Compleet Vietnam

Een reis door Vietnam zorgt voor een onvergetelijke ervaring met veel afwisseling. U vindt hier kleurrijke steden en maakt kennis met indrukwekkende natuurgebieden, de Vietnamese keuken en vriendelijke bevolking.
Vanaf 4.250 p.p.
21 dagen
Vietnam
Offerte aanvragen
Compleet Vietnam
Rivier in VietnamRivier in Vietnam
Compleet Vietnam
Natuur in Vietnam
Vietnam was ooit bijna geheel bedekt met jungle en moerassen. Door de oorlog en de snelle economische ontwikkeling na de Doi Moi hervormingen heeft het land veel van haar natuur ingeleverd, maar daar is verandering in gekomen. De overheid heeft actie ondernomen en heeft een totaal van 126 natuurgebieden toegewezen waaronder 30 nationale parken die worden beschermd en waar reizigers zoals u tijdens deze reis van kunnen genieten.
vietnam-hoogtepunt-na-hang-districtvietnam-hoogtepunt-na-hang-district
Vietnamese Cultuur
Vietnam staat vooral bekend om haar rijke cultuur. De geschiedenis van het land wordt o.a. gekenmerkt door de Rode Khmer periode, Vietnam oorlog en Vietnam als keizerrijk. Daarnaast kent het land meerdere religies en is ook de Vietnamese keuken een belangrijk onderdeel van de cultuur. Dit in combinatie met de gastvrijheid die de Vietnamezen kennen, maar cultuur de grootste aantrekkingskracht van deze bestemming.
Mooie stranden in Vietnam
Met meer dan 3000 kilometer aan kustlijn is het niet verwonderlijk dat Vietnam gezegend is met een aantal heerlijke stranden. Van bekende strandplaatsen tot de meer onbekende stranden. U bent in Vietnam altijd in de buurt van een prachtig strand.
Kamperen in de grootste grot ter wereld!
Goed verborgen diep in de jungle in de Quang Binh provincie ligt de grootste grot ter wereld. Deze immense grot is naar schatting 3 miljoen jaar oud en heeft een heel ecosysteem van binnen. Planten, bomen en een rivier maken het een plek waar verschillende dieren goed kunnen leven. Er worden zelfs nog steeds nieuwe dier en plantsoorten ontdekt. En op deze plek, gaat u kamperen!
Vietnam grootste grot ter wereldVietnam grootste grot ter wereld
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Hanoi (Vietnam)

Vandaag gaat de rondreis door Vietnam van start. Vandaag rijdt u naar de luchthaven. Hier stapt u op een rechtstreekse vlucht naar Hanoi waar u de volgende ochtend lokale tijd arriveert.

Dag2
Hanoi
inclusief privé transfer

Welkom in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam en de start van uw rondreis door dit prachtige land! Op de internationale luchthaven wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers die u naar het hotel brengt. Hier kunt u bijkomen van de lange reis en is de rest van de dag ter vrije besteding. Hanoi ligt aan de oever van de Song Hong en heeft door de eeuwen heen zijn charme en provinciale karakter behouden. In deze stad zijn nog steeds vele sporen van het koloniale verleden te vinden. Hanoi is een stuk rustiger en schoner dan Ho Chi Minh Stad. Dit komt mede dankzij de vele meren, parken en pagodes die kenmerkend zijn voor Hanoi.

Dag3
Hanoi

U gaat vandaag al vroeg op pad voor een stadstour van een hele dag. U bezoekt de smalle straten van de binnenstad om een beeld te krijgen van de lokale gemeenschap, maar ook de tempels in de stad, het onafhankelijksheidsplein en nog veel meer. Nadat u alle hoogtepunten heeft bezocht gaat u deze avond met de gids bij een lokale Vietnamese familie eten. Zo leert u de cultuur meteen op de eerste dag goed kennen.

Dag4
Hanoi, Ha Long Bay
inclusief cruise Ha Long Bay

U wordt vandaag van Hanoi naar Halong Bay gebracht. De spectaculaire Halong-baai bestaat uit ongeveer 2000 karst-kalksteenpieken die uit de kalme smaragdgroene wateren steken. Aangewezen als UNESCO-werelderfgoed vanwege de ongelooflijke natuurlijke schoonheid, zijn de beboste eilanden bezaaid met grotten en de thuisbasis van een verscheidenheid aan vogels. Of het nu in de mist gehuld is of in de zon baadt, een cruise door deze prachtige baai is een van de hoogtepunten van Vietnam. Op de haven checkt u dan ook in op het schip waar uw lunch aan boord wordt geserveerd en u in de baai uitvaart. Uw schip legt op het einde van de dag aan in de baai en u overnacht vandaag en morgen op het schip.

Dag5
Ha Long Bay

U verblijft nog een dag aan boord van het schip en kunt verschillende plekken in deze prachtige baai bezoeken, gaan kajakken, zwemmen en nog veel meer.

Dag6
Ha Long Bay, Sapa
inclusief nachttrein

U wordt vandaag weer aan wal gebracht en vervolgens terug naar Hanoi gebracht. Daar stapt u op de trein naar Sapa. Sapa biedt sprookjesachtige valleien, rijstvelden, terrassen en bossen.

Vietnam sapa heuvels wegen
Dag7
Sapa

U arriveert deze ochtend in Sapa met de nachttrein. U wordt vervolgens naar uw accommodatie gebracht waar u zich even op kunt frissen. Daarna wordt u opgehaald voor een dagje hiken. Dit is een hike langs lokale dorpen, rijstterrassen, de Sapa vallei, over hangbruggen en langs rotstekeningen. Dan heeft u een lunch in een lokaal dorp en daarna vervolgt de hike zich door een bamboebos, langs lokale dorpen en een waterval waar u zich op kunt frissen voordat u met de auto weer terug naar uw accommodatie wordt gebracht.

Dag8
Sapa

U geniet vandaag van een vrije dag in Sapa. U kunt iets op eigen gelegenheid ondernemen of lekker ontspannen.

Dag9
Sapa

U geniet vandaag van een vrije dag in Sapa. U kunt iets op eigen gelegenheid ondernemen of lekker ontspannen.

Dag10
Sapa, Ninh Binh

U laat vandaag Sapa weer achter u en wordt naar Hoa Lu gebracht. Hier wordt u meegenomen door een gids die u meer vertelt over de ruïnes van de eerste hoofdstad van Vietnam. Hierna rijdt u verder naar Tam Coc. Hier wordt een lokale lunch geserveerd en daarna stapt u aan boord van een privé sampan voor een cruise door de vallei. Deze plek wordt ook wel Halong Bay on Land genoemd, vanwege de grote kalkstenen rotsen die hier opdoemen uit de groene rijstvelden. Na de boottocht wordt u naar uw accommodatie gebracht in Ninh Binh.

Dag11
Ninh Binh

U heeft vandaag een vrije dag waarbij u eventueel met de gids ter plekke iets kunt ondernemen, zoals een boottocht door het prachtige natuurgebied, een fietstour of bezoek aan de Mua Cave.

Dag12
Ninh Binh, Pu Luong

U verlaat vandaag Ninh Binh en wordt naar het Pu Luong natuurreservaat gebracht. Een bezoek aan noord-Vietnam is niet compleet zonder Pu Luong. Prachtige uitzichten, de groene natuur, het lokale leven maken dit een prachtige plek. U kunt hier deze en de volgende dag gaan wandelen, fietsen, een lokaal dorp gaan bezoeken of lekker gaan ontspannen.

Dag13
Pu Luong

U heeft een vrije dag in Pu Luong. U kunt lekker gaan ontspannen bij uw accommodatie of op eigen gelegenheid iets ondernemen, zoals een wandeling of fietstocht in de omgeving.

Dag14
Pu Luong, Dong Hoi

U geniet vandaag van een vrjie dag. Later op de dag wordt u per transfer naar het treinstation gebracht, waar u op de nachttrein stapt naar Dong Hoi aan de kust. Deze treinreis duurt ongeveer 8,5 uur en u heeft daarbij de beschikking over u eigen slaapcoupé. U arriveert de volgende ochtend vroeg in Dong Hoi.

Dag15
Dong Hoi, Phong Nha, Hang En

Vandaag komt u na een nacht in de trein aan in Dong Hoi. Hier wordt u per transfer naar Phong Nha gebracht. Deze plek is gelegen in het midden van Vietnam en is één van de groenste plekken van het land. Phong Nha staat bekend om haar jungle, de vele watervallen en de meer dan 300 verborgen grotten. U wordt wel naar een heel bijzondere overnachtingsplek gebracht, u gaat namelijk overnachten in een van de grotten. In de link hieronder ziet u een impressie van deze bijzondere ervaring. De camping van Hang En ligt in het midden van de grot. De bodem is een breed zandstrand met een prachtig smaragdgroen meer, waar een deel van de Rao Thuong-rivier doorheen stroomt. Het grotkamp ontvangt licht van de ingang van de grot. Bij zonnig weer schijnen 's ochtends de zonnestralen tot diep in de grotcamping, waardoor de hele grot wordt opgefleurd en een spectaculair tafereel ontstaat. U heeft dezelfde dag nog de kans om in het meer te gaan zwemmen en daarnaast staat er ook nog een trektocht voor u gepland in deze oerjungle. Hang En ligt in de kernzone van het Ke Bang National Park, waar eeuwenoude bomen staan ​​van duizenden jaren oud. Tijdens deze avontuurlijke trektocht loopt u 70% van de tijd in de schaduw van het oerbos. U bezoekt voor binnenkomst van de grot ook nog de lokale bevolking, waar u kennis maakt met hun manier van leven. Aan deze overnachting zit ook een vol programma vast met bijzondere wandelingen en nog veel meer.

Dag16
Hang En, Phong Na

Na het ontbijt gaat u vandaag de rotsten nabij het kamp beklimmen. Daarnaast wordt de natuur met bijvoorbeeld de bijzondere rotsformaties verder aan u gepresenteerd door een wandeling door de grotten en afsluitend heeft u een lunch in het kamp. Hierna is het tijd om het kamp en de grot te verlaten en zet u terug koers richting Phong Nha. Dit doet u door eerst door de vele beekjes te waden en daarna een steile heuvel van 450 meter te beklimmen. Bovenop deze heuvel wacht de bus die u terug naar Phong Nha brengt.

Dag17
Phong Nha, Hue

U reist vandaag verder naar de stad Hué. Onderweg maakt u een stop bij de Hien Luong brug en de Ben Hai rivier, waar tijdens de oorlog de grens tussen Zuid- en Noord-Vietnam lag. Vervolgens komt u aan in Hue, waar u van een verder vrije dag geniet. Optioneel kunnen we dezelfde dag nog een stadstour voor u organiseren waarbij u de voormalige keizerlijke hoofdstad met een gids leert kennen. U brengt dan een bezoek aan paleizen, citadellen en maakt een boottocht over de Parfum rivier. Ook een bezoek aan de lokale markt mag tijdens deze tour niet ontbreken.

Citadel in Hue, Vietnam
Dag18
Hoi An

De komende twee dagen bent u Hoi An. Misschien wel het leukste dorp van Vietnam, het staat vol met leuke restaurantjes, barretjes en souvernir winkeltjes. Ooit bekend geworden als het kleermakers dorp van Vietnam is het nu een must stop bestemming in Vietnam. U kunt hier een dagje naar het strand gaan. Vijf kilometer ten oosten van Hoi An vind je heerlijke zandstranden met palmbomen waar u lekker kunt ontspannen. Ben je niet zo’n fan van het strand kies er dan voor om het leuke dorpje verder te ontdekken. U kunt hier bijvoorbeeld een fietstour maken of een kookcursus volgen! Het is vanuit hier ook mogelijk om onlangs geopende hand bridge te bezoeken, de stad Da Nang aan te doen of de bekende Marble Mountains te bezoeken.

Dag19
Hoi An

Misschien wel het leukste dorp van Vietnam, het staat vol met leuke restaurantjes, barretjes en souvernir winkeltjes. Ooit bekend geworden als het kleermakers dorp van Vietnam is het nu een must stop bestemming in Vietnam. U kunt hier een dagje naar het strand gaan. Vijf kilometer ten oosten van Hoi An vind je heerlijke zandstranden met palmbomen waar u lekker kunt ontspannen. Ben je niet zo’n fan van het strand kies er dan voor om het leuke dorpje verder te ontdekken. U kunt hier bijvoorbeeld een fietstour maken of een kookcursus volgen! Het is vanuit hier ook mogelijk om onlangs geopende hand bridge te bezoeken, de stad Da Nang aan te doen of de bekende Marble Mountains te bezoeken.

Dag20
Hoi An, Ho Chi Minh, vlucht naar huis

Uw reis komt vandaag helaas tot een einde. U wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt via Ho Chi Minh weer huiswaarts.

Dag21
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Vietnam.

Details & prijzen
Compleet Vietnam
Vanaf 4.250 p.p.
21 dagen
Vietnam
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.