Zuid-Amerika

Liefhebbers van prachtige natuur komen in Zuid-Amerika volledig aan hun trekken. Maar ook cultuursnuivers kunnen in dit grote continent hun hart ophalen. Het machtige Inca-rijk heeft tal van mooie steden en tempels gebouwd, die beslist een must see zijn. De grote markten zijn een kleurrijk spektakel door de kledij van de bewoners en de prachtige stoffen die er worden verkocht. Door de Spaanse overheersing zijn er in heel veel landen prachtige koloniale bouwwerken te bewonderen. En het grootste regenwoud van de wereld vindt u rondom de Amazone, verspreid over diverse landen.

Weg naar Patagonië, Argentinië
Vind uw ideale reis naar Zuid-Amerika

Bestemmingen in Zuid-Amerika

Ons reisaanbod naar Zuid-Amerika

Omdat Zuid-Amerika zo groot en uitgestrekt is, kent het continent een grote hoeveelheid aan diversiteit. In het noorden leert u de indrukwekkende historie van Colombia kennen en struint u door de kleurrijke koloniale steden die dit gebied rijk is. In het oosten zijn wereldsteden als Rio de Janeiro en Buenos Aires een bezoek waard en in Brazilië kunt u eindeloos strandhoppen dankzij de prachtige stranden.

De ongerepte Amazone met wildlife en authentieke stammen is ongetwijfeld een van uw hoogtepunten tijdens het reizen door Zuid-Amerika. Met immense gletsjers, prachtige meren en uitgestrekte gebergten is Patagonië een must voor elke natuurliefhebber. En dan de Andes, de langgerekte bergketen. Weer een ander hoogtepunt tijdens uw rondreis door Zuid-Amerika. De Incaruïnes van Machu Picchu in Peru kent u natuurlijk van foto’s, maar het gevoel is onbeschrijflijk als u zelf uitkijkt op het wereldwonder. Naast deze bezienswaardigheden behoren ook de zoutvlaktes van Uyuni in Bolovia, het unieke dierenleven op de Galápagos eilanden en de schitterende Iguazu watervallen in Argentinië tot de mogelijkheden bij een rondreis in Zuid-Amerika.

Reizen naar Zuid-Amerika

Een selectie van onze reizen

Algemene informatie over
Zuid-Amerika
Aantal landen
12
Meest gesproken talen
Spaans & Portugees
Hoogste berg
Aconcagua (6.961 meter)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.