Highlights van Japan

Deze stedentrip in Japan neemt u mee naar de moderne steden Osaka, Kyoto en Tokio. Verken de rijke historie, geniet van de geweldige Japanse keuken en duik in het moderne leven van deze boeiende bestemming.
Vanaf 3.250 p.p.
11 dagen
Japan
Offerte aanvragen
Highlights van Japan
Highlights van Japan
Miljoenenstad
Wist u dat Tokio de grootste stad ter wereld is? Het heeft namelijk ongeveer 38 miljoen inwoners, ruim 2 keer zo veel als in Nederland.
Dé cultuur hoofdstad
Kyoto heeft een rijke geschiedenis en is één van de meest cultuurrijke stad van de wereld. Het telt niet voor niets 17 (!) bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, 1.600 boeddhistische tempels en meer dan 400 Shinto heiligdommen.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Osaka  

Vandaag gaat uw rondreis door Japan van start. Op de eerste dag vliegt u met een rechtstreekse vlucht naar Osaka. Hier komt u de volgende ochtend lokale tijd aan.

Dag2
Osaka  

Vandaag komt u aan op de luchthaven van Osaka. Nadat u bent ingecheckt in uw accommodatie gaat u een eerste glimp van de stad te opvangen. Osaka is na Tokio en Yokohama de grootste stad van Japan, met ruim 2,7 miljoen inwoners. Deze stad is compleet anders dan het relaxte Kyoto en het chaotische Tokio. In de avond is er voor u een Osaka Food Tour geregeld. De gids neemt u onder andere mee naar een markt en de Dotonbori. Hij vertelt u vanalles over de Japanse keuken, cultuur en dagelijkse leven. Bovendien is de gids vandaag uw vertaler tijdens deze onvergetelijke tour langs de beste delicatessen van Osaka!

osaka-tempel-brug-bomen
Dag3
Osaka, Kyoto

Vandaag heeft u in de ochtend/middag nog om Osaka op eigen gelegenheid te ontdekken. Breng een bezoek aan het bruisende Dotonbori. Hier vindt u duizenden oplichtende neon-uithangborden, heerlijke streetfood-stalletjes en verschillende winkeltjes. Ook loopt u vanuit hier gemakkelijk door naar het meest drukke en bekendste punt van Osaka: de oprijzende muur aan billboards tussen Shinsaibashi-suji en Dotonbori. Verder kunt u vandaag een bezoek brengen aan Osaka Castle, een kasteel binnen een schitterende kasteeltuin of kunt u richting de Shitennō-ji tempel gaan, die nog vol in gebruik is door de monniken! Hierna reist u in ongeveer 1 uur met de trein door naar volgende bestemming; Kyoto. Kyoto is dé culturele hoofdstad van Japan met ongeveer 1,5 miljoen inwoners, midden op het eiland Honshu. Breng een bezoek aan de Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen Tempel), de bekendste tempel én grootste trekpleister van Kyoto. Hier vindt u ook het bekende Fushimi Inari-taisha tempelcomplex met de duizenden rode Torii's (letterlijk; vogelzitstok).

kyoto-tempel-bergen-water
Dag4
Kyoto

Vandaag haalt de gids u in de ochtend op bij uw accommodatie en gaat u samen de stad verkennen. De gids laat u de mooiste plekken van de stad zien en vertelt u van alles over de geschiedenis van deze stad. Zo brengt u onder andere een bezoek aan de Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen Tempel), de bekendste tempel én grootste trekpleister van Kyoto. Hier vindt u ook het bekende Fushimi Inari-taisha tempelcomplex met de duizenden rode Torii's (letterlijk; vogelzitstok). Ook brengt u een bezoek aan Gion, de geisha wijk van Japan. Hier krijgt u meer te leren over de geisha cultuur en met veel geluk kunt u een geisha op straat zien lopen.

Dag5
Kyoto

Een dag om nog meer te ontdekken van deze bijzondere stad. Op 30 minuten afstand van Kyoto vindt u het Sagano Bamboo Forest, een prachtig woud met miljoenen bamboe bomen. Ook kunt u op eigen gelegenheid naar Nara reizen. Hier vindt u de Todai-ji, de grootste houten tempel ter wereld en de Kasuga-Taisha tempel. Beiden bezienswaardigheden staan op de UNESCO werelderfgoed lijst. Nara staat ook bekend om de tamme wilde hertjes die overal door de stad lopen!

Dag6
Kyoto, Tokio

Vandaag verlaat u Kyoto en gaat u met de trein richting Tokio waar u in ongeveer 4,5 uur arriveert. Tegen het einde van de middag arriveert u in het centrum van deze miljoenenstad. De rest van de avond heeft u ter vrije besteding om eerste glimp van deze stad te ontvangen. Veel mensen noemen Tokio het New York van het Oosten. Dit omdat de gigantische metropool elke reiziger wel iets te bieden heeft en altijd in beweging is! Net als de hoofdstad, is Japan als land veruit het meest ontwikkeld op het gebied van infrastructuur, technologie en sociale zekerheid in Azië. Dit ziet u goed terug in de geweldige faciliteiten voor toeristen.

Dag7
Tokio

U wordt wakker in het bruisende Tokio. Na het ontbijt haalt uw privégids u op bij uw accommodatie om de stad te gaan ontdekken en laat u kennismaken met de hoogtepunten van de stad. Wist u dat Tokio de grootste stad ter wereld is? Het heeft namelijk ongeveer 38 miljoen inwoners, ruim 2 keer zo veel als in Nederland.

Dag8
Tokio

Vandaag heeft u de volledige dag om Tokio te ontdekken. Hoewel het een bijzonder drukke stad is en het dagelijks leven hier voorbij raast, vindt u in hier ook prachtige parken en tuinen. Eén daarvan is de Koishikawa Kōrakuen. Deze schitterende tuin is een oase van rust in het midden van Tokio. De Senso-Ji is de oudste boeddhistische tempel van Japan. Volgens de legende van deze tempel vonden in het jaar 628 drie vissers een beeld in de Sumida rivier. Volgens het hoofd van het dorp ging het hier om een beeld van de belangrijke boeddhistische God Kannon, de godin van genade.

Dag9
Tokio

Vandaag heeft u ter vrije besteding. U kunt ervoor kiezen om per trein het nabij gelegen Unesco erfgoed Nikko op eigen gelegenheid te bezoeken. U treft hier diverse tempelcomplexen in een mooie bosrijke omgeving. Blijft u liever in Tokio? Breng dan een bezoek aan Shibuya Crossing, het drukste kruispunt ter wereld. Tijdens spitsuur steken zo'n 2500 mensen tegelijktijdig dit kruispunt over.

Dag10
Tokio, vlucht naar huis

Vandaag verlaat u Japan en reist u terug naar de luchthaven van Tokio. Hier stapt u op de vlucht terug naar huis.

Dag11
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Japan.

Details & prijzen
Highlights van Japan
Vanaf 3.250 p.p.
11 dagen
Japan
Offerte aanvragen
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.