Buiten de Gebaande Paden in Sri Lanka

Tijdens deze bijzondere reis door Sri Lanka ligt de focus op unieke belevingen buiten de gebaande paden.
Vanaf 3.425 p.p.
16 dagen
Sri Lanka
Offerte aanvragen
Buiten de Gebaande Paden in Sri Lanka
Sri Lanka ella trein groen jungle spoor brugSri Lanka ella trein groen jungle spoor brug
Buiten de Gebaande Paden in Sri Lanka
Tropisch paradijs
In Unawatuna vindt u één van de mooiste stranden van Sri Lanka, waar u bijna het hele jaar door kunt genieten van het helderblauwe zeewater. Een ideale locatie om te duiken of te snorkelen, want in het zuidelijke deel van de baai vindt u een prachtig koraalrif. Naast prachtige stranden vindt u in Unawatuna ook kleine gezellige restaurantjes en barretjes die direct aan het strand liggen.
Mooiste treinreis ter wereld
De treinrit van Kandy naar Ella is de mooiste treinrit in Sri Lanka! Stap aan boord van de trein en ervaar een geweldig uitzicht op groene theeplantages, bergen, viaducten, valleien en dichte jungle.
Wild Sri Lanka
Per jeep op zoek naar olifanten, luipaarden en lippenberen. Of de zee op, tussen de grootste dieren van de wereld: de blauwe vinvis en de potvis. In Sri Lanka is het allemaal mogelijk.
Sri Lanka Meerdere Olifanten Minneriya National ParkSri Lanka Meerdere Olifanten Minneriya National Park
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Sri Lanka

Vandaag start uw reis reis naar Sri Lanka! In de middag stapt u op de vlucht naar de hoofdstad van Sri Lanka, Colombo. Hier komt u de volgende ochtend lokale tijd aan.

Dag2
Aankomst Colombo (Sri Lanka)
inclusief luchthaven transfer

Vandaag komt u aan in Sri Lanka. Op de luchthaven staat uw privé transfer klaar om u naar uw accommodatie te brengen. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding

Dag3
Colombo, Galle

U reist vandaag verder naar Galle. Galle is bij uitstek de best bewaarde koloniale stad van Sri Lanka. Het is een bijzonder sfeervol stadje, waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. In Galle vindt u het nabijgelegen Galle Fort. In het fort lijkt het alsof er de afgelopen eeuwen nauwelijks iets veranderd is. Binnen de dikke muren van het fort lijkt alles wat langzamer te gaan. Er rijden nauwelijks auto’s en er staan prachtige oud Hollandse villa’s, kerken en andere herinneringen uit de tijd van de Hollandse heerschappij. Het is een bruisende plek waar u in de smalle en sfeervolle straten een kopje thee kunt nuttigen op het terras of souvenirs kunt kopen in de vele shops.

Dag4
Galle, Udawalawa

Vandaag rijdt u verder van Galle naar het Udawalawa National Park. Onderweg passeert u de Mulkirigala tempels waar u een bezoek aan zal brengen. Deze rotstempels zijn een leuke tussenstop waar u even de benen kunt strekken. U kunt de muurschilderingen en beelden in de tempels bezichtigen en bovenop de rots heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Uw eerste religieuze kennismaking met Sri Lanka!

Dag5
Udawalawe

Vandaag is een spannende dag! U gaat vroeg in de morgen op jeepsafari in een wildpark van Sri Lanka. Onderweg hebt u de kans om olifanten, buffels, apen en luipaarden te spotten. Het Udawalawe is een relatief onontdekt nationaal park. U gaat hier op safari met een safarigids. Wanneer u het park weer uitrijdt en u zich naar uw safarikamp begeeft, geniet u van een vrije middag.

Dag6
Udawalawe, Ella

U reist vandaag verder landinwaarts en vestigt u in het kleine bergdorp Ella. Zowel deze middag als morgen heeft u de keuze uit tal van activiteiten die u hier kunt ondernemen.

Dag7
Ella

U heeft een vrije dag in Ella. In dit dorp valt ontzettend veel te ondernemen. Door het ruige berglandschap waar Ella zich in bevindt, zijn de meeste uitstappen wel actief te noemen. Zo kan u Ella’s Rock gaan beklimmen, een berg die u tijdens de klim en op de top een prachtig uitzicht biedt over het omliggende terrein. Net als Ella’s Rock is ook Little Adam’s Peak een mogelijkheid als u wil gaan hiken. Bovendien heeft u hier de mogelijkheid om te gaan ziplinen. Ten zuiden van Ella, op zo’n 10 minuten rijden bevindt zich de Ravana waterval. Hier kunt u bij een warme dag heerlijk pootje baden.

De laatste optie is eigenlijk een must voor een verblijf in Ella. In Ella bevindt zich de Nine Arch Bridge. Deze brug, die door de Engelsen is gebouwd, is werkelijk schitterend om te aanschouwen door de beboste omgeving waar hij in staat en het karaktervolle uiterlijk. U kunt over deze brug wandelen en een paar mooie foto’s schieten.

*Op het wandelpad naar Little Adam’s Peak bevindt zich het Flying Ravana. Hier kunt u gaan ziplinen, een ontzettend toffe activiteit.

Dag8
Ella, Gal Oya

U reist vandaag weer verder richting de schitterende oostkust, maar niet voordat u een tussenstop maakt bij het Gal Oya National Park. Dit park is een onontdekte parel in Sri Lanka onder de toeristen. Het kent een drassig en uitgestrekt landschap, met hier en daar een bergtop en grasvlakte. U zal zowel vandaag als morgen dit park goed leren kennen. Deze middag gaat u namelijk al meteen het park in met een gids. Eerst zoekt u samen een mooi plekje in het park waar u uitgebreid gaat picknicken. Vervolgens gaat u op jeep safari en probeert u zoveel mogelijk dieren te spotten!

Dag9
Gal Oya

Vandaag staat er een bootsafari op het programma. Dit is het enige park op het eiland waar u per boot op safari kunt en dat heeft zo zijn voordelen. U kunt namelijk plekken bereiken, die voor de normale jeep niet te bereiken zijn. U ziet de krokodillen van dichtbij aan de oever liggen en voor de echte geluksvogel is een voorbij zwemmende olifant een waanzinnige bezichtiging.

Dag10
Gal Oya, Passikudah

U reist vandaag verder naar Passikudah. Passikudah is een veel bezochte kustplaats, vooral door zijn prachtige stranden en helder blauwwater. Passikudah is niet alleen bekend vanwege zijn schoonheid, maar ook door zijn lange kustlijn, Passikudah heeft namelijk de langste kustlijn van de wereld. U kunt hier dus kilometers ver over het prachtige strand lopen met de enkels in het zeewater.

Dag11
Passikudah

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Uiteraard kunnen we ook een volledig programma voor u samenstellen.

Dag12
Passikudah, Habarana

U reist vandaag weer landinwaarts naar de Culturele Driehoek. Deze plek wordt zo genoemd doordat zich hier de meeste culturele hoogtepunten bevinden van het hele eiland. U gaat de komende dagen deze hoogtepunten bezoeken. Onderweg passeert u de oude Koningsstad Polonnaruwa. De hoofdstad in het vroegere koninkrijk Sri Lanka beschikt over een schat aan tempels en ruïnes. Deze plek gaat u bezichtigen met de fiets. Het maakt de afstanden tussen de bezichtigingen eenvoudiger te overbruggen en het maakt uw bezoek meer interactief en daardoor nog leuker!

Dag13
Habarana

Vandaag wordt u naar Sigiriya gebracht en brengt u een bezoek aan de Lion’s Rock. Deze rots staat midden in de jungle en kent een interessante geschiedenis. De Lion Rock staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is daarbij ook een ontzettend mooi natuurverschijnsel om te zien.

Sri Lanka Sigiriya Leeuwenrots Van De Zijkant
Dag14
Habarana, Wilpattu

U reist vandaag verder naar het prachtige Wilpattu National Park. Dit bevindt zich in het noordoosten van Sri Lanka en is het grootste nationale park van het land. Het park kenmerkt zich met vele plassen en dichte bossen.

Dag15
Wilpattu

Het Wilpattu staat bekend om haar dichte bebossingen en lagere bezoekersaantallen. Het park is dan ook nog minder ontwikkeld op het gebied van toerisme, wat u bijvoorbeeld merkt aan de hobbelige weg die dwars door de bossen gaat. Reden dat dit park nog niet erg ontwikkeld is, komt doordat het zich in de gevaarlijke zone van de inmiddels beëindigde burgeroorlog bevond. Daar plukt het park nu de vruchten van! U ervaart het allemaal in de jeep safari van deze middag waarbij u op zoek gaat naar olifanten, herten, waterbuffels, lippenberen, krokodillen en luipaarden.

Dag16
Wilpattu, Colombo, vlucht naar huis

U reist vandaag weer terug naar het vliegveld. Hier stapt u in het vliegtuig en vliegt u terug naar huis.

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Sri Lanka.

Details & prijzen
Buiten de Gebaande Paden in Sri Lanka
Vanaf 3.425 p.p.
16 dagen
Sri Lanka
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.