Tijdsverschil Emiraten

emiraten-abu-dhabi-sheik-zayed-moskee-avond

Wat is het tijdsverschil met de Emiraten?

Wanneer u op reis gaat, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Daarom moet u ook het tijdsverschil in overweging nemen en uw plannen dienovereenkomstig aanpassen.

De Emiraten hanteert de Gulf Standard Time (GST), wat betekent dat het 4 uur voorloopt op Coordinated Universal Time (UTC+4). De Emiraten kennen geen zomer- of wintertijd, dus in vergelijking met Nederland is er een tijdsverschil van +3 uur in de winter en +2 uur in de zomer.

Aangezien er weinig verschil zit tussen de tijdszones, zult u weinig tot geen last hebben van een eventuele jetlag. Hierdoor zal uw slaapritme waarschijnlijk licht of niet verstoord worden door het tijdsverschil.

Handige tips

Mocht u toch last krijgen van het tijdsverschil? Geen zorgen, dit zal snel aan u voorbijgaan. Normaalgesproken heeft uw lichaam per uur tijdsverschil een dag nog om er te wennen aan de nieuwe tijdzone. Door de dag vroeg te beginnen kan de jetlag al goed verminderen.

Daarnaast is het handig om de tijd aan te passen op uw apparaten en/of horloge. Bij de meeste apparaten wordt dat al automatisch gedaan, op basis van uw locatiegegevens. Bij analoge horloges is het handig om de tijd nog even aan te passen naar de nieuwe tijdszone. Zo kunt u zich niet vergissen in de tijd bij geplande activiteiten, zoals vluchten of excursies.

Kortom, van het kleine tijdsverschil van twee/drie uur met de Emiraten zal u waarschijnlijk weinig tot geen last van hebben. Mocht u toch even moeten wennen, dan zal dat wellicht van korte duur zijn. Ook is het belangrijk om even uw tijd op uw horloge aan te passen in de plaatselijke tijdszone. Dan bent u op tijd aanwezig voor uw vlucht(en) en plaatselijke excursies.

Onze reizen naar de Emiraten

dubai-stad-header
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in de Verenigde Arabische Emiraten.