Luxe rondreis Indonesië

Ervaar het betoverende Indonesië met deze luxe rondreis. Maak een exclusieve cruise en snorkel met reuzemanta's en zeeschildpadden en bekijk de komodovaraan van dichtbij. Verder gaat u op ontdekking naar Bali, het eiland vol groene rijstterrassen, exotische tempels en witte stranden.
Vanaf 4.450 p.p.
18 dagen
Indonesië
Offerte aanvragen
Luxe rondreis Indonesië
Indonesië komodo gebergte waterIndonesië komodo gebergte water
Luxe rondreis Indonesië
Chillen op de Gili's
De Gili’s zijn drie prachtige eilandjes voor de kust van Lombok die makkelijk per boot te bereiken zijn vanaf Bali of Lombok. Op alle drie de eilanden komen geen motorvoertuigen voor en zijn er geen verharde wegen. Rond de drie eilanden zijn 15 unieke duikplekken te vinden. De eilanden hebben alle drie hun eigen sfeer. Gili Meno ligt tussen Gili Air en Gili Trawangan in, en is het kleinste en meest rustige eiland van de drie bekende. U kunt hier heerlijk gaan vertoeven!
Indonesië gili islands groen zee blauwIndonesië gili islands groen zee blauw
Privé cruise Komodo
U gaat tijdens deze reis bij een privéboot aan boord om één van de meeste bijzondere eilanden te verkennen, Komodo National Park. Dit doet u middels een meerdaagse cruise. De boot is speciaal ontworpen voor een exclusieve liveaboard-ervaring en heeft 5 prachtige hutten beschikbaar met badkamers, wifi en duikuitrusting. U wordt verwend met smakelijke maaltijden bereid door de kok en geniet van een avontuurlijk programma op deze bijzondere plek.
Indonesië prive cruise komodo bootIndonesië prive cruise komodo boot
Rijstvelden Bali
In het midden van Bali op 850 meter hoogte vindt u de rijstvelden van Jatiluwih. Jatiluwih betekent ook wel ‘erg mooi’ en dat zegt eigenlijk al genoeg over deze schitterende plek omzoomd met bergen. Het is niet voor niets dat deze rijstterrassen een beschermde status hebben op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Indonesië bali rijstvelden groen gele luchtIndonesië bali rijstvelden groen gele lucht
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Bali (Indonesië)

Vandaag vertrekt u naar Bali. Het is een ideaal eiland met zon, cultuur en strand. Vanwege de vluchtduur komt u de volgende dag aan op de internationale luchthaven van Denpansar.

Dag2
Bali, Ubud
inclusief privé transfer

Vandaag komt u aan op Bali. Bij aankomst staat onze lokale medewerker op u te wachten en brengt u per privé transfer naar uw accommodatie in Ubud. Dit is het artistieke hart van het eiland en het centrum van culturele evenementen. Ubud is omgeven met prachtige natuur die u de aankomende dagen gaat ontdekken. Na aankomst in uw accommodatie heeft u de rest van de dag tijd ter vrije besteding.

Dag3
Ubud

U wordt vandaag wakker in Ubud. Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw privégids en gaat u op pad naar het platteland en de rijstvelden waar u een kijkje krijgt in het dagelijkse plattelandsleven. Na deze tour heeft u een workshop waar u uw eigen beauty producten gaat maken met natuurlijke lokale producten. Daarna wordt u teruggebracht naar uw accommodatie en heeft u de rest van de dag tijd ter vrije besteding.

Dag4
Ubud

Vandaag gaat u met een gids op pad en ontdekt u de verborgen juwelen van Bali met een klassieke Volkswagen 181. De reis begint bij Penglipuran Village, een traditioneel dorp in Oost-Bali. Dit dorp staat bekend om zijn goed bewaarde cultuur wat terug te zien is in de architectuur. Vervolgens reist u verder naar de oudste tempel in Bangli, de Pura Kehen. Deze tempel werd in de 11e eeuw gebouwd en staat symbool voor Heer Brahma. Dit is de schepper van het universum volgens de oude hindoeïstische filosofie. Bij de laatste stop bezoekt u de ongerepte Goa Raja Waterval. Deze waterval stroomt langs een 15 meter hoge canyon en is een prachtig natuurfenomeen om te bezoeken. Na de Volkswagen tour heeft u vrije tijd ter besteding bij uw hotel of in Ubud zelf.

Dag5
Ubud, Labuan Bajo, Komodo Liveaboard

U reist verder naar de luchthaven van Denpasar en vliegt naar Labuan Bajo waar u bij aankomst wordt opgewacht door uw gids. Vanaf de luchthaven wordt u naar de haven gebracht en stapt u op aan uw privé boot waar u de aankomende dagen zal verblijven. Deze privé cruise vaart vanuit het prachtige Labuan Bajo naar de verschillende Komodo eilanden. Aan boord kunt u genieten van de luxe faciliteiten, daarnaast zult u verschillende eilanden bezoeken waar u kunt ontspannen op de stranden en een duik kunt nemen in de oceaan. Vandaag vaart u als eerste naar het eiland Sebayur Kecil, hier geniet u van een lunch en kunt u duik nemen in het prachtige water. Aan het eind van de middag vaart u verder naar Sebayur Besar voor een spectaculaire zonsondergang en een goede nachtrust.

Dag6
Komodo Liveaboard

Vandaag wordt u wakker aan boord van uw privé boot. Noord Komodo is de thuisbasis van een ongelooflijke verscheidenheid aan zeeleven en prachtige koralen die u vandaag zult gaan ontdekken tijdens een duikexcursie. Voor ervaren duikers zal de excursie plaats vinden bij Crystal Rock, Castle Rock en The Cauldron. Als u de voorkeur geeft aan een meer ontspannen duikexcursie zijn Crystal Bay, China Shop en Witches prachtige locaties om te ontdekken. In het noorden van Komodo leven verschillende zeedieren als vissen, schildpadden, dolfijnen, roggen en zeepaardjes. Na het duiken heeft u tijd ter vrije besteding aanboort van de cruise

Dag7
Komodo Liveaboard

Vandaag staat er een nieuw programma voor u klaar op de Komodo cruise. Vandaag begint u met driftduik naar de bodem van de oceaan om de Manta's (roggen) te observeren met een gids. De tweede duik vindt plaats bij Batu Bolong. Hier wemelt het van tropische vissen, kleine zeediertjes, schildpadden en haaien. Na een heerlijke lunch aan boord maakt u een tocht naar het Komodo eiland om de beroemde 'Komodo Draken' te observeren. De Komodo draak stamt af van de hagedis en is alleen hier op het eiland te vinden. U sluit de dag af op het unieke, roze strand van Komodo.

Dag8
Komodo Liveaboard, Labuan Bajo

Vandaag is uw laatste dag aan boord van de cruise. In de ochtend vaart u naar Padar Island, hier maakt u een tocht naar de top van het eiland waar u de prachtige panorama's van Komodo kunt zien. Padar wordt gezien als magische plek in een land van betovering. Dit is daarmee de perfecte plek voor een iconische reisfoto als souvenir. Na de lunch keert u terug naar de haven van Labuan Bajo. Vanaf hier wordt u door een privé transfer naar uw accommodatie gebracht.

Dag9
Labuan Bajo

Vandaag wordt u wakker in Labuan Bajo, het meest westelijke punt van het eiland Flores. Vandaag heeft u een tour die u meeneemt naar het land rondom dit punt. U brengt een bezoek aan het Tado dorp, dit is een eco-toeristisch dorp dat u een kijkje geeft in de cultuur van de etnische Manggarai, een inheems volk op het eiland Flores. U wordt verwelkomd met een traditionele adat welkomstceremonie, gevolgd door een caci oorlogsdans - een vorm van ceremonieel gevecht waarbij gevochten en gepareerd wordt met een zweep en een schild, meestal uitgevoerd door twee jonge mannen. In Tado krijgt u ook de gelegenheid om verschillende activiteiten te observeren, zoals matten- en mandenvlechten en de bereiding van traditionele kruidengeneesmiddelen die door de Manggarai worden gebruikt. In het dorp wordt een lokale lunch geserveerd. Na de tour wordt u terug naar uw accommodatie gebracht en heeft u de rest van de dag tijd ter vrije besteding om Lubuan Bajo verder te ontdekken of om te ontspannen bij uw hotel.

Dag10
Labuan Bajo, Lombok, Gili Meno
inclusief privé transfer & boot

Vandaag wordt u in de ochtend opgehaald door een privé transfer en naar de luchthaven van van Lubuan Bajo gebracht. U heeft vandaag een vlucht naar Lombok. Bij aankomst op de luchthaven van Lombok, ontmoet u uw gids en wordt u direct naar de haven van Bangsal gebracht. Vanuit hier vaart u met een speedboot naar het eiland Gili Meno. Gili Meno maakt deel uit van de Gili eilanden archipel net voor de noordwest kust van Lombok. Het kleine relaxte eiland heeft een lagune, stranden en bungalows. Daarnaast zijn er drie populiare duikspots: de Meno Wall, Sea Point Turtle en Point Coral Blue. Het eiland heeft ook een prachtig vogelpark dat u te voet kunt bezoeken. U heeft, na aankomst op het eiland, tijd ter vrije besteding.

Indonesië gili meno boten in de zee
Dag11
Gili Meno

U wordt wakker op het Tropische eiland Gili Meno. Vandaag geniet u van een privé boottocht langs de prachtige Gili eilanden. Deze prachtige enclaves zijn een paradijs voor zonzoekers, met elk van de drie eilanden met prachtige witte stranden, een kristalheldere blauwe zee en een kleurrijk koraalrif. Daarnaast kunt u vandaag de meest ongelooflijke snorkelplekken bezoeken tussen Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Na een heerlijke dag op zee en op de prachtige stranden keert u terug naar uw accommodatie in Gili Meno en heeft u de rest van de dag tijd ter vrije besteding.

Dag12
Gili Meno

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding op het eiland Gili Meno. Geniet van de zon, de zee, het strand en de luxe faciliteiten van uw accommodatie.

Dag13
Gili Meno, Senggigi

Vandaag verlaat u Gili Meno en vaart u met een lokale boot naar de haven van Senggigi. Na aankomst in de haven maakt u een tour naar de Benang Stokel waterval. De waterval komt al in zicht na slechts ongeveer 10 minuten lopen. U loopt enkele treden af om de twee watervallen te bewonderen, en gaat dan verder naar de Benang Kelambu waterval, die nog eens 30 minuten lopen is over een relatief vlak pad dat uiteindelijk afdaalt naar de waterval. De naam 'Kelambu' betekent 'muskietennet' in het Indonesisch en is een verwijzing naar de manier waarop de waterval druppels water verspreidt. Bij Benang Kelambu kunt u een duik nemen bij de waterval. Als u geluk heeft, komt u onderweg hoog in het bladerdak een Javaanse langoer, ook bekend als de ebbenhouten bladaap tegen. Na deze tocht wordt u per transfer naar uw accommodatie in Senggigi gebracht.

Dag14
Senggigi

Vandaag heeft u een tour met een lokale inwoonster uit Lombok. Samen met haar maakt u een fascinerende en gemakkelijke wandeling van Senggigi naar Senaru. U kunt genieten van enkele verbazingwekkende uitzichten terwijl u over lokale paden door bamboebossen loopt die u uiteindelijk in een landschap van schilderachtige rijstterrassen brengen. Onderweg bezoekt u verschillende traditionele dorpen en leert u meer over het kleurrijke leven van de Sasak bevolking - de inheemse bewoners van Lombok. De wandeling eindigt bij een waterval genaamd Sendang Gile, waar u kunt afkoelen met een duik. Na de tour keert u terug naar uw accommodatie en heeft u de rest van de dag tijd ter vrije besteding.

Dag15
Senggigi, Jimbaran
inclusief boot & privé transfer

Vandaag wordt u na het ontbijt per speed boot van de Gili Meno pier naar Pandanbay haven in Bali gebracht. U wordt in de haven opgewacht door een privé gids die u verder brengt naar uw accommodatie Jimbaran. Jimbaran Beach en zijn beroemde Jimbaran Bay liggen aan de zuidkust van Bali, net ten zuiden van Depansar International Airport. Het lange strand, dat deel uitmaakt van de smalle landengte die het vasteland van Bali verbindt met het Bukit schiereiland, is een populaire plek om te zwemmen. De baai heeft een aantal mooie afgelegen plekjes met verschillende luxe resorts en is een goede plek om 's avonds te genieten van vers gegrilde vis en de ondergaande zon van Bali. U heeft na aankomst een dag ter vrije besteding om te genieten van de zon, de zee en het strand in de prachtige kustplaats.

Dag16
Jimbaran

In de ochtend heeft u vrije tijd ter besteding in het prachtige Jimbaran. Vanmiddag ontmoet u uw gids en chauffeur bij uw accommodatie voor een spannend bezoek aan Uluwatu. U brengt een bezoek aan een verbazingwekkende hindoetempel op een klif met een diepe rotsachtige branding aan de onderkant. De tempel is heeft een adembenemend uitzicht op de Indische Oceaan en prachtige zonsondergangen. Bij zonsondergang ervaart u de opmerkelijke Kecak Vuurdans die begint als de zon aan de horizon ondergaat.

Dag17
Jimbaran, Denpasar, vlucht naar huis

Vandaag vliegt u terug naar Nederland. U heeft overdag nog tijd ter vrije besteding in Jimbaran. Enkele uren voor de vlucht wordt u opgehaald door de privé chauffeur en naar het vliegveld van Denpasar gebracht.

Dag18
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Indonesië.

Details & prijzen
Luxe rondreis Indonesië
Vanaf 4.450 p.p.
18 dagen
Indonesië
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.