Highlights van Oezbekistan

Verken de culturele schatten van Oezbekistan, waar oude steden, kleurrijke bazaars en historische monumenten u verwelkomen. Een reis naar de hoogtepunten van Oezbekistan belooft een betoverende reis vol erfgoed en avontuur.
Vanaf 2.750 p.p.
10 dagen
Oezbekistan
Offerte aanvragen
Highlights van Oezbekistan
Highlights van Oezbekistan
Bijzonder Tashkent
Tashkent, de hoofdstad van Oezbekistan, is een echte Sovjet-modelstad. De stad kent veel enorme gebouwen uit de Sovjettijd, brede straten, pleinen en parken. De stad heeft meer dan twee miljoen inwoners en wordt dus ook wel gezien als de belangrijkste stad van Centraal-Azië.
Bukhara
Bukhara, in het Oezbeeks Buxoro, is de belangrijkste stad van Oezbekistan. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als u hier rond loopt begrijpt u al snel waarom. U kunt de stad zien als een openluchtmuseum met maar liefst 140 architectonische monumenten. Door haar ligging aan de Zijderoute kent het een lange geschiedenis van handel, educatie, cultuur en religie.
Samarkand
Samarkand wordt gezien als een van de mooiste steden langs de Zijderoute. U heeft hier opvallend veel bezienswaardigheden. Het meest bekende is de Ulugh Beg Madrassa in Registan. Daarnaast, is een bezoek aan het Mausoleum, Afrasiab museum of Shah-i-Zinda zeker de moeite waard.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Tashkent (Oezbekistan)

Vandaag vliegt u naar de internationale luchthaven van Tashkent. Hier komt u de volgende middag lokale tijd aan.

Dag2
Tashkent
inclusief privé transfer

Vandaag arriveert u op de luchthaven van Tashkent. Hier staat onze lokale medewerker op u te wachten en brengt u naar uw accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt rustig bijkomen van uw reis of op eigen gelegenheid een eerste glimp opvangen van de stad.

Dag3
Tashkent

Vandaag heeft u een privé stadstour in Tashkent. Onze gids neemt u mee naar het moderne en oude gedeelte. U bezoekt onder andere Independence Square, Amir Temur Statue, Muy-Mubarak moskee en Alisher Navoi Theatre Square. Na de stadstour kunt u eventueel gaan shoppen bij Chorsu Bazaar, een van de oudste bazaars in Oezbekistan, of dineren bij een restaurant aan de bekende straat Taras Shevchenko.

Dag4
Tashkent, Urgench, Khiva
inclusief binnenlandse vlucht

U wordt vroeg in de ochtend per transfer naar de luchthaven van Tashkent gebracht. Hier stapt u op de vlucht naar Urgench. Hier staat onze privé transfer klaar die u naar uw accommodatie in Khiva brengt. Dit is ongeveer 45 minuten rijden. Bij aankomst heeft u een privé stadstour in Khiva. Wanneer u door deze stad wandelt voelt het alsof u door een openluchtmuseum loopt. Smalle straatjes, gebeeldhouwde veranda's en deuren, majestueuze minaretten en mausolea, erfgoed en kunst. Allemaal met zorg bewaard in deze stad als een grote schat. Khiva kent veel historische bezienswaardigheden. Zo bezoekt u onder andere Itchan-Kala, oftewel het historisch centrum van Khiva.

Dag5
Khiva, Bukhara

U verlaat Khiva en reist per transfer door naar Bukhara. Vroeger duurde de route van Khiva naar Bukhara meer dan een maand. Nu duurt het 7 tot 8 uur met de auto, door de mysterieuze rode woestijn "Kyzyl-Kum", het grondgebied van "Khorezm", dat in het verleden een "Staat van Duizend en Honderd Steden" werd genoemd. Wat voor soort geheimen er in deze woestijn begraven liggen, dit is iets wat archeologen en historici in de toekomst zullen proberen te vinden. Ondertussen wordt u uitgenodigd om de exotische landschappen van de woestijn te bekijken met zwervende kamelen, nomadische yurts en de oude Amudarya-rivier. Eenmaal gearriveerd in Bukhara checkt u in bij uw hotel en heeft u de avond ter vrije besteding.

Dag6
Bukhara

Bukhara, in het Oezbeeks Buxoro, is de belangrijkste stad van Oezbekistan. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als u hier rond loopt begrijpt u al snel waarom. U kunt de stad zien als een openluchtmuseum met maar liefst 140 architectonische monumenten. Door haar ligging aan de Zijderoute kent het een lange geschiedenis van handel, educatie, cultuur en religie. Vandaag gaat u tijdens een privé stadstour langs de hoogtepunten van de stad. Na de tour kunt u op eigen gelegenheid Bukhara Dome Bazaars bezoeken. Het gebouw bestaat uit 4 delen, een centrum voor zijde, sieraden, pettenmakers en geldwisselaars.

Oezbekistan bukhara monument moskee
Dag7
Bukhara, Samarkand

Deze ochtend heeft u nogmaals een stadstour in Bukhara onder begeleiding van een privé gids. U bezoekt het mausoleum van Bahootdin Naqshbandi. De soefi-leraar wordt beschouwd als de stichter van de belangrijkste soefi-orde van de Naqshbandi. Daarnaast, bezoekt u de necropolis van Chor Bakr. In de necropolis van Chor Bakr liggen begrafenissen van sjeiks van de familie van Juybar Sayyids. De necropolis zelf is een vrij groot architectonisch complex dat is opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. De naam van de necropolis "Chor-Bakr" betekent "Vier Broeders", maar in het buitenland is de necropolis beter bekend als de "Stad van de Doden". U gaat ook naar paleis van Sitorai Mohi Khosa, het buitenverblijf van de Emir van Bukhara. Einde middag stapt u op de hogesnelheidstrein naar Samarkand waarna u vervolgens bij aankomst per transfer naar uw accommodatie wordt gebracht.

samarkand-monument-oezbekistan
Dag8
Samarkand

Vandaag heeft u een privé stadstour in Samarkand. U bezoekt verschillende hoogtepunten van de stad zoals Bibi Khanym Moskee, Shah-i-Zinda, Gur-Emir Mausoleum, en het wereldberoemde Registan. Het Registan is een groot plein met drie prachtige, historische gebouwen. Vanuit het uitzicht punt ziet u aan uw linkerkant Madrassa Ulughbek, voor u Madrassa Tillya-Kori en rechts tenslotte Madrassa Sherdor. Elk gebouw is een bezoek waard, aangezien de mozaïeken en decoraties telkens anders zijn.

Dag9
Samarkand, Tashkent

Voordat u terug naar de hoofdstad Tashkent reist, brengt u een bezoek aan een aantal interessante plekken in Samarkand. Zo gaat u naar de tapijtfabriek Hudzhum en bezoekt u een atelier waar zijdepapier wordt gemaakt. Vervolgens bezoekt u het Ulug Bek Observatory. Dit is een observatorium in Samarkand, gebouwd in de jaren 1420 door de Timuridische astronoom Ulugh Beg. Ook bezoekt u het Prophet Daniel Mausoleum. De profeet Daniël is een van de vier grote Israëlitische profeten in het jodendom. Volgens de legende heeft Timur een deel van Daniëls overblijfselen, namelijk zijn hand, naar Samarkand gebracht. Einde middag stapt u op de hogesnelheidstrein naar Tashkent waarna u vervolgens bij aankomst per transfer naar uw accommodatie wordt gebracht.

Dag10
Tashkent, vlucht naar huis

Vandaag komt uw reis tot een einde. Afhankelijk van uw vluchtkeuze heeft u nog wat tijd ter vrije besteding. U wordt bij uw accommodatie opgehaald en per privé transfer naar de luchthaven gebracht. Wij hopen dat u een onvergetelijke reis heeft gehad!

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Oezbekistan.

Details & prijzen
Highlights van Oezbekistan
Vanaf 2.750 p.p.
10 dagen
Oezbekistan
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.