Egypte Rave

Rave like an Egyptian, tijdens deze prachtige reis door Egypte! Tijdens deze unieke trip vaarde we langs de schatten van Egypte, bezochten we de Vallei der Koningen en de Tempels van Hatsjepsoet en Karnak. Dit allemaal terwijl we onze eigen deuntjes konden draaien op twee privé boten op de Nijl! The best of both worlds. Geschiedenislessen met de beste beats!

Karnak Tempel Zuilen Bruin Egypte
Ballonvaart in Luxor, Egypte

Ballonvaart

Dat Egypte een magisch land is, dat wisten we al maar het landschap vanuit de lucht bekijken maakt het extra bijzonder. We moesten vroeg op staan voor deze ervaring maar dat was de moeite waard! We werden vroeg opgehaald bij het hotel en met bootjes vaarden we naar het westelijke gedeelte van Luxor waar de ballonnen al voor ons klaarlagen.

In het ochtendlicht werden de ballonnen volgepompt met warme lucht, kregen we een korte veiligheidsinstructie van de piloot en hup met z’n alle in de ballon. Het opstijgen ging soepel en eenmaal in de lucht weet je niet welke richting je op moet kijken: naar het Nijldal met daarachter de opkomende zon of naar de tempels van de Westelijke Nijloever onder ons. Kortom; een prachtige ervaring!

Aswan, Egypte aan de Nijl

Boottocht over de Nijl

Een boottocht over de Nijl van Luxor naar Aswan is het ultieme gevoel van vakantie. De groene omgeving langs de Nijl, het briesje, de strakblauwe lucht en het zonnetje zorgen ervoor dat je elke minuut enorm geniet. Onze groep was verdeeld over twee boten en aan boord werd er drie dagen gezorgd voor muziek, drank, ontbijt, lunch en diner. Elke dag hebben we gefeest, geborreld en gerelaxt terwijl we onderweg nog verschillende stops maakte om de prachtige tempels te bezoeken. Ieder dag was dus een ideale combinatie van ontspanning en nieuwe ontdekkingen. De zonsondergang vanaf de boot was een prachtige toevoeging.

Feestavonden op de boot

In de avonden meerde we aan en lagen de boten stil waardoor we elkaar konden opzoeken en feestjes konden bouwen. Het personeel had aan de kade een private setting opgezet en hier konden we tot diep in de nacht onder duizend-en-één sterren dansen.

Egypte Luxor Zuilen

Tempels en geschiedenis

Egypte kent een indrukwekkende geschiedenis en tijdens de Nijlcruise werden we elke dag ondergedompeld in deze indrukwekkende cultuur. We kregen de kans om zelf het oude Egypte te ervaren doordat we elke dag alle hoogtepunten en wonderen van het land bezochten. In een kort tijdsbestek hebben we alle fantastische tempels en bouwwerken zoals de Vallei der Koningen, Karnak, Kom Ombo en de Tempel van Philae met eigen ogen kunnen bekijken.

Egypte Piramides Gizeh Zonsopkomst
Gido van den Brand
Bel, mail of app met Gido

De expert voor incentives.