Bukhara

Bukhara, gelegen in het hart van Oezbekistan, is een eeuwenoude stad doordrenkt met geschiedenis, cultuur en betoverende schoonheid. Als een van de oudste steden van Centraal-Azië heeft Bukhara een rijke erfenis van architectonische wonderen, historische monumenten en levendige tradities die teruggaan tot meer dan 2500 jaar.

Oezbekistan bukhara monument moskee

Bukhara

Bukhara, een van de oudste steden van Centraal-Azië, staat bekend als een ware schatkamer van geschiedenis, cultuur en architectonische pracht. Gelegen aan de legendarische zijderoute, heeft deze stad een rijke erfenis die teruggaat tot meer dan 2.500 jaar.

Haar oude straten, smalle steegjes en eeuwenoude monumenten getuigen van een glorieuze periode van handel, wetenschap en religie. Het historische centrum van Bukhara, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, herbergt enkele van de meest indrukwekkende islamitische architectuur ter wereld, waaronder de Kalyan-minaret en de Po-i-Kalyan-complex.

Bovendien heeft Bukhara een levendige bazaartraditie, waar ambachtslieden al eeuwenlang hun waren aanbieden, waardoor het een boeiende bestemming blijft voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke culturele ervaring. Met zijn betoverende mix van historische pracht en levendige cultuur blijft Bukhara een van de meest fascinerende bestemmingen in Centraal-Azië, waar elke hoek een nieuw verhaal vertelt over een eeuwenoude beschaving.

Reizen naar deze populaire plek

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.