Hoogtepunten van Bhutan

Geen land in Azië heeft zoveel beschermde gebieden als Bhutan. Ontdek het zelf en reis naar de mooiste plekken van dit bijzondere koninkrijk in de Himalaya.
Vanaf 6.450 p.p.
12 dagen
Bhutan
Offerte aanvragen
Hoogtepunten van Bhutan
Hoogtepunten van Bhutan
Traditionele Bhutanese cultuur
Wat opvalt in Bhutan is dat de cultuur van de lokale bevolking nog erg intact is. Door de ligging in het Himalaya-gebergte is Bhutan een van de meest geïsoleerde landen ter wereld, dat zich pas in 1974 officieel openstelde naar het buitenland.
Traditionele Bhutanese cultuur
Wat opvalt in Bhutan is dat de cultuur van de lokale bevolking nog erg intact is. Door de ligging in het Himalaya-gebergte is Bhutan een van de meest geïsoleerde landen ter wereld, dat zich pas in 1974 officieel openstelde naar het buitenland.
Het spirituele hart van Bhutan
Bumthang is de thuisbasis van de oudste boeddhistische tempels en kloosters. Door de samenkomst van vier valleien wordt de stad ingebouwd door het prachtige Himalaya gebergte.
Bhutan bumthang bergtop gekleurde vlaggetjesBhutan bumthang bergtop gekleurde vlaggetjes
Het spirituele hart van Bhutan
Bumthang is de thuisbasis van de oudste boeddhistische tempels en kloosters. Door de samenkomst van vier valleien wordt de stad ingebouwd door het prachtige Himalaya gebergte.
Het juweel van Bhutan
Het Taktshang-klooster, ook wel Tiger's Nest genoemd wordt gezien als juweel van Bhutan. Met een hike bereikt u de toegangspoort van het klooster waar u het traditionele leven van de monniken kan bewonderen.
paro-klooster-in-de-bergen-hoogparo-klooster-in-de-bergen-hoog
Het juweel van Bhutan
Het Taktshang-klooster, ook wel Tiger's Nest genoemd wordt gezien als juweel van Bhutan. Met een hike bereikt u de toegangspoort van het klooster waar u het traditionele leven van de monniken kan bewonderen.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar New Delhi (India)

Vandaag start uw reis naar het unieke Bhutan. Het land is gelegen in Zuid-Azië en ligt tussen China en India in. Bhutan was jarenlang verborgen voor de buitenwereld en is sinds vijftig jaar open voor bezoekers. Bhutan staat bekend om zijn natuur, authentieke architectuur, cultuur en vele tradities die door zijn verborgenheid nog steeds intact zijn. Deze reis neemt u mee naar al deze hoogtepunten in het koninklijke land. U vliegt vandaag met een rechtstreekse vlucht naar New Delhi, waar u overnacht in een hotel dichtbij de luchthaven. Morgen vervolgt u uw reis naar Bhutan.

Dag2
New Delhi, Paro, Thimphu
inclusief privé transfer

Na het ontbijt vliegt u verder naar Bhutan. Vanaf New Delhi vliegt u in ongeveer twee uur naar Paro. Tijdens de vlucht vliegt u over het prachtige Himalaya gebergte, dit zorgt voor een spectaculair uitzicht. Aangekomen op de luchthaven van Paro wordt u door onze lokale partner en een privé transfer opgewacht een naar uw accommodatie in Thimphu gebracht. Thimphu is de hoofdstad van Bhutan, echter ziet het er niet uit als een hoofdstad zoals men normaal verwacht. Thimphu is een sprookjesachtige stad ingeklemd in de Himalaya met vele tempels en prachtige natuur. In de middag heeft u tijd ter vrije besteding om bij te komen van de reis of om op eigen gelegenheid de hoofdstraat van Thimphu te ontdekken. In de avond brengt u een bezoek aan de Tashichho Dzong. Dit is een indrukwekkend fort wat dient als secretariaatsgebouw, troonzaal van de koning en het regeringskantoor.

Dag3
Thimphu

Vandaag bezoekt u samen met een privé gids de hoogtepunten van Thimpu. De tour begint met een wandeling en hike van ongeveer een uur naar het 17e-eeuwse Chagri Dorjeden-klooster. Gedurende deze tocht passeert u verschillende tempels en heeft u een prachtig uitzicht over de Thimpu-vallei. Na het bezoek aan het Chagri Dorjeden-klooster vervolgt u de tour naar een van de oudste kloosters van Bhutan; Pangri Zampa. In dit klooster zit een school gevestigd waar boeddhistische studenten de boeddhistische filosofie aanleren. Tot slot bezoekt u vandaag een klein, lokaal dorp dat de tradities van het land laat zien. Ook kunt u hier een bezoek brengen aan het textiel museum. Aan het eind van de middag wordt u terug gebracht naar uw accommodatie waar u tijd ter vrije besteding heeft.

Dag4
Thimphu, Gangtey
inclusief privé transfer

U verlaat vandaag Thimphu en reist per privé transfer verder naar Gangtey. Dit is één van de mooiste bestemming van Bhutan door onder andere de liggen in de vallei. Onderweg naar Gangtey maakt u verschillende tussenstops. Zo brengt u een bezoek aan de 108 stupa's, dit is een boeddhistisch monument. Ook bezoekt u het grootste Nyingmapa klooster van de regio; de Gangtey Goempa. Aangekomen in Gangtey is het tijd voor een avontuurlijke activiteit. U verkent de vallei van Gangtey tijdens de Gangtey Nature Trail. Deze twee uur durende wandeling brengt u naar verschillende dorpen als Senchumbara en Kewa Lhakhang. Ook vindt u op de route een observatiepunt voor de unieke zwartnekkraanvogels. Na deze trail heeft u tijd er vrije besteding bij uw accommodatie.

Dag5
Gangtey, Bumthang

Na het ontbijt vervolgt u uw reis in Bhutan en gaat u richting Bumthang. Deze stad is weer compleet anders dan andere en is uniek door de ligging rondom vier kleine valleien. Daarnaast is Bumthang de traditionele woonplaats van de grote boeddhistische leraar Pema Linga. De rit naar Bumthang vindt plaats over de Pele-la pas, gelegen op 3.300 meter. Deze route is uniek door de hoge ligging en de abrupte verandering van groene bergbossen naar bamboe. Tijdens deze reis maakt u bij verschillende dorpen een stop. Zo stopt u onder andere in Zungney, dit dorp staat bekend om de inwoonsters die de traditionele yathra's weven. De felgekleurde wollen stoffen worden buiten de huizen uitgestald wat zorgt voor een kleurrijke uitstraling. Tijdens de rit geniet u van een lokale lunch, aangekomen in Bumthang heeft u tijd ter vrije besteding bij uw accommodatie.

Bhutan bumthang bergtop gekleurde vlaggetjes
Dag6
Bumthang

Vandaag gaat u na het ontbijt met een gids de vier valleien van Bumthang ontdekken. Deze valleien liggen op een hoogte van 2.600 tot 4.000 meter. Het is de thuisbasis van vele prominente boeddhistische tempels en kloosters. U brengt bezoek aan de verschillende valleien en de bijbehorende bezienswaardigheden. Zo bezoekt u verschillende tempels, een kaas/bier boerderij, het kasteel van de witte vogel, het charmante stadje Chamkhar en de stad Bumthang zelf.

Dag7
Bumthang, Punakha

U wordt wakker in Bumthang en wordt na het ontbijt door een privé transfer naar Punakha gebracht. Punakha was voorheen de hoofdstad van Bhutan, hierdoor vind u hier nog vele tempels en andere prachtige gebouwen. Daarnaast is Punakha het groenste gedeelte van het land door de ligging in de Punakha vallei en de aangelegen rivieren; Pro Chhu River en de Mo Chhu Rivier. In de stad vindt u naast tempels veel rijstterrassen waar de meest zeldzaamste rijstsoort ter wereld wordt verbouwd; de rode rijst. Onderweg maakt u een stop in Trongsa Dzong en Wangdue waar u geniet van een lokale lunch. Na aankomst in Punakha heeft u tijd ter vrije besteding bij uw accommodatie.

Dag8
Punakha

Vandaag brengt u een bezoek aan verschillende bezienswaardigheden en plekken in Punakha. U start bij de Chimi Lhakhang tempel. Chimi Lhakhang ligt op een heuvel in het midden van de vallei en wordt ook wel de tempel van de vruchtbaarheid genoemd. Tijdens de wandeling naar de tempel brengt u een bezoek aan verschillende dorpen als Mitsena en Pana, deze dorpen zijn gelegen tussen de rijstvelden en geeft een zeldzame blik op de levensstijl van de lokale inwoners. Ook bezoekt u hier een lokale markt waar u kennis maakt met de kleurrijke drukte van de lokale bevolking. U sluit deze tour af met een bezoek aan de Punakha Dzong, het 17-eeuwse fort dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de opbouw van het moderne Bhutan.

Dag9
Punakha, Paro
inclusief privé transfer

Na het ontbijt maakt u een 2,5 uur durende wandeling naar Khamsum Yuelley Namgyal Chorten, waar u kunt genieten van het uitzicht op de bergen en de rijstvelden van de Punakha-vallei. Na de wandeling wordt u per privé transfer naar Paro gebracht. Hier bezoekt u ‘s middags Ta Dzong, het nationaal museum van Bhutan. Dit museum is gelegen in een oude wachttoren en beschikt over een collectie van traditionele kunst. In de avond heeft u tijd ter vrije besteding bij uw accommodatie.

Dag10
Paro

Vandaag wordt u wakker in Paro. Deze stad is gelegen aan de Tibetaanse Grens in het noorden van het land. De regio van Paro kent vele valleien, rijstvelden en rivieren met kristalhelder wateren. Vandaag heeft u een tour langs de bezienswaardigheden van Paro. Het hoogtepunt van vandaag is een bezoek aan Tiger's Nest (Taksang), ook wel gezien als het juweel van Bhutan. Naast een bezoek aan het Tiger's Nest bezoekt u ook de Kichu Lhakhang en traditionele Bhutanese boerderijen. Door de tour van vandaag ontdekt u zowel de natuur als de traditionele cultuur van de stad Paro.

Dag11
Paro, New Dehli, vlucht naar huis
inclusief privé transfer

Vandaag zit uw rondreis door het prachtige Bhutan er op. U wordt op het juiste tijdstip naar de luchthaven gebracht. Hier vliegt u vanaf Paro naar New Delhi. U heeft vandaag nog een dag in New Delhi voordat u verder reist naar huis. U kunt in New Delhi een dag ontspannen bij uw hotel. Vannacht wordt u door een transfer weer naar de luchthaven gebracht.

Dag12
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Bhutan.

Details & prijzen
Hoogtepunten van Bhutan
Vanaf 6.450 p.p.
12 dagen
Bhutan
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.