Highlights van Japan

Deze stedentrip in Japan neemt u mee naar de moderne steden Osaka, Kyoto en Tokio. Verken de rijke historie, geniet van de geweldige Japanse keuken en duik in het moderne leven van deze boeiende bestemming.
Vanaf 3.250 p.p.
11 dagen
Japan
Offerte aanvragen
Highlights van Japan
Highlights van Japan
Miljoenenstad
Wist u dat Tokio de grootste stad ter wereld is? Het heeft namelijk ongeveer 38 miljoen inwoners, ruim 2 keer zo veel als in Nederland.
Dé cultuur hoofdstad
Kyoto heeft een rijke geschiedenis en is één van de meest cultuurrijke stad van de wereld. Het telt niet voor niets 17 (!) bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, 1.600 boeddhistische tempels en meer dan 400 Shinto heiligdommen.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Osaka

Vandaag gaat uw rondreis door Japan van start. Op de eerste dag vliegt u met een rechtstreekse vlucht naar Osaka. Hier komt u de volgende ochtend lokale tijd aan.

Dag2
Osaka  

Vandaag komt u aan op de luchthaven van Osaka. Osaka is na Tokio en Yokohama de grootste stad van Japan, met ruim 2,7 miljoen inwoners. Deze stad is compleet anders dan het relaxte Kyoto en het chaotische Tokio. U kunt op eigen gelegenheid de stad vandaag gaan verkennen. Zo kunt u een bezoek brengen aan Osaka Castle, een kasteel binnen een schitterende kasteeltuin of kunt u richting de Shitennō-ji tempel gaan, die nog vol in gebruik is door de monniken! Uiteraard kunt u ook ontspannen bij uw accommodatie.

osaka-tempel-brug-bomen
Dag3
Osaka 

Vandaag wordt u wakker in Osaka. In de ochtend kunt u Osaka op eigen gelegenheid ontdekken en in de middag kunt u een food tour door Osaka. Osaka is beroemd om de goede gourmet scene, en de inwoners hebben een voorliefde voor heerlijke hartige hapjes in kleine, gespecialiseerde tentjes. De gids neemt u mee naar de Kuromon markt en het bruisende Dotonbori. Hier vind je duizenden oplichtende neon-uithangborden, heerlijke streetfood-stalletjes en verschillende winkeltjes. Geen Engels menu? Geen probleem! Want naast het vertellen van verhalen over de Japanse keuken, cultuur en het dagelijks leven, zal uw gids ook uw vertaler zijn tijdens deze food tour.

Dag4
Osaka, Kyoto

Vandaag heeft u in de ochtend/middag nog om Osaka op eigen gelegenheid te ontdekken. Breng een bezoek aan het bruisende Dotonbori. Hier vindt u duizenden oplichtende neon-uithangborden, heerlijke streetfood-stalletjes en verschillende winkeltjes. Ook loopt u vanuit hier gemakkelijk door naar het meest drukke en bekendste punt van Osaka: de oprijzende muur aan billboards tussen Shinsaibashi-suji en Dotonbori. Verder kunt u vandaag een bezoek brengen aan Osaka Castle, een kasteel binnen een schitterende kasteeltuin of kunt u richting de Shitennō-ji tempel gaan, die nog vol in gebruik is door de monniken! Hierna reist u in ongeveer 1 uur met de trein door naar volgende bestemming; Kyoto. Kyoto is dé culturele hoofdstad van Japan met ongeveer 1,5 miljoen inwoners, midden op het eiland Honshu. Breng een bezoek aan de Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen Tempel), de bekendste tempel én grootste trekpleister van Kyoto. Hier vindt u ook het bekende Fushimi Inari-taisha tempelcomplex met de duizenden rode Torii's (letterlijk; vogelzitstok).

kyoto-tempel-bergen-water
Dag5
Kyoto

Vandaag haalt de gids u in de ochtend op bij uw accommodatie en gaat u samen de stad verkennen. De gids laat u de mooiste plekken van de stad zien en vertelt u van alles over de geschiedenis van deze stad. Zo brengt u onder andere een bezoek aan de Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen Tempel), de bekendste tempel én grootste trekpleister van Kyoto. Hier vindt u ook het bekende Fushimi Inari-taisha tempelcomplex met de duizenden rode Torii's (letterlijk: vogelzitstok). Ook brengt u een bezoek aan Gion, de geisha wijk van Japan. Hier krijgt u meer te leren over de geisha cultuur en met veel geluk kunt u een geisha op straat zien lopen.

Dag6
Kyoto

Een dag om nog meer te ontdekken van deze bijzondere stad. Op 30 minuten afstand van Kyoto vindt u het Arashiyama Bamboo Forest, een prachtig woud met miljoenen bamboe bomen. In deze omgeving kunt u een prachtige wandeling maken door de natuur en door de rustigere straatjes van Arashiyama. Het centrum hier kan vrij druk zijn, maar hier kunt u wel veel lekkere gerechten proeven. Als u verder de wijk in loopt komt u langs prachtige tempels omgeven door veel natuur waar weinig toeristen komen. Wij geven u uiteraard voor vertrek de volledige route mee. In de middag meldt u zich optioneel bij het Kanagawa helipad. Dit helipad bevindt zich op korte afstand per tram vanuit Kyoto Station. Hier staat er een helikopter op u te wachten en maakt u een 12 minuten durende helikopter vlucht over het het centrum van Kyoto. Een unieke ervaring!

Dag7
Kyoto, Tokio

Vandaag verlaat u Kyoto en gaat u met de trein richting Tokio waar u in ongeveer 4,5 uur arriveert. Tegen het einde van de middag arriveert u in het centrum van deze miljoenenstad. De rest van de avond heeft u ter vrije besteding om eerste glimp van deze stad te ontvangen. Veel mensen noemen Tokio het New York van het Oosten. Dit omdat de gigantische metropool elke reiziger wel iets te bieden heeft en altijd in beweging is! Net als de hoofdstad, is Japan als land veruit het meest ontwikkeld op het gebied van infrastructuur, technologie en sociale zekerheid in Azië. Dit ziet u goed terug in de geweldige faciliteiten voor toeristen.

Dag8
Tokio

U wordt wakker in het bruisende Tokio. Na het ontbijt haalt uw privégids u op bij uw accommodatie om de stad te gaan ontdekken en laat u kennismaken met de hoogtepunten van de stad. Wist u dat Tokio de grootste stad ter wereld is? Het heeft namelijk ongeveer 38 miljoen inwoners, ruim 2 keer zo veel als in Nederland.

Dag9
Tokio

Vandaag heeft u de volledige dag om Tokio te ontdekken. Hoewel het een bijzonder drukke stad is en het dagelijks leven hier voorbij raast, vindt u in hier ook prachtige parken en tuinen. Eén daarvan is de Koishikawa Kōrakuen. Deze schitterende tuin is een oase van rust in het midden van Tokio. De Senso-Ji is de oudste boeddhistische tempel van Japan. Volgens de legende van deze tempel vonden in het jaar 628 drie vissers een beeld in de Sumida rivier. Volgens het hoofd van het dorp ging het hier om een beeld van de belangrijke boeddhistische God Kannon, de godin van genade. Op korte reisafstand met het openbaar vervoer ligt de wijk Akihabara, bekend vanwege de Anime winkels en hippe cultuur. Op zondagen rijden hier geen auto's en kunt u over straat lopen!

Dag10
Tokio

Vandaag heeft u ter vrije besteding. U kunt ervoor kiezen om per trein het nabij gelegen Unesco erfgoed Nikko op eigen gelegenheid te bezoeken. U treft hier diverse tempelcomplexen in een mooie bosrijke omgeving. Blijft u liever in Tokio? Breng dan een bezoek aan Shibuya Crossing, het drukste kruispunt ter wereld. Tijdens spitsuur steken zo'n 2500 mensen tegelijktijdig dit kruispunt over.

Dag11
Tokio, vlucht naar huis

Vandaag verlaat u Japan en reist u naar de luchthaven van Osaka. Hier stapt u op de vlucht terug naar huis. Afhankelijk van uw vluchtkeuze komt u vanavond of morgen thuis aan met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Japan.

Details & prijzen
Highlights van Japan
Vanaf 3.250 p.p.
11 dagen
Japan
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.