Compleet Japan

Ontdek Japan, een mix van oude tradities en hypermoderne steden. Verken de talloze eeuwenoude tempels, steden als het culturele Kyoto en het moderne Tokio en geniet van verfijnde Japanse keuken.
Vanaf 5.495 p.p.
22 dagen
Japan
Offerte aanvragen
Compleet Japan
japan-vrouw-japanse-kleding-headerjapan-vrouw-japanse-kleding-header
Compleet Japan
Shibuya crossing in JapanShibuya crossing in Japan
Miljoenenstad
Wist u dat Tokio de grootste stad ter wereld is? Het heeft namelijk ongeveer 38 miljoen inwoners, ruim 2 keer zo veel als in Nederland.
De Japanse Alpen
Een bijzonder bergstadje dat bekend staat om haar traditionele houten huisjes, sake brouwerijen en het rundvlees van de Hida-gyu.
japanse-alpen-mount-fuji-water-bergjapanse-alpen-mount-fuji-water-berg
Dé cultuur hoofdstad
Kyoto heeft een rijke geschiedenis en is één van de meest cultuurrijke stad van de wereld. Het telt niet voor niets 17 (!) bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, 1.600 boeddhistische tempels en meer dan 400 Shinto heiligdommen.
Straatje met huizen en kersenbloesem in Kyoto, JapanStraatje met huizen en kersenbloesem in Kyoto, Japan
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Tokio (Japan)

Vandaag gaat uw rondreis door Japan van start. Op de eerste dag vliegt u naar de internationale luchthaven van Tokio. Hier komt u de volgende ochtend lokale tijd aan.

Dag2
Tokio

In de ochtend komt u aan op de luchthaven van Tokio. Hier wacht onze lokale medewerker u op en na een korte uitleg over de Japan Rail Pass gaat u samen met het openbaar vervoer naar uw accommodatie. Nadat u bent ingecheckt in uw accommodatie heeft u wat tijd om bij te komen van de lange reis en om een eerste glimp van de stad op te vangen. Veel mensen noemen Tokio het New York van het Oosten. Dit omdat de gigantische metropool elke reiziger wel iets te bieden heeft en altijd in beweging is! Net als de hoofdstad, is Japan als land veruit het meest ontwikkeld op het gebied van infrastructuur, technologie en sociale zekerheid in Azië. Dit ziet u goed terug in de geweldige faciliteiten voor toeristen.

Dag3
Tokio, Kamakura, Tokio

Vandaag wordt u in de ochtend opgehaald door een Nederlandse gids. Samen pakt u in een klein uurtje de trein naar Kamakura, ook wel 'Klein Tokyo'. Een van de beste manieren om Kamakura te ontdekken is per elektrische fiets! Met de gids bezoekt u de mooiste plekken van deze stad. Zo bezoekt u verschillende tempels en schrijnen, heeft u de lunch op de berg, en maakt u een korte stop in de centrale winkelstraat waar u leuke souvenirs en veel lokale snacks kunt vinden. Tegen het einde van de middag arriveert u terug in uw hotel in Tokio waar de rest van de avond vrij ter besteding is.

Dag4
Tokio

U wordt wakker in Tokio. Na het ontbijt gaat u optioneel met een Nederlandstalige privé gids op pad. De gids haalt u op bij uw hotel om de stad te gaan ontdekken. Op deze manier krijgt u een goede indruk van de stad en laat de gids u kennis maken met de hoogtepunten van Tokio. Zo bezoekt u onder andere het koninklijke Paleis, de Vismarkt van Tsukiji, de Tokyo Tower en de Shibuya crossing, het drukste kruispunt ter wereld. Tijdens spitsuur steken zo'n 2500 mensen tegelijktijdig dit kruispunt over.

Tokyo in het donker
Dag5
Tokio

Vandaag heeft u de volledige dag om Tokio te ontdekken. Hoewel het een bijzonder drukke stad is en het dagelijks leven hier voorbij raast, vindt u in hier ook prachtige parken en tuinen. Eén daarvan is de Koishikawa Kōrakuen. Deze schitterende tuin is een oase van rust in het midden van Tokio. De Senso-Ji is de oudste boeddhistische tempel van Japan. Volgens de legende van deze tempel vonden in het jaar 628 drie vissers een beeld in de Sumida rivier. Volgens het hoofd van het dorp ging het hier om een beeld van de belangrijke boeddhistische God Kannon, de godin van genade. Op korte reisafstand met het openbaar vervoer ligt de wijk Akihabara, bekend vanwege de Anime winkels en hippe cultuur. Op zondagen rijden hier geen auto's en kunt u over straat lopen!

Dag6
Tokio, Hakone

Vandaag checkt u uit bij uw accommodatie in Tokio en gaat u richting het Shinjuku station. Wanneer u hier aangekomen bent koopt u tickets voor de Hakone Pass. Dit ticket kan tevens gebruikt worden op acht vormen van vervoer naar en rond Hakone, waaronder de kabelbanen en lokale bussen. De treinreis vanuit Tokio biedt prachtige uitzichten onderweg naar Hakone. Dit plaatsje is beroemd voor zijn heetwaterbronnen (onsen), prachtige natuur en het uitzicht op de berg Fuji. U kunt hier gaan kajakken op Lake Ashi en genieten van een schitterend uitzicht over de omgeving. De rest van de avond is ter vrije besteding.

Nachtleven in Tokio, Japan
Dag7
Hakone

Vandaag maakt u in de ochtend een bijzondere tocht in de 'Ninja Bus'. Vanuit land rijdt deze Ninja bus het Ashi meer in. De gehele tocht duurt ongeveer 20 minuten. Hierna keert u terug bij uw hotel, op 5 minuten loopafstand. De rest van de middag heeft u vrij ter besteding. Zo kunt u via het hotel een reservering maken voor een tocht met de motorboot van het hotel en de kabelbaan. De Hakone Shrine en de Kuzuryu Shrine, op 20 minuten lopen van het hotel, kan in slechts 5 minuten met de motorboot worden bereikt. Er zijn ook routes die u rond het Ashi meer of halverwege het meer brengen. Ook kunnen wij u helpen met een reservering bij één van de prachtige golfbanen in de buurt. Daarnaast kunt u ontspannen bij uw hotel en een spa-reservering maken. Naast de traditionele tempels staat Japan ook bekend om de unieke spa rituelen. Over de hele wereld staan spa's voornamelijk bekend om massages, in Japan is dit net iets anders. In Japan heten spa's ook wel onsen. In deze onsen wordt er gefocust op het reinigen van de geest. In de spa wordt uw vermoeidheid 'gereinigd' door uzelf onder te dompelen in de warmwaterbronnen. Een unieke ervaring die u niet wilt missen bij een bezoek aan het land.

hakone-shrine-poort
Dag8
Hakone, Takayama  

U gaat verder richting de natuur van de Japanse Alpen. Na het uitchecken gaat u op eigen gelegenheid naar het treinstation waar u op de trein richting Takayama stapt. De totale treintocht duurt ongeveer vijf uur en u komt in de middag in Takayama aan. Takayama is een bijzonder bergstadje dat bekend staat om haar traditionele houten huisjes, sake brouwerijen en het rundvlees van de Hida-gyu. Wij helpen u graag mee voor een reservering van een sake proeverij. Mocht u kiezen voor het Wood Hotel kunt u elke avond tussen 18:00 - 23:00 gebruik maken van verschillende soorten gratis sake en snacks. In de avond is het leuk om te dineren bij restaurant Le Midi.

Dag9
Takayama, Shirakawa, Takayama 

Vandaag wordt u wakker in Takayama en kunt u optioneel een bezoek brengen aan Shirakawa. Dit doet u op eigen gelegenheid. Hoewel Shirakawa niet groot is, is er genoeg te zien. Het dorpje werd in 1995 opgenomen als UNESCO-werelderfgoed en staat bekend om haar traditionele Japanse huizen. Het is een absolute must om deze bestemming gezien te hebben en het is prachtig om door dit dorp heen te lopen. U kunt vandaag ook in Takayama blijven en de omgeving verkennen.

Dag10
Takayama, Kyoto

Vandaag gaat u optioneel in de ochtend met een privé gids naar de ochtendmarkt in Takayama. De meeste kraampjes op deze markt verkopen lokale ambachtelijke waren, snacks, en boerderijproducten zoals groenten, augurken, en bloemen. Een bezoek aan deze markt is dus een perfecte gelegenheid om de lokale producten te leren kennen. In de middag reist u verder naar de volgende bestemming van uw rondreis; Kyoto. Kyoto is dé culturele hoofdstad van Japan met ongeveer 1,5 miljoen inwoners, midden op het eiland Honshu. Een bezoek hier is een feest voor alles en iedereen die cultuur zoekt. Kyoto is een stad die u minimaal één keer in uw leven gezien moet hebben!

Tempel in Kyoto, Japan
Dag11
Kyoto

Vandaag haalt de gids u in de ochtend op bij uw accommodatie en gaat u samen de stad verkennen. De gids laat u de mooiste plekken van de stad zien en vertelt u van alles over de geschiedenis van deze stad. Zo brengt u onder andere een bezoek aan de Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen Tempel), de bekendste tempel én grootste trekpleister van Kyoto. Hier vindt u ook het bekende Fushimi Inari-taisha tempelcomplex met de duizenden rode Torii's (letterlijk: vogelzitstok). Ook brengt u een bezoek aan Gion, de geisha wijk van Japan. Hier krijgt u meer te leren over de geisha cultuur en met veel geluk kunt u een geisha op straat zien lopen.

Dag12
Kyoto  

Vandaag heeft u de in de ochtend vrije tijd ter besteding. Vanmiddag wordt u verwacht bij Camellia Tea Ceremony waar een traditionele privé theeceremonie gepland staat. U stapt binnen in een traditionele machiya en ervaart de verfijnde wereld van matcha. U geniet van verse snoepjes van een lokale banketbakker, verschillende soorten thee en probeert voordat u vertrekt de basisprincipes van het theezetten onder de knie te krijgen, begeleid door een deskundige instructeur.

Dag13
Kyoto  

Vandaag heeft u nog in de ochtend vrije tijd ter besteding in Kyoto en kunt u op eigen gelegenheid de stad verder ontdekken. In de middag meldt u zich optioneel bij het Kanagawa helipad. Dit helipad bevindt zich op korte afstand per tram vanuit Kyoto Station. Hier staat er een helikopter op u te wachten en maakt u een 6 minuten durende helikopter vlucht over het het centrum van Kyoto. Een unieke ervaring!

kyoto-tempel-bergen-water
Dag14
Kyoto, Fukuoka 

Vandaag verlaat u Kyoto en reist u in ongeveer 3 uur naar Fukuoka. In de middag kunt u optioneel met een privé gids Fukuoka ontdekken. Fukuoka ligt op het eiland Kyushu en is een stad met ongeveer 1,5 miljoen inwoners. De tour begint in Tenjin, een bruisend winkelgebied. Hierna vervolgt de tour naar het veel rustigere stadje Dazaifu, dat onderdeel is van de stad Fukuoka en een lange geschiedenis heeft. De straat heeft veel stalletjes die souvenirs verkopen, lokale delicatessen zoals umegaemochi, en restaurants die perfect zijn voor een lokale lunch. Daarna keert u terug naar het Tenjin gebied om een wandeling te maken langs enkele interessante architectonische hoogtepunten van Fukuoka. De laatste stop is Hakata, het moderne stationsgebied van Fukuoka. Als de beschikbaarheid het toelaat, kan deze tour in het Nederlands worden aangeboden!

Park in Fukuoka, Japan
Dag15
Fukuoka, Nagasaki  

Vandaag reist u door naar het centrum van Nagasaki waar u incheckt bij uw accommodatie. Nagasaki is een havenstad gelegen aan de westkust van het eiland Kyushu. De stad heeft 420.000 inwoners en staat voornamelijk bekend om haar geschiedenis. In de 16e tot 18e eeuw vond er veel handel met Nederland plaats, dit is nog steeds terug te zien in de architectuur in de wijk Oranda-Zaka (Hollandse Hendeling). Vandaag heeft u na aankomst in Nagasaki de rest van de dag vrij ter besteding en kunt u een bezoek brengen aan Oranda-Zaka 'the Dutch Slop'. Dit is een straat die naar een heuvel leidt in Nagasaki, waar veel buitenlandse handelaren woonden na de openstelling van de haven van Nagasaki voor buitenlandse handel. Omdat de Nederlanders de enige westerlingen waren die een lange tijd het land binnen mochten komen, verwees 'Nederlands' een tijdje naar alles wat westers was.

Dag16
Nagasaki 

Vandaag geniet u optioneel van een stadstour door Nagasaki met een privé gids. Hoewel de meeste mensen aan de atoombom die in augustus 1945 op de stad viel denken bij het horen van Nagasaki, is dit lang niet alles wat er over Nagasaki te vertellen valt. Tijdens deze tour maakt u een reis door het bewogen verleden van dit deel van Japan. De tour begint met een bezoek aan Dejima en de Oura Cathedral. Na een lokale lunch gaat u richting de Glover Garden en de laatste stop is het Nagasaki Peace Park en het Atoombommuseum. Als de beschikbaarheid het toelaat, kan deze tour in het Nederlands worden aangeboden! Een andere optie is om op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan Huis Ten Bosch, op ongeveer 1,5 uur reizen met de trein. Hier vindt u een een stukje Holland dat perfect is nagebouwd en misschien nog mooier is dan ons eigen kikkerlandje. Het is namelijk erg goed onderhouden, inclusief herenhuizen en windmolens. Het is erg leuk een bezoek te brengen aan Huis Ten Bosch met kinderen.

Tram in Nagasaki, Japan
Dag17
Nagasaki, Hiroshima

In ruim vier uur reist u per trein naar Hiroshima. Deze stad is natuurlijk beroemd vanwege zijn plaats in de wereldgeschiedenis. Na aankomst in Hiroshima is de rest van de middag vrij ter besteding. Een bezoek aan Hiroshima is niet compleet zonder het proeven van de lokale lekkernij: Okonomiyaki. In de avond staat er dan ook een traditionele Okonomiyaki-kookles op het programma. Geniet van de eetcultuur van Hiroshima en leer je eigen Okonomiyaki koken.

Atomic Dome in Hiroshima, Japan
Dag18
Hiroshima, Miyajima, Hiroshima 

Vandaag wordt u in de ochtend bij uw accommodatie opgehaald en gaat u eerst naar de prachtige Shukkei-tuin. Hierna gaat u richting het Peace Memorial Park, waar u de Atomic Bomb Dome en het indrukwekkende museum bezoekt. De tour vervolgt met een bezoek aan het prachtige eiland Miyajima. Dit heilige eiland ligt op een uurtje afstand van Hiroshima. Na aankomst in Miyajima geniet u van een lokale lunch en bezoekt u de bekende drijvende poort, de Itsukushima shrine die bij de poort hoort en ziet u de prachtige Daisho-in. Na een leuke dag keert u terug naar uw hotel waar de rest van de dag vrij ter besteding is.

Hiroshima Memorial Park in Japan
Dag19
Hiroshima, Osaka  

Vandaag verlaat u Hiroshima en stapt u op de trein naar Osaka. Osaka is na Tokio en Yokohama de grootste stad van Japan, met ruim 2,7 miljoen inwoners. Deze stad is compleet anders dat het relaxte Kyoto en het chaotische Tokio. Vandaag kunt u een bezoekje brengen aan de Kuromon Ichiba Market. Een markt vol met Japanse streetfood en traditionele gerechten.

osaka-toren-straat-borden
Dag20
Osaka  

U wordt wakker in Osaka. Osaka is na Tokio en Yokohama de grootste stad van Japan, met ruim 2,7 miljoen inwoners. Deze stad is compleet anders dan het relaxte Kyoto en het chaotische Tokio. U kunt op eigen gelegenheid de stad vandaag gaan verkennen. Zo kunt u een bezoek brengen aan Osaka Castle, een kasteel binnen een schitterende kasteeltuin of kunt u richting de Shitennō-ji tempel gaan, die nog vol in gebruik is door de monniken! Uiteraard kunt u ook ontspannen bij uw accommodatie.

Dag21
Osaka 

Vandaag wordt u wakker in Osaka. In de ochtend kunt u Osaka op eigen gelegenheid ontdekken. Tegen het einde van middag haalt de gids u op voor een food tour door Osaka. Osaka is beroemd om de goede gourmet scene, en de inwoners hebben een voorliefde voor heerlijke hartige hapjes in kleine, gespecialiseerde tentjes. De gids neemt u mee naar de Kuromon markt en het bruisende Dotonbori. Hier vind je duizenden oplichtende neon-uithangborden, heerlijke streetfood-stalletjes en verschillende winkeltjes. Geen Engels menu? Geen probleem! Want naast het vertellen van verhalen over de Japanse keuken, cultuur en het dagelijks leven, zal uw gids ook uw vertaler zijn tijdens deze food tour.

Dag22
Osaka, vlucht naar huis

Vandaag verlaat u Japan en reist u naar de luchthaven van Osaka. Hier stapt u op de vlucht terug naar huis. Afhankelijk van uw vluchtkeuze komt u vanavond of morgen thuis aan met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Straat in Osaka, Japan
Dag23
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Shibuya crossing in Japan
Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Japan.

Details & prijzen
Compleet Japan
Vanaf 5.495 p.p.
22 dagen
Japan
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.