Uniek Bhutan

Ontdek deze parel van de Himalaya tijdens deze exclusieve rondreis. Ga mee de highlights van dit onontdekte land vol kloosters, tempels, dzongs en immense bergketens.
Vanaf 11.850 p.p.
17 dagen
Bhutan
Offerte aanvragen
Uniek Bhutan
Bhutan-ParoBhutan-Paro
Thimphu Tshechu
Thimphu Tsechu is één van de grootste traditionele festivals van Bhutan. Jaarlijks wordt het festival in September gehouden in Thimphu. Boeddhisten krijgen tijdens het festival de kans om zichzelf te reinigen en een nieuwe start te maken. Veel tradities komen terug op het festival waaronder de traditionele maskerdans
Het spirituele hart van Bhutan
Bumthang is de thuisbasis van de oudste boeddhistische tempels en kloosters. Door de samenkomst van vier valleien wordt de stad ingebouwd door het prachtige Himalaya gebergte.
Bhutan bumthang bergtop gekleurde vlaggetjesBhutan bumthang bergtop gekleurde vlaggetjes
Het spirituele hart van Bhutan
Bumthang is de thuisbasis van de oudste boeddhistische tempels en kloosters. Door de samenkomst van vier valleien wordt de stad ingebouwd door het prachtige Himalaya gebergte.
Het juweel van Bhutan
Het Taktshang-klooster, ook wel Tiger's Nest genoemd wordt gezien als juweel van Bhutan. Met een hike bereikt u de toegangspoort van het klooster waar u het traditionele leven van de monniken kan bewonderen.
paro-klooster-in-de-bergen-hoogparo-klooster-in-de-bergen-hoog
Het juweel van Bhutan
Het Taktshang-klooster, ook wel Tiger's Nest genoemd wordt gezien als juweel van Bhutan. Met een hike bereikt u de toegangspoort van het klooster waar u het traditionele leven van de monniken kan bewonderen.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar New Delhi (India)

Vandaag start uw reis naar het unieke Bhutan. Het land is gelegen in Zuid-Azië en ligt tussen China en India in. Bhutan was jarenlang verborgen voor de buitenwereld en is sinds vijftig jaar open voor bezoekers. Bhutan staat bekend om zijn natuur, authentieke architectuur, cultuur en vele tradities die door zijn verborgenheid nog steeds intact zijn. Deze reis neemt u mee naar al deze hoogtepunten in het koninklijke land. U vliegt vandaag met een rechtstreekse vlucht naar New Delhi, waar u overnacht in een hotel dichtbij de luchthaven. Morgen vervolgt u uw reis naar Bhutan.

Dag2
New Delhi, Paro, Thimphu
inclusief privé transfer

Na het ontbijt vliegt u verder naar Bhutan. Vanaf New Delhi vliegt u in ongeveer twee uur naar Paro. Tijdens de vlucht vliegt u over het prachtige Himalaya gebergte, dit zorgt voor een spectaculair uitzicht. Aangekomen op de luchthaven van Paro wordt u door onze lokale partner en een privé transfer opgewacht een naar uw accommodatie in Thimphu gebracht. Thimphu is de hoofdstad van Bhutan, echter ziet het er niet uit als een hoofdstad zoals men normaal verwacht. Thimphu is een sprookjesachtige stad ingeklemd in de Himalaya met vele tempels en prachtige natuur. In de middag heeft u tijd ter vrije besteding om bij te komen van de reis of om op eigen gelegenheid de hoofdstraat van Thimphu te ontdekken. In de avond brengt u een bezoek aan de Tashichho Dzong. Dit is een indrukwekkend fort wat dient als secretariaatsgebouw, troonzaal van de koning en het regeringskantoor.

Dag3
Thimphu

Vandaag staat een van de hoogtepunten van de reis op het programma. U brengt namelijk een bezoek aan het Timphu Tsechu festival. Dit is een van de grootste traditionele festivals van het land en duurt drie dagen. Inwoners vanuit het hele land reizen af naar de hoofdstad om het festival bij te kunnen wonen. Op het festival leert u meer over de authentieke cultuur en de bijbehorende tradities. Een belangrijk onderdeel van de cultuur zijn astrologische lezingen. U ontmoet zelf en astroloog die op traditionele wijze toekomstvoorspellingen zal doen. Na een bezoek aan het festival heeft u tijd om te ontspannen bij uw accommodatie. In de avond kunt u een bezoek brengen aan de Kaja Throm. Dit is een vrij moderne markt waar u kunt genieten van heerlijke gerechten en traditionele bereidingen.

Dag4
Thimphu, Punakha
per helikopter duurt deze reis ongeveer een kwartier

Vandaag reist u na het ontbijt per privé transfer verder naar Punakha. Punakha was voorheen de hoofdstad van Bhutan, hierdoor vind u hier nog vele tempels en andere prachtige gebouwen. Daarnaast is Punakha het groenste gedeelte van het land door de ligging in de Punakha vallei en de aangelegen rivieren Pro Chhu River en de Mo Chhu Rivier. In de stad vindt u naast tempels veel rijstterrassen waar de meest zeldzaamste rijstsoort ter wereld wordt verbouwd de rode rijst. Aangekomen in Punakha brengt u een bezoek aan de 'Hapiness Fields' om een inkijkje te krijgen in het dagelijks leven op een Bhutaanse boerderij. U geniet hier van een heerlijke lunch bereid met eigen ingrediënten. In de middag brengt u een bezoek aan de Punakha Dzong, het 17-eeuwse fort dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de opbouw van het moderne Bhutan. Uw gids zal meer uitleggen over de ingewikkelde en exotische cultuur van het land die terug te zien is bij het fort.

Dag5
Punakha & Wangduephodrang

U kunt vandaag de dag actief beginnen met een raft excursie. Deze raft vindt plaats over de schilderachtige Mo Chhu rivier. Het vlot volgt de bochten van de zacht stromende rivier die uiteindelijk eindigt in Changyuel met uitzicht op de majestueuze Punakha Dzong. Na het raften wordt er een exclusieve privé lunch in de buitenlucht voor u geregeld. In de middag brengt u een bezoek aan Sangcchen Dorji Lhuendrup Lhakhang. Dit is een nonnenklooster gelegen op heuvelrug met daarbij uitzicht op de prachtige valleien. Naast het nonnenklooster vindt u een prachtige tempel met prachtige bronzen beelden. Na een bezoek aan het klooster neemt uw gids u mee naar een klein lokaal dorpje: Talo. Talo is gebouwd op een 'plateau' en heeft daarmee prachtig uitzicht op de naastgelegen dorpen. U bezoekt verschillende boerderijen en bloementuinen in het dorp. In de avond heeft u tijd ter vrije besteding om te ontspannen bij uw accommodatie.

Dag6
Punakha & Wangduephodrang, Bumthang
per helikopter duurt deze reis ongeveer een half uur

Vandaag verlaat u Punakha en reist u verder naar Bumthang. Deze stad is weer compleet anders dan andere en is uniek door de ligging rondom vier kleine valleien. Daarnaast is Bumthang de traditionele woonplaats van de grote boeddhistische leraar Pema Linga. Wanneer u per auto reist rijdt u over de Yotongla-pas en stopt u op prachtige uitkijkpunten tussen Trongsa en Bumthang. Aangekomen in Bumthang checkt u in bij het hotel en brengt u een bezoek aan verschillende tempels van de stad. U bezoekt de Jambay Lhakhang, de Kurjey Lhakhang en de Tamshing Lhakhang. De rest van de dag heeft u tijd ter vrije besteding. U kunt genieten van alle faciliteiten van uw accommodatie of op eigen gelegenheid Bumthang verder verkennen.

Bhutan bumthang bergtop gekleurde vlaggetjes
Dag7
Bumthang

Na het ontbijt wordt u opgehaald en brengt u een bezoek aan het Lhodrak Karchhu klooster. Dit klooster werd in 1984 door een van de bekendste boeddhisten van het land. In het klooster wonen bijna honderd monniken die uitgebreide inspanning leveren om de Tibetaanse cultuur te behouden en nieuw leven in te blazen. In de middag brengt u een bezoek aan een authentieke Zwitserse kaas- en bierboerderij. Hier geniet u van lokale gerechten en een unieke kaasfondue die nergens anders in het land verkrijgbaar is. In de avond kunt u ontspannen bij uw accommodatie.

Dag8
Bumthang

Vandaag brengt u een bezoek aan het Ogyencholing museum. Ogyencholing kent veel geschiedenis door de vele bezettingen en vroegere aardbevingen. Het museum geeft een inkijk in de ontwikkeling van sociale-, regelileuze- en economische aspecten van Bhutan. Na de lunch bezoekt u Mebar Tsho, ook wel het brandende meer genoemd. Er hangen veel Boeddistische theorien achter de rivier zo zou de geest van Guru Rinpoche drijven in de rivier met een brandend lampje. De rivier is gelegen rondom prachtige natuur en rotsen. Na het bezoek aan de rivier wordt u terug gebracht naar uw accommodatie.

Dag9
Bumthang

U reist verder naar de Chumey vallei in Bhumtang. Hier brengt u een bezoek aan de Prakhar Lhakhang, dit is een prachtige tempel die oorspronkelijk gebouwd is voor de zoon van heilige Pema Lingpa. In de middag bezoekt u ook nog het Tharpaling klooster, dit klooster is gelegen op een bergtop en biedt daarmee prachtig uitzicht over de Chumey vallei. In de middag en avond heeft u tijd ter vrije besteding om Bumthang op eigen gelegenheid te verkennen of om te genieten van de faciliteiten van uw hotel.

Dag10
Bumthang, Gangtey
per helikopter duurt deze reis ongeveer een half uur

Na het ontbijt in Bumthang reist u verder naar Gangtey. Dit is één van de mooiste bestemming van Bhutan door onder andere de liggen in de vallei. De meeste valleien in Bhutan zijn omsloten met bossen en andere valleien, de vlakke vallei en de uitgestrekte ruimte van Gangtey is dus uniek. Onderweg brengt u een bezoek aan het Gangtey klooster en het Black Neck Crane Centre. Hier vindt u een observatieruimte waar u de unieke zwarte kraanvogels kunt spotten. Hierna wordt u naar uw nieuwe accommodatie gebracht en heeft u de rest van de dag tijd ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid een wandeling maken in de Phobjikha vallei of ontspannen in de spa van uw hotel.

Dag11
Gangtey

Vandaag staat er een actieve dag voor u klaar in het prachtige Gangtey. Na het ontbijt wordt u naar de Lawa la Pas gereden vanwaar u de 360 Hike gaat doen. De Gangtey 360 hike duurt een uurtje waarbij u een wandeling maakt naar de meditatiekliff op 3.400 meter hoogte. Wanneer u de top bereikt heeft wordt u beloond met een prachtig 360 graden uitzicht over de uitgestrekte vallei en de Himalaya. Op de top geniet u van een heerlijke lunch. Nadat u weer naar beneden bent gewandeld wordt u terug gebracht naar Gangtey. In de avond kunt u bijkomen van de hike met en meditatie les bij de Shedra. Een Shedra is een instituut waar monniken meditatie en filosofie leren. De meditatie staat in het teken van rust en kalmte en zorgt ervoor dat u weer helemaal ontspannen verder kan met de reis.

Dag12
Gangtey

Vandaag staat er in de ochtend weer een hike op het programma in de prachtige Gangtey Vallei. U begint de hike door een bamboebos en u eindigt bij het dorp Longtey. Tijdens de hike passeert u verschillende soorten bomen, planten en prachtige bloemen. Na 2,5 uur bereikt u de Gyeche-La Pas, met 3590m is dit de hoogstepunt van de wandeling. Hierna wandelt u stijl naar beneden waarbij u een bezoek brengt aan het Kumbu Klooster en het meditatiecentrum. De gehele wandeling duurt ongeveer vier uur. In de middag kunt u ontspannen bij uw hotel en genieten van de spa faciliteiten.

Dag13
Gangtey, Paro
per helikopter duurt deze reis ongeveer een half uur

Vandaag reist u verder naar Paro. Wanneer u per helikopter reist brengt u samen met een gids een bezoek aan de Kaja Throm markt en krijgt u een exclusieve tour door de Namgay Artisinal bierbrouwerij. Hier kunt u verschillende soorten bier proeven en genieten van een bijpassende snack. Wanneer u vandaag per auto verder reist maakt u onderweg verschillende tussenstops. Zo bezoekt u de Wangdue Dzong en het stadje Lobesa, ook brengt u een bezoek aan de Druk Wangyel Tempel. In deze tempel wordt jaarlijks het Tshechu festival gehouden. Nadat u heeft ingecheckt bij uw accommodatie heeft u de dag tijd ter vrije besteding om te ontspannen of om Paro op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Dag14
Paro

Na het ontbijt maakt u een excursie naar het Sang Chokhor klooster waar u met monniken kunt praten en ook kunt genieten van traditionele thee. Het klooster is een boeddhistische school die de monniken voorbereiden op de hogere boeddhistische studies. Na een bezoek aan het klooster bezoekt u Ta Dzong. Dit was oorspronkelijk een wachttoren maar is nu het nationaal museum. Hier vindt u een uitgebreide collectie van schilderijen en traditionele huishoudelijke apparaten. Veel Bhutanezen verdiepen zich in de traditionele kunsten waarna ze er hun carrière omheen bouwen. U krijgt vandaag de gelegenheid om deel te nemen aan een korte Bhutanese schildersessie.

Dag15
Paro

Deze ochtend bezoekt u met een wandeling hét juweel van Bhutan: het Taksang klooster. Dit klooster wordt ook wel het Tijgernest genoemd. Er wordt gezegd dat Guru Rinpoche hier aankwam op de rug van een tijgerin en in dit klooster mediteerde, vandaar de naam ""Tijgernest"". De excursie naar het uitkijkpunt van het klooster duurt ongeveer vijf uur. Aan de voet van het klooster geniet u van een lunch met champagne en taart om het einde van de wandeling te vieren. U kunt hier heerlijk ontspannen aan de rand van een beekje. Op terugweg naar Paro brengt u een bezoek aan Kyichu Lhakhang. Dit is een van de oudste en meest heilige heiligdommen van het Koninkrijk. De rest van de avond heeft u tijd ter vrije besteding en kunt u ontspannen bij uw hotel of een wandeling maken in het centrum.

paro-klooster-in-de-bergen-hoog
Dag16
Paro, New Dehli, vlucht naar huis
inclusief privé transfer

Vandaag zit uw rondreis door het prachtige Bhutan er op. U wordt op het juiste tijdstip naar de luchthaven gebracht. Hier vliegt u vanaf Paro naar New Delhi. U heeft vandaag nog een dag in New Delhi voordat u verder reist naar huis. U kunt in New Delhi een dag ontspannen bij uw hotel. Vannacht wordt u door een transfer weer naar de luchthaven gebracht.

Dag17
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Bhutan.

Details & prijzen
Uniek Bhutan
Vanaf 11.850 p.p.
17 dagen
Bhutan
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.