Avontuurlijk Oezbekistan

Verken eeuwenoude steden als Bukhara en Samarkand, waar UNESCO-werelderfgoed en de Zijderoute-glorie tot leven komen. Ervaar de betovering van Tashkent, de Sovjet-getinte hoofdstad met indrukwekkende architectuur.
Vanaf 3.150 p.p.
13 dagen
Oezbekistan
Offerte aanvragen
Avontuurlijk Oezbekistan
Avontuurlijk Oezbekistan
Bijzonder Tashkent
Tashkent, de hoofdstad van Oezbekistan, is een echte Sovjet-modelstad. De stad kent veel enorme gebouwen uit de Sovjettijd, brede straten, pleinen en parken. De stad heeft meer dan twee miljoen inwoners en wordt dus ook wel gezien als de belangrijkste stad van Centraal-Azië.
Samarkand
Samarkand wordt gezien als een van de mooiste steden langs de Zijderoute. U heeft hier opvallend veel bezienswaardigheden. Het meest bekende is de Ulugh Beg Madrassa in Registan. Daarnaast, is een bezoek aan het Mausoleum, Afrasiab museum of Shah-i-Zinda zeker de moeite waard.
Bukhara
Bukhara, in het Oezbeeks Buxoro, is de belangrijkste stad van Oezbekistan. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als u hier rond loopt begrijpt u al snel waarom. U kunt de stad zien als een openluchtmuseum met maar liefst 140 architectonische monumenten. Door haar ligging aan de Zijderoute kent het een lange geschiedenis van handel, educatie, cultuur en religie.
Overnachting in een Yurt in de woestijn
U slaapt bij deze reis in een yurt in de Kyzylkum woestijn! Even helemaal 'back to basics' op een plek die wordt gekenmerkt door zandvlaktes, bergen en heuvels. De yurt waar u in slaapt is traditioneel voor deze regio en gemaakt van dierenhuiden. U kunt bij het kamp wandelingen maken, zwemmen in het Aydarkul meer en in de avond wordt er een kampvuur gemaakt en is de sterrenhemel fenomenaal!
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Tashkent (Oezbekistan)

Vandaag vliegt u naar de internationale luchthaven van Tashkent. Hier komt u de volgende middag lokale tijd aan.

Dag2
Aankomst Tashkent (Oezbekistan)
inclusief privé transfer

Vandaag arriveert u op de luchthaven van Tashkent. Hier staat onze lokale medewerker op u te wachten en brengt u naar uw accommodatie. U heeft tijd om op te frissen om vervolgens samen met uw gids de hoofdstad te gaan ontdekken. Onze gids neemt u mee naar het moderne en oude gedeelte. U bezoekt onder andere Independence Square, Amir Temur Statue, Muy-Mubarak moskee en Alisher Navoi Theatre Square. Na de stadstour kunt u eventueel gaan shoppen bij Chorsu Bazaar, een van de oudste bazaars in Oezbekistan, of dineren bij een restaurant aan de bekende straat Taras Shevchenko.

Dag3
Tashkent, Samarkand

Na een heerlijk ontbijt in uw hotel reist u verder naar Samarkand. In de ochtend stapt u op de hogesnelheidstrein waarna u vervolgens bij aankomst per transfer naar uw accommodatie wordt gebracht. In de middag bezoekt u samen met onze gids verschillende hoogtepunten van de stad Samarkand. Denk aan Bibi Khanym Moskee, Shah-i-Zinda, Gur-Emir Mausoleum, en het wereldberoemde Registan.

samarkand-monument-oezbekistan
Dag4
Samarkand

Vandaag gaat u met uw gids naar het Ulug Bek Observatory. Dit is een observatorium in Samarkand, gebouwd in de jaren 1420 door de Timuridische astronoom Ulugh Beg. Ook bezoekt u het Prophet Daniel Mausoleum. De profeet Daniël is een van de vier grote Israëlitische profeten in het jodendom. Volgens de legende heeft Timur een deel van Daniëls overblijfselen, namelijk zijn hand, naar Samarkand gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Eventueel kunt u een bezoek brengen aan de kleurrijke Siyob National Bazaar. Hier vindt u lokale lekkernijen en souvenirs.

Dag5
Samarkand, Shakhrisabz, Samarkand

Vandaag heeft u een stadstour in de naastgelegen stad Shakhrisabz. Dit is de geboorteplaats van de grote leider Timoer. Tegenwoordig vind u hier diverse mooie historische monumenten. U bezoekt onder andere Khazratiy Imam Mosque, Jahongir Mausoleum en Kok Gumbaz Mosque.

Dag6
Samarkand, Nuratau, Aydarkul Lake

U reist verder naar uw volgende bestemming, Aydarkul Lake. Onderweg maakt u een stop in Nuratau waar u een bezoek brengt aan de oude moskee met een heilige bron, de ruïnes van het kasteel van Alexander de Grote. Vervolgens wordt u naar uw Yurt Camp in de woestijn van Kyzylkum gebracht, gelegen aan het Aydarkul Lake. Bij aankomst dineert u bij het kampvuur en geniet u van volksliederen van de Kazachse Akyn. U overnacht in een unieke Yurt.

Dag7
Aydarkul Lake, Bukhara

In de ochtend vertrekt u naar Aydarkul Lake waar u kunt zwemmen en vissen in de woestijn. Er wordt gezorgd voor een picknick aan het meer. Vervolgens wordt u per transfer naar de stad Bukhara gebracht. Bij aankomst checkt u in bij uw accommodatie en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag8
Bukhara

Bukhara, in het Oezbeeks Buxoro, is de belangrijkste stad van Oezbekistan. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als u hier rond loopt begrijpt u al snel waarom. U kunt de stad zien als een openluchtmuseum met maar liefst 140 architectonische monumenten. Door haar ligging aan de Zijderoute kent het een lange geschiedenis van handel, educatie, cultuur en religie. Vandaag gaat u tijdens een privé stadstour langs de hoogtepunten van de stad. Na de tour kunt u op eigen gelegenheid Bukhara Dome Bazaars bezoeken. Het gebouw bestaat uit 4 delen, een centrum voor zijde, sieraden, pettenmakers en geldwisselaars.

Oezbekistan bukhara monument moskee
Dag9
Bukhara

Vandaag heeft u nogmaals een stadstour in Bukhara onder begeleiding van een privé gids. U bezoekt het mausoleum van Bahootdin Naqshbandi. De soefi-leraar wordt beschouwd als de stichter van de belangrijkste soefi-orde van de Naqshbandi. Daarnaast, bezoekt u de necropolis van Chor Bakr. In de necropolis van Chor Bakr liggen begrafenissen van sjeiks van de familie van Juybar Sayyids. De necropolis zelf is een vrij groot architectonisch complex dat is opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. De naam van de necropolis "Chor-Bakr" betekent "Vier Broeders", maar in het buitenland is de necropolis beter bekend als de "Stad van de Doden". U gaat ook naar paleis van Sitorai Mohi Khosa, het buitenverblijf van de Emir van Bukhara. U eindigt de tour met een lunch. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag10
Bukhara, Khiva

U rijdt vandaag in noordelijke richting naar de stad Khiva. Vroeger duurde de route van Khiva naar Bukhara meer dan een maand. Vandaag de dag duurt het 7 tot 8 uur met de auto, door de mysterieuze rode woestijn "Kyzyl-Kum", het grondgebied van "Khorezm", dat in het verleden "Staat van Duizend en Honderd Steden" werd genoemd. Bij aankomst checkt u in bij uw hotel en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag11
Khiva, Urgench, Tashkent

Vandaag heeft u een privé stadstour in Khiva. Wanneer u door Khiva wandelt voelt het alsof u door een openluchtmuseum loopt. Smalle straatjes, gebeeldhouwde veranda's en deuren, majestueuze minaretten en mausolea, erfgoed en kunst. Allemaal met zorg bewaard in deze stad als een grote schat. Khiva kent veel historische bezienswaardigheden. Zo bezoekt u onder andere Itchan-Kala, oftewel het historisch centrum van Khiva. Na de tour wordt u per transfer naar Urgench gebracht en stapt u hier op de vlucht terug naar Tashkent. Hier staat weer een transfer voor u klaar die u naar uw accommodatie brengt.

Dag12
Tashkent, Chimgan, Tashkent

Vandaag wordt u per transfer naar Chimgan gebracht. De transfer duurt ongeveer 2 uur. Chimgan is in de wintermaanden het meest populaire skigebied van Oezbekistan. In de lente en zomer nodigt Chimgan uit tot het maken van interessante routes langs berglandschappen. Bij aankomst gaat u met de kabelbaan naar de top. Vanuit hier heeft u prachtig uitzicht over de omgeving. Vervolgens neemt u de kabelbaan naar beneden en rijdt u naar de oevers van het Charvak Lake. Als het seizoen het toelaat kunt u hier activiteiten ondernemen zoals wateractiviteiten, paragliden of paardrijden. Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in Tashkent voor uw laatste avond.

Oezbekistan chimgan gebergte
Dag13
Tashkent, vlucht naar huis

Vandaag komt uw reis tot een einde. Afhankelijk van uw vluchtkeuze heeft u nog wat tijd ter vrije besteding. U wordt bij uw accommodatie opgehaald en per privé transfer naar de luchthaven gebracht. Wij hopen dat u een onvergetelijke reis heeft gehad!

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Oezbekistan.

Details & prijzen
Avontuurlijk Oezbekistan
Vanaf 3.150 p.p.
13 dagen
Oezbekistan
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.