Azië

Azië is het grootste continent ter wereld en herbergt een diversiteit die niet in een paar regels te omschrijven is. Van de stranden in Sri Lanka tot de bergen van Bhutan. En ook in cultureel opzicht heeft Azië een keur aan bezienswaardigheden: historische forten in onder andere India en inspirerende tempelcomplexen in Cambodja. Wij nemen u graag mee op ontdekkingstocht.

Thailand khao sok bootje varen
Vind uw ideale reis naar Azië

Bestemmingen in Azië

Ons reisaanbod in Azië

Een reis door Azië zit vol met verrassingen. Het continent is eindeloos divers. In Bhutan ontmoet u biddende monniken. In Rajasthan, India zijn traditionele kamelenraces een favoriet tijdverdrijf. En bij de wirwar van kraampjes op de vele markten is alles te koop. Verder naar het oosten wordt u in Bhutan getrakteerd op boterthee. Deze warme drank geeft energie voor een dag tussen besneeuwde bergtoppen en diepe valleien. Want ook wat betreft natuur heeft Azië veel te bieden.

Zo heeft India naast haar vele feestelijke festivals waarbij muziek, dans en religie hand in hand gaan, nog een verrassing: diep in het binnenland ligt de ondoordringbare Indiase jungle. Thuis voor ontelbare vogelsoorten, herten, antilopen en ook de Aziatische leeuw. In de jungle van Sri Lanka ontdekt u verlaten steden. Mysterieuze ruïnes liggen verscholen in het groen. Geheimzinnige taferelen heeft Azië ook in de oceaan. De Malediven zijn een perfecte duiklocatie met een prachtige onderwaterwereld. Maar met uitzichten op witte stranden, kristalhelder water en wuivende palmen is het ook aan land goed toeven. En dan Japan, land van grote contrasten waar eeuwenoude tradties voortleven naast hoogstaande technologie, waar de shinkansen voortrazen naast de stille zen-tuinen en onsen.

Haar grote diversiteit maakt Azië voor veel reizigers tot een droombestemming. Bekijk ons uitgebreide reisaanbod en wij helpen u graag bij het samenstellen van uw droomreis.

Reizen naar Azië

Een selectie van onze reizen

Algemene informatie over
Azië
Aantal landen
48
Aantal inwoners
Circa 4,1 miljard
Hoogste berg
Mount Everest (8.849 meter)
Talen
Meer dan 2.000
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.