Taal in de Emiraten

Mensen op plein in Dubai, Emiraten

Wat voor taal spreken ze in de Emiraten?

De officiële taal van de Verenigde Arabische Emiraten is Arabisch, met name het standaard Arabisch of Modern Standaard Arabisch (MSA). Deze taal wordt gebruikt in formele contexten, zoals in de overheid, media en onderwijs. Echter, door de diverse bevolking van expats en migranten uit verschillende delen van de wereld, wordt Engels ook veel gesproken en begrepen, vooral in stedelijke gebieden en in de zakelijke wereld.

Daarnaast zijn er veel expats die andere talen spreken, zoals Hindi, Urdu, Tagalog en diverse andere Aziatische en Europese talen. Over het algemeen zijn de Emiraten een plek waar verschillende talen samenkomen en waar tolerantie en begrip voor diversiteit hoog in het vaandel staan.

Emirati met kameel in woestijn, Emiraten

Belangrijke Arabische woorden

Emirati vinden het altijd leuk als toeristen een poging doen tot een woordje Arabisch. Dit wordt dan ook met een brede glimlach beantwoord. Daarom staan hieronder de belangrijkste woorden die handig kunnen zijn voor uw reis naar de Emiraten.

  • Hallo = Merhaba 
  • Ja/Nee = Na-amm/La 
  • Alstublieft = Min fadlik 
  • Dank u wel = Shukran
  • Tot ziens = Maasalaamah

Wilt u nog meer Arabische woorden leren? Probeer dan de Arabische cursus op Duolingo.

Is dit toch iets te moeilijk om te onthouden? Geen zorgen, de meeste Emirati staan u ook graag te woord in het Engels, dus daarmee kunt u ook goed overweg in Abu Dhabi en Dubai.

Onze reizen naar de Emiraten

dubai-stad-header
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in de Verenigde Arabische Emiraten.