Oezbekistan

Oezbekistan, het juweel van Centraal-Azië, biedt ongekende mogelijkheden voor avontuurlijke ontdekkingsreizen. Van de betoverende schoonheid van de historische Zijderoute-steden tot de uitgestrekte vergezichten van de Kyzylkum-woestijn. En van de levendige bazaars en architectonische meesterwerken tot de warme ontmoetingen met de gastvrije lokale bevolking, een reis door Oezbekistan belicht de fascinerende diversiteit van dit land op elke hoek.

Vind uw ideale reis naar Zuid-Afrika

Reizen naar Oezbekistan

Een selectie van onze reizen

Ons reisaanbod naar Oezbekistan

Oezbekistan, een juweel in het hart van Centraal-Azië, nodigt reizigers uit om een reis te maken door een land doordrenkt van geschiedenis, cultuur en natuurlijke pracht. Eén van de meest opvallende hoogtepunten van Oezbekistan is de betoverende stad Samarkand, wiens naam alleen al een gevoel van magie oproept. Het Registan-plein, met zijn indrukwekkende madrassa’s en koepels, is een architecturaal meesterwerk dat getuigt van de glorie van het Timoeridische rijk. De stad Buchara, met zijn labyrintische bazaars en prachtige oude madrassa’s, neemt reizigers mee terug in de tijd naar de dagen van de Zijderoute.

Khiva, met zijn goed bewaarde ommuurde binnenstad, lijkt op een openluchtmuseum waar je kunt dwalen door smalle straatjes en historische gebouwen kunt verkennen. Maar Oezbekistan heeft ook een natuurlijke schoonheid te bieden, met de uitgestrekte Kyzylkum-woestijn die zich uitstrekt over het land. Hier kunnen avonturiers de zandduinen trotseren en de geheimzinnige oases verkennen. Een bezoek aan de Aralzee, ooit een van de grootste meren ter wereld maar nu een tragisch symbool van milieuverwaarlozing, werpt licht op de complexe relatie tussen mens en natuur.

Algemene informatie over
Oezbekistan
Tijdsverschil
+3 uur
Munteenheid
Sum
Vluchtduur
Circa 8 uur
Hoofdstad
Tasjkent
Beste reistijd
april t/m juni & augustuss t/m november
Taal
Oezbeeks
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.