh-zayed-moskee

Welke religies komen in de Emiraten voor?

De Verenigde Arabische Emiraten, gelegen in het Midden-Oosten, zijn diep geworteld in de islamitische traditie. Het islam speelt dan ook een centrale rol in het dagelijks leven van haar inwoners. De officiële religie van de Emiraten is de islam. De meerderheid van de bevolking is moslim, voornamelijk behorend tot de soennitische tak van de islam.

De islamitische principes, tradities en waarden ziet u veel terug in het dagelijkse leven in de Emiraten. Moskeeën zijn prominente kenmerken van steden en dorpen in het land. Het oproepen tot gebed (adhan) weerklinkt vijf keer per dag, waardoor gelovigen worden herinnerd aan hun religieuze verplichtingen.

 

emiraten-abu-dhabi-sheikh-zayed-moskee

Overige religies

De regering van de Verenigde Arabische Emiraten steunt een benadering van de islam en moedigt respect voor andere religies aan, evenals het samenleven in vrede. Naast de islam zijn er ook kleine gemeenschappen van andere religieuze groeperingen, zoals christenen, hindoes, sikhs en anderen, die vrij hun geloof kunnen uiten in overeenstemming met de grondwettelijke vrijheden van het land.

De Verenigde Arabische Emiraten streven naar een moderne en open samenleving, waarbij ze traditie en vooruitgang combineren, en waar respect voor religieuze diversiteit hand in hand gaat met nationale eenheid en identiteit. Het is een land waar religie een integraal onderdeel vormt van het culturele weefsel en waar de islam een bron van inspiratie, troost en gemeenschap blijft voor miljoenen mensen.

Onze reizen naar de Emiraten

dubai-stad-header
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in de Verenigde Arabische Emiraten.