Zelf spring rolls maken

Spring rolls, ook wel bekend als “goi cuon”, zijn een klassiek gerecht uit Vietnam dat wereldwijd geliefd is vanwege zijn frisse en lichte smaak. Deze rollen bestaan uit dunne rijstvellen gevuld met een assortiment knapperige groenten zoals wortelen, komkommer en sla, samen met verse kruiden zoals munt en koriander. Vaak geserveerd met een zoete en zure dipsaus, bieden Vietnamese spring rolls een verfrissende en smaakvolle culinaire ervaring.

Summer rolls
Ingrediënten
Ingrediënten voor 12 spring rolls
  • 12 rijstvellen
  • 100 gram rijstnoedels
  • 12 grote garnalen, gekookt en gepeld
  • 1 wortel, julienne gesneden
  • 1 komkommer, julienne gesneden
  • 12 blaadjes sla
  • Verse kruiden zoals munt, koriander en basilicum
  • Optioneel: plakjes gekookt varkensvlees, tofu of avocado
  • Dipsaus naar keuze (bijvoorbeeld hoisinsaus, pindasaus of zoete chilisaus)

Instructies

  1. Week de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Laat ze daarna goed uitlekken.
  2. Vul een brede kom met warm water. Dompel een rijstvel onder in het water en houd het gedurende ongeveer 10-15 seconden, totdat het zacht wordt maar nog steeds stevig genoeg om te hanteren.
  3. Leg het geweekte rijstvel op een schoon werkoppervlak. Leg een blaadje sla in het midden van het rijstvel en leg daarbovenop een kleine hoeveelheid rijstnoedels, wortel, komkommer, garnalen en verse kruiden. Voeg eventueel ook andere ingrediënten toe naar wens.
  4. Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling en vouw vervolgens de zijkanten naar binnen. Rol stevig op tot een strakke spring roll.
  5. Herhaal dit proces met de overige rijstvellen en vullingen.
  6. Serveer de Vietnamese spring rolls direct met dipsaus naar keuze.

Geniet van uw heerlijke Vietnamese spring rolls!