Hoogtepunten van India

Deze reis neemt u mee naar alle hoogtepunten van India. Dit land biedt een perfecte mix van avontuur, prachtige natuur, schitterende stranden en geweldige culinaire ervaringen.
Vanaf 3.380 p.p.
14 dagen
India
Offerte aanvragen
Hoogtepunten van India
Hoogtepunten van India
India jodhpur fort zonsondergangIndia jodhpur fort zonsondergang
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Delhi (India)
inclusief prive transfer

Vandaag start uw reis naar India. U vliegt naar de hoofdstad van India; Delhi. Na aankomst wordt u middels een privé transfer naar uw accommodatie gebracht.

Dag2
Delhi

Vandaag gaat u kennismaken met Delhi. U gaat op een unieke manier de stad van de Djinns verkennen. Er is geen andere stad die mogelijk kan tippen aan de geschiedenis en het karakter van Delhi. Zo heeft Delhi een Koninklijke Sterrenwacht, verzorgde tuinen, een tombe waar een machtige Mughal-keizer en zijn nakomelingen rusten. Tot slot is Delhi erg modern met zijn chique winkelgebied.

Dag3
Delhi, Agra

U begint de dag met een bezoek aan de Gandhi Memorial. Dit aangrijpende monument voor Mahatma Gandhi bevindt zich in Birla House in Delhi. De tentoonstellingen omvatten filmbeelden, moderne kunst en kamers die zijn bewaard gebleven zoals Gandhi ze achterliet. De kleine kledingwinkel op het terrein verkoopt kleding gemaakt van khadi, hand gesponnen katoen dat Gandhi tijdens de onafhankelijkheidsbeweging promootte. In de middag gaat u per trein richting Agra. U brengt vervolgens een bezoek aan de Taj Mahal bij zonsondergang.

India taj mahal wit gebouw blauw water
Dag4
Agra, Gwalior

U kunt de dag beginnen met een optioneel bezoek aan de Taj Mahal bij zonsopgang. Na het ontbijt rijdt u naar Gwalior. Tijdens deze rit bezoekt u de Bateshwar-tempelgroep, gelegen op 35 km ten noorden van Gwalior, in een dichtbebost ravijn. Gewijd aan Shiva, Vishnu en Shakti, werden bijna 200 tempels gebouwd tussen 750 en 800 na Christus. Vervolgens rijdt u zuidwaarts naar Gwalior. Bij aankomst brengt u een bezoek aan het prachtige Jai Vilas Palace, waar u kunt genieten van een high tea.

Dag5
Gwalior, Indore, Maheshwar

Vandaag gaat u een bezoek brengen aan het Gwalior Fort. Dit fort stond ooit bekend als het 'Gibraltar van India' en staat boven op een heuvel met uitzicht over de stad. Dit fort heeft lang standgehouden tegen vele dynastieën die over het gebied heersten, van Mongolen en Mughals tot de Britten. Na de lunch vliegt u naar Indore. Bij aankomst in Indore wordt u per transfer naar Maheshwar gebracht. Hoewel het een kleine stad is, staat het bekend als een spirituele hotspot en wordt het vaak het "Varanasi van Centraal-India" genoemd. Dit schilderachtige stadje ligt aan de noordelijke oever van de rustige Narmada-rivier, waar meer dan 100 tempels de oevers sieren. En in de woorden van de huidige Maharaja Richard Holkar is Ahilya Fort een bestemming die niet mag worden gemist voor de ervaren reiziger die iets authentieks en buiten de populaire toeristische locaties zoekt.

Dag6
Maheshwar

U gaat vandaag Maheshwar verkennen. De stad staat vooral bekend om zijn Holkar-koningin, Ahilya Bai, de beroemdste heerster van de Malwa-dynastie. Een rondleiding door de oude stad onthult de vele moskeeën en tempels, maak kennis met de lokale bevolking die ontspant en huishoudelijk werk doet bij de rivier, handel drijft op de markten en ga richting het centrum waar de traditie van het handweven nog altijd plaatsvindt. De kleurrijke Maheshwari-sarees worden geweven met onderscheidende en ingewikkelde ontwerpen, zoals met strepen, ruiten en bloemenranden. De boottocht bij zonsondergang mag niet worden gemist. U sluit de dag af met een speciaal diner.

Dag7
Maheshwar, Mandu, Indore, Udaipur
inclusief binnenlandse vlucht

Mandu was ooit de machtigste hoofdstad van de Malwa-regio, tegenwoordig is het een verzameling van groots en prachtig architectonisch erfgoed in een ontspannen landelijke omgeving. Een verborgen schat van ruïnes buiten de gebaande paden, Mandu is een verlaten stad uit het Mughal-tijdperk, verspreid over een heuveltop van 2.000 voet en omgeven door een uitgestrekte muur. Het staat bekend om zijn Afghaanse architecturale erfgoed en indrukwekkende baobabbomen, oorspronkelijk afkomstig uit Afrika. Aan het einde van de middag vliegt u van Indore naar Udaipur.

Dag8
Udaipur

Vandaag gaat u de stad Udaipur ontdekken. Udaipur is een van de mooiste steden in India. Het is een sprookjesachtige stad vol prachtige paleizen, een doolhof van meren, bruggen en ontelbare kronkelige steegjes die leiden naar mysterieuze tempels. U kunt de stad verkennen op een fiets of deelnemen aan een rondleiding. Tijdens deze tochten kunt u de aard en schoonheid van deze stad met zijn mensen, goden en dieren vastleggen.

Udaipur in India
Dag9
Udaipur, Ranakpur, Jodhpur

Vandaag rijdt u naar de Zonnestad, door de Aravali-bergketens, met een tussenstop bij Ranakpur. De hoofdtempel van Ranakpur is gebouwd in de 15e eeuw in melkwit marmer. De tempel is een ingewikkeld complex van 29 hallen, 80 koepels en 1444 individueel gegraveerde pilaren. Het interieur is volledig bedekt met knoopachtig, liefdevol bewerkt snijwerk en heeft een wonderbaarlijk rustgevend gevoel van ruimte en harmonie.

Dag10
Jodhpur

Vandaag gaat u de stad Jodhpur verkennen. U gaat vandaag het fort zien. Het kijkt uit over het steile, rotsachtige terrein. Het is een rijk ingericht paleis herbergt met lang gesneden panelen en rooster ramen dat bestaat u uit rood zandsteen. Een wandeling door de blauwe stad geeft u een glimp van het leven van de lokale bevolking. Ontmoet en interacteer met de inwoners van de stad en wandel door de smalle straatjes bezaaid met indigo-gekleurde huizen. Later rijdt u naar het oude stadje Osian, waar een bijzonder evenement op u wacht. Het Jodhpur Jazz Festival is een voorafgaand en uniek viering van Holi, het festival van kleuren.

India jodhpur fort zonsondergang
Dag11
Jodhpur

Vandaag keert de Jazz Caravan terug naar Jodhpur om de festiviteiten in de oude stad en op het landgoed van een lokale adellijke aristocraat voort te zetten. De Jodhpur Jazz Safari is een tweedaags muziekfestival dat wordt georganiseerd tijdens Holi, waarbij de rijke safari-cultuur van de stad wordt gecombineerd met de geïmproviseerde schoonheid van jazz.

Dag12
Jodhpur,Delhi
inclusief binnenlandse vlucht

Vandaag staat er een unieke boer-tot-tafel ervaring op het programma. Mharo Khet is een werkend model van hoe een ooit gedegenereerd landbouwgebied een regeneratie hub kan worden in de droge woestijn van Rajasthan. Later op de dag vliegt u naar Delhi. U gaat hier genieten van een laatste maaltijd voordat u richting huis vliegt.

Dag13
Delhi, vlucht naar huis
inclusief prive transfer

Vandaag wordt u in de ochtend per transfer naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug richting huis.

India taj mahal wit gebouw blauw water
Dag14
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

India jodhpur fort zonsondergang
Pleun Reijrink
Bel, mail of app met Pleun

De expert voor reizen in India.

Details & prijzen
Hoogtepunten van India
Vanaf 3.380 p.p.
14 dagen
India
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.