Avontuurlijk India

Wordt elke dag beloond door een reeks van onverwachte bezienswaardigheden en bewelmende aroma's tijdens deze reis door India. Spot diverse diersoorten, loop door ravijnen, bezoek kleurrijke markten en luister naar de verhalen en mythen van de mooiste middeleeuwse monumenten.
Vanaf 4.570 p.p.
15 dagen
India
Offerte aanvragen
Avontuurlijk India
Avontuurlijk India
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Delhi (India)
inclusief prive transfer

Vandaag start uw reis naar India. U vliegt naar de hoofdstad van India; Delhi. Na aankomst wordt u middels een privé transfer naar uw accommodatie gebracht.

Dag2
Delhi

Vandaag gaat u kennismaken met Delhi. U gaat op een unieke manier de stad van de Djinns verkennen. Er is geen andere stad die mogelijk kan tippen aan de geschiedenis en het karakter van Delhi. Zo heeft Delhi een Koninklijke Sterrenwacht, verzorgde tuinen, een tombe waar een machtige Mughal-keizer en zijn nakomelingen rusten. Tot slot is Delhi erg modern met zijn chique winkelgebied.

Dag3
Delhi, Agra, Chambal

U start de dag met een bezoek aan de Taj Mahal. Een bezoek aan Noord-India is niet compleet als u de Taj Mahal niet hebt gezien. Bezoek ook enkele andere interessante bezienswaardigheden in de voormalige hoofdstad van de Mughals. Laat u verwonderen door het oude tempelcomplex van Bateshwar aan de Yamuna-rivier, dat bekend staat als het kleine Varanasi onder de lokale bevolking.

India taj mahal wit gebouw blauw water
Dag4
Chambal Vallei

Vandaag gaat u de Chambal Vallei ontdekken. Met een adembenemend landschap, een brede onvervuilde rivier, en uitgestrekte gebieden is de Chambal Vallei een perfecte plek voor verschillende diersoorten. Tijdens de riviersafari kunt u opzoek naar krokodillen en schildpadden die in de zon liggen te rusten, evenals verschillende vogelsoorten. Verwacht uitstekende waarnemingen van de zwarte antilope in zijn natuurlijke habitat en spot andere dieren zoals junglekatten en de Indiase gestreepte hyena tijdens een wandelsafari.

India chambal krokodil schildpad zand water
Dag5
Chambal Vallei

Vandaag gaat u verder met het ontdekken van de Chambal Vallei. De Chambal Vallei staat bekend om zijn rijke biodiversiteit. Het gebied rond de Chambal rivier is uitgeroepen tot het Nationaal Chambal-heiligdom en biedt een veilige haven voor verschillende bedreigde soorten, zoals de gaviaal (een soort krokodil), de Ganges-dolfijn en verschillende soorten schildpadden.

Dag6
Chambal, Rampura

Vandaag reist u Rampure. Een spectaculaire rit dwars door een wild en ontoegankelijk gebied dwars door de ravijnen. Dit brengt u naar Bhareh, de samenvloeiing van de Chambal- en Yamuna-rivieren, gedomineerd door de ruïnes van het majestueuze fort. Loop door de ravijnen naar het oude familiefort van Rampura. Na deze ontdekking kunt u de kleurrijke wekelijkse markten bezoeken om het beste van India te ervaren.

Dag7
Rampura, Panna

Na het ontbijt staat er een bezoek aan de tempels van Khajuraho uit de 10e eeuw op de planning. Luister naar de verhalen en mythen van een van de mooiste middeleeuwse monumenten in India. Deze monumenten hebben een architectonische pracht, ingewikkelde beeldhouwwerken en het meest bekend zijn de erotische sculpturen.

Dag8
Panna

Vandaag gaat u Panna verkennen, gelegen in het noorden van Madhya Pradesh, ongeveer 57 km ten zuiden van Khajuraho, dat bekend staat om zijn historische tempelcomplex. Ook staat Panna bekend om het Panna National Park en de diverse flora en fauna. Het is de thuisbasis van verschillende diersoorten, waaronder tijgers, luipaarden, wilde honden, herten, antilopen en verschillende soorten vogels.

Dag9
Panna

Tijdens de safari in het Panna National Park kunt u verschillende diersoorten spotten waaronder tijgers, luipaarden, wolven en jakhalzen. Of vaar in een kano over de Ken-rivier terwijl u de krokodillen en schildpadden aan de oever ziet liggen.

Dag10
Panna

Vandaag gaat u naar het imposante Ajaygarh Fort. Het fort ligt op een heuveltop in een bebost gebied en herbergt prachtige uit steen gehouwen tempels, putten, graven en vestingwerken. Vanaf het fort heeft u een een spectaculair uitzicht over het Vindhya gebergte.

Dag11
Panna, Lucknow

Vandaag gaat u het Kalinjar Fort bezoeken, die boven de vlaktes uitrijst en wordt beschouwd als een van de oudste forten in het land. Het fort ligt gevestigd op een rotsachtige heuvel in het midden van een dicht beboste vallei.

Dag12
Lucknow

Vandaag gaat u Lucknow ontdekken. Lucknow herbergt imposante architectuur waaronder indrukwekkende koepels, kolossale en versierde poorten, paleizen in Europese stijl, klokkentorens en andere grandioze structuren. Verken de kronkelende steegjes en stop bij de meest authentieke eetgelegenheden van de stad om verschillende lekkernijen te proeven.

Dag13
Lucknow

Vandaag gaat u het paleis van Mahmudabad bezoeken. Het paleis van Mahmudabad is een van de laatste overgebleven aristocratische landgoederen van Awadh en is een mooie plek waar u heerlijk kunt wandelen.

Dag14
Lucknow, Delhi, vlucht naar huis

Vandaag komt uw reis ten einde. Op het juiste tijdstip wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht van Lucknow voor de vlucht naar Delhi. Vanaf Delhi vliegt u weer naar huis.

Dag15
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Pleun Reijrink
Bel, mail of app met Pleun

De expert voor reizen in India.

Details & prijzen
Avontuurlijk India
Vanaf 4.570 p.p.
15 dagen
India
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.