Registan

In het hart van Oezbekistan, in de historische stad Samarkand, schittert de Registan als een tijdloos symbool van de rijke cultuur en machtige dynastieën van Centraal-Azië. Met zijn indrukwekkende madrassa’s, majestueuze koepels en intrigerende mozaïeken, vertelt de Registan het verhaal van de glorie van de zijderoute en de bloei van de Islamitische beschaving.

Oezbekistan registan samarkand

Registan

De Registan, gelegen in de eeuwenoude stad Samarkand in Oezbekistan, is een onmisbare bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke geschiedenis en culturele schatten van Centraal-Azië. Dit majestueuze plein, omringd door drie prachtige madrassa’s – de Ulugh Beg Madrassa, de Tilya-Kori Madrassa en de Sher-Dor Madrassa – straalt een tijdloze grandeur uit die de grootsheid van een vervlogen tijdperk weerspiegelt.

De verfijnde architectuur, met zijn ingewikkelde mozaïeken en imposante koepels, getuigt van de artistieke bekwaamheid en het vakmanschap van vroegere generaties. Als centrum van leren, handel en cultuur langs de Zijderoute, blijft de Registan een levendig symbool van Oezbeekse trots en een bron van bewondering voor bezoekers van over de hele wereld.

Reizen naar deze populaire plek

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.