Avontuurlijk Chili met hiken in Patagonië

Verken de ruige en adembenemende natuur van Chili. Reis mee van het bruisende Santiago tot het serene San Pedro en van het schilderachtige Puerto Montt tot een trektocht van 5 dagen door het ruige Patagonië.
Vanaf 8.850 p.p.
18 dagen
Chili
Offerte aanvragen
Avontuurlijk Chili met hiken in Patagonië
patagonie-man-hike-berg-op-achtergrond-headerpatagonie-man-hike-berg-op-achtergrond-header
Avontuurlijk Chili met hiken in Patagonië
Patagonië
Patagonië is een betoverende bestemming voor natuurliefhebbers. Hier vind u adembenemende landschappen met torenhoge granieten pieken, uitgestrekte gletsjers en turquoise meren. Trektochten door het beroemde Torres del Paine National Park, het bewonderen van de Perito Moreno-gletsjer en het ervaren van de ongerepte wildernis maken Patagonië een hoogtepunt van uw reis.
patagonie-torres-del-paine-national-park-water-brug-besneeuwde-bergenpatagonie-torres-del-paine-national-park-water-brug-besneeuwde-bergen
Carretera Austral
De Carretera Austral, gelegen in het adembenemende zuiden van Chili, vormt het hoogtepunt van uw reis. Deze iconische weg slingert zich door ongerepte wildernis, langs kristalheldere rivieren, dichte bossen en bergen. Onderweg kunt u genieten van wandelingen naar verborgen watervallen en adembenemende uitzichten op de Patagonische landschappen, waardoor het een onvergetelijk avontuur wordt voor natuurliefhebbers en avonturiers.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Santiago (Chili)

U begint vandaag uw vliegreis naar Chili. De volgende dag komt u aan in Santiago, waar uw reis verder zal gaan.

Dag2
Santiago
inclusief privé transfer

In de ochtend arriveert u in Santiago, Chili. U wordt opgehaald bij de luchthaven en naar u hotel gebracht. De luchthaven ligt op ongeveer 20 kilometer van het stadscentrum, waar u binnen 40 minuten kan zijn. Na de lunch heeft u een stadstour gepland staan. De gids neemt u mee en geeft u een compleet panoramisch beeld van de stad. U begint in het centrum bij Plaza de la Constitucion en het presidentiele paleis, La Moneda. U rijdt verder door de drukke straten van het oude stadscentrum Plaza de Armas, het hart van de stad sinds 1541. Rond het plein staan enkele belangrijke historische gebouwen zoals het postkantoor, de kathedraal en het Nationaal Historisch Museum.

Dag3
Santiago, Calama, San Pedro de Atacama
inclusief privé transfer

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel en doormiddel van een privé transfer naar de luchthaven van Santiago gebracht. U vliegt vandaag door naar het westelijke gedeelte van Chili, Calama. Bij aankomst wordt u opgewacht door een lokale medewerker, hij neemt u mee doormiddel van een privé transfer naar uw accommodatie in San Pedro de Atacama. In de middag heeft u een excursie gepland staan naar de 'Valle de la Luna', deze vallei ligt in de Cordillera de la Sal. De vallei is 22 miljoen jaar geleden gevormd als gevolg van vulkanische activiteiten. Binnen de Maan vallei bezoekt u de Tres Marias, het Amfitheater, de Victoria mijn en het uitkijktpunt van de over de coyote stenen. Aan het eind van de dag gaat u naar de zoutgrotten en eindigt de excursie met een zonsondergang op de grote Duna Mayor.

Dag4
San Pedro de Atacama

Vandaag gaat u naar de Salar de Atacama, gelegen op 62 kilometer van San Pedro de Atacama op 2.300 meter hoogte. Op het oppervlak kunt u zout zien dat is ontstaan door de ophoping van kristallen die ontstaan door de verdamping van grondwater, u kunt er ook soorten flamingo's en andere trekvogels zien. We bezoeken ook de inheemse stad Socaire op een hoogte van 2.270 meter boven de zeespiegel. Vervolgens komen we aan bij de Miscanti en Meñiques Lagoon gelegen 110 km ten zuiden van San Pedro de Atacama op een hoogte van 4200 meter hoogte. Aansluitend zet u koers naar Piedras Rojas, Salar de Talar, Laguna Tuyajto.

Dag5
San Pedro de Atacama

Vandaag bezoekt u de Geiser del Tatio, gelegen op 90 kilometer ten noorden van San Pedro de Atacama op een hoogte van 4.320 meter. De imponerende uitbarsting van de geiser komen aan de oppervlakte via spleten in de aardkorst en bereiken een temperatuur van 85 °C. Dit indrukwekkende spektakel is op zijn best te zien vroeg in de ochtend, tussen 06:00 en 08:00 uur met temperaturen onder nul. Terugkerend naar San Pedro de Atacama geniet u van een landschap met gevarieerde natuur. Waarbij u de stad Machuca en Muchuca Lagune passeert. In de middag verkend u het Cejar zout lagoon, hier zijn de flamingo's bepaalde periodes in het jaar te vinden. U gaat verder naar de Laguna de Pierda, die te vergelijken is met de vorige locatie, hier is het zout gehalte hoog en maakt dit het mogelijk om te drijven.

Dag6
San Pedro de Atacama

Vandaag bezoekt u de Puritama Hot Springs, die gelegen is 30 kilometer ten noordwesten van San Pedro de Atacama. De hotspring is ontstaan dankzij het actieve vulkanische gebied. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag7
Calma, Santiago
inclusief privé transfer

Vandaag wordt u per transfer naar de luchthaven in Calama gebracht. U stapt op het vliegtuig en richting Santiago. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u de dag vrij te besteden.

Dag8
Santiago, Puerto Montt, Puerto Varas
inclusief privé transfer

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven in Santiago gebracht. U vliegt vandaar door naar het zuiden van Chili, Puerto Montt. Bij aankomst wordt u opgehaald door een lokale medewerker en naar uw hotel gebracht. Na het inchecken heeft u een privé stadstour gepland staan. U begint de tour met een reis aan het centrale plein van Puerto Montt. Daar zullen we de kathedraal en het monument voor de Duitse Kolonisten zien. Vanaf het uitkijkpunt Manuel Montt kunt u genieten van het spectaculaire panoramische uitzicht over de stad, de Golf van Reloncavi en het eiland Tenglo. Aan het eind van de dag bezoekt u het pittoreske baai van Angelmo. U vervolgd uw reis met een bezoek aan de stad Puerto Varas, ook bekend als de ""Stad van de Rozen"", gelegen aan het Llanquihue meer. De stad heeft een bevoorrecht uitzicht op de Osorno en Calbuco vulkanen.

Dag9
Puerto Varas

Vandaag begint u de ochtend vroeg en vertrekt u vanuit Puerto Varas naar het Vicente Perez Rosales National Park, het oudste nationale park van Chili. Nadat u het park binnenkomst en de immense Osorno vulkaan nadert, vindt u de Petrohué watervallen aan uw rechterhand en ongeveer 4 km daarna bereikt u het prachtige smaragdkleurige meer van Todos los Santos. U wandelt langs de Osorno vulkaan (2661 meter) naar een bergpas tussen de vulkaan en La Picada Peak (1710 meter). Na een mooie wandeltocht heeft u een welverdiende picknick, met panoramisch uitzicht op het Todos Los Santos gebied inclusief de Tronador vulkaan (3490 meter). Na de lunch heeft u de mogelijkheid om een duik te nemen bij het Playa Larga strand, voordat u terug keert naar de haven in Puerto Varas.

Dag10
Puerto Varas

Laat u verrassen door de wonderbaarlijke natuur die het eiland Chiloé te bieden heeft tijdens een dagtocht. U begint met een veerboot in de stad Pargua, die u naar de Stille Oceaan brengt. Vervolgens steekt u gedurende 30 minuten het kanaal van Chacao over, waarbij u kunt genieten van de wind op zee en het prachtige landschap, totdat u het eiland Chiloé bereikt. Daar aangekomen brengt u een bezoek aan de baai van Caulín, een toevluchtsoord voor verschillende soorten zeevogels. Later gaat u naar het nationale monument Punihuil eiland. Dit is de enige plek ter wereld waar de Magallanes en Humboldt pinguïns samenleven.

Dag11
Puerto Varas

Via een oude route die door de kolonisten gebruikt werd reist u door de stad Alerce tot aan de kustlijn van Puerto Montt. Eenmaal daar neemt u een weg via de Carretera Austral, totdat u bij het nationale park Alerce Andino aankomt. Hier zult u gefascineerd zijn door een prachtige combinatie van kleuren, geluiden en geuren. Het nationale park Alerce Andino, dat een oppervlakte heeft van 39.255 hectare, heeft een rijke fauna, waarbij de Poema, de Pudú, het Chileense hert en vogels als de Cóndor, de zwarte specht en de Peuco opvallen. Ook bevat het park een overvloed aan eeuwig groene inheemse bossen, waar we soorten kunnen vinden zoals de Mañío, de Lenga, de Tepa en een inheems lariksbos.

Dag12
Puerto Varas, Patagonia Park
inclusief privé transfers, start 5-daagse W Trek

Vandaag vliegt u vanaf de luchthaven in Puerto Montt naar Patagonia, misschien wel het hoogte punt van uw reis! Bij aankomst wordt u verrast door de ongelooflijke vormen van de bergen, de diepblauwe gletsjers en adembenemende bos gebieden. De komende dagen gaat u een korte versie van de wereldberoemde W trek maken. Na dat u geland bent wordt u opgehaald en naar het EcoCamp Patagonia gebracht, gelegen in het wereldberoemde Torres del Paine National Park. Onderweg maakt u een stop in het Puerto Natalus, een levendig stadje aan de oevers van Cabo de Ultima Esperanza, waar u een stevige lunch heeft met lokale gerechten. Het is een schilderachtige tocht, waarbij veel wilde vogels en fantastische Patagonische landschappen te zien zijn. De dag eindigt bij de aankomst van het verblijf in EcoCamp Patagonia, verscholen in het hart van het Torres del Paine National Park met uitzicht op de indrukwekkende torens.

Dag13
Patagonia Park

Na het ontbijt rijdt u naar de pier van Pudeto, waar u aan boord gaat op de catamaran naar Pehoé. Vanaf hier begint de uitdagende tocht naar de Franse Vallei, langs een steil pad dat ons naar het hart van de Franse Vallei zal leiden. De afstand hangt af van het wandeltempo van de groep. Een korte wandeling brengt ons naar de hangbrug over de Franse rivier, gelegen aan de voet van de zuidoostelijke zijde van het bergmassief, waar u kunt genieten van een fantastisch uitzicht over de vallei. Daarna wordt de klim voortgezet naar het bovenste deel van de vallei om daar de grote massa van de vallei te bewonderen. Hier heeft u een lunch en kunt u even uitrusten, om vervolgens de dag wandeling te eindige met een afdaling naar camping Paine Grande.

Dag14
Patagonia Park

Vandaag loopt u van de Paine Grande Refuge aan de oever van het Pehoé-meer naar de noordelijke kant van het prachtige Grey-meer. Hier geniet u van een mooie picknick voordat u aan borod gaat van het schip dat u oog in oog brengt met de Grey-Glacier. Vanaf het zuidelijke uiteinde van het Lago Grey gaat u naar het EcoCamp.

Dag15
Patagonia Park

Het doel van de vierde dag is het voltooien van de beroemdste route in het Torres del Paine Nationale Park. Vandaag loopt u vanaf het EcoCamp door het Hosteria Las Torres, gelegen aan de oostkant van Las Torres. Hierna staat u voor een uitdaging, om de steile heuvelrug en enorme rotsmassa over te steken naar het iconische uitzichtpunt Base de las Torres. De drie rotsblokken die gevormd zijn door het gletsjerijs. Na een zware klim komen de torens uiteindelijk in volle zicht, groots en majestueus verschijnend voor onze ogen met daaronder het gletsjermeer. Bestaat er een betere plek in de wereld om te lunchen? Na deze indrukwekkende dag van uitzichten keert u terug door het Ascencio Vallei naar het EcoCamp.

Dag16
Patagonia Park, Santiago
inclusief privé transfer

Vandaag komt u 5-daagse W trail ten einde en vliegt u terug naar Santiago waar u wat tijd ter vrije besteding heeft.

Dag17
Santiago, vlucht naar huis

Vandaag komt er helaas een eind aan deze bijzondere reis. U wordt opgehaald bij uw accommodatie en naar de luchthaven in Santiago gebracht. Van hieruit vliegt u rechtstreeks terug naar Nederland, waar u de volgende dag arriveert.

Dag18
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Chili.

Details & prijzen
Avontuurlijk Chili met hiken in Patagonië
Vanaf 8.850 p.p.
18 dagen
Chili
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.