Thailand Buiten de Gebaande Paden

Reis langs de hoogtepunten van Thailand, maar ook buiten de begaande paden. U komt op plekken waarvan u nog niet wist dat ze bestonden. Maak kennis met de lokale bevolking, de geschiedenis en de verschillende manieren van leven.
Vanaf 3.550 p.p.
15 dagen
Thailand
Offerte aanvragen
Thailand Buiten de Gebaande Paden
Thailand Buiten de Gebaande Paden
Onontdekt Thailand
Thailand is een razend populaire vakantiebestemming en niet zonder reden. Het land heeft op het gebied van natuur, cultuur, culinair en nog veel meer te bieden. Dat heeft er ook voor gezorgd dat Thailand inmiddels jaarlijks door meer dan 10 miljoen toeristen wordt bezocht. Daardoor is het op sommige plekken ontzettend druk en is de authenticiteit aangetast. Deze reis is ontworpen voor de reiziger die bereid is de grote trekpleisters te ontwijken en diep in de onbekende Thaise regio's te duiken!
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Bangkok (Thailand)

Vandaag start de reis naar Thailand. U vliegt vandaag richting Bangkok, de hoofdstad van Thailand.

Dag2
Bangkok
inclusief privé transfer

Aangekomen op de luchthaven van Bangkok wordt u door een privé chauffeur opgehaald en naar uw accommodatie gebracht. Hier kunt u ontspannen in het hotel na een lange vlucht en een eerste glimp van de stad opvangen. In de avond is het leuk om een cocktail te drinken op het dak van de wereldberoemde Lebua Tower, bekend van de film de Hangover.

Dag3
Bangkok

Vandaag geniet u eerst van uw ontbijt bij het hotel. Na het ontbijt kunt u ervoor kiezen om mee te gaan met een excursie. Tijdens deze excursie verkent u de oude boomgaarden, de lokale gemeenschap en het eten in Bangkok. U doet deze excursie deels te voet, deels per boot en eindigt uiteindelijk met een lunch. U gaat dan ook op eigen gelegenheid terug naar het hotel of u gaat lekker de stad in, de middag heeft u vrije tijd ter besteding. In de avond kunt u ervoor kiezen om een e-scooter tour te doen. U wordt dan opgehaald bij uw accommodatie om naar het startpunt van de e-scooter tour te gaan. Eerst krijgt u een korte introductie voordat u begint aan deze avondtrip. U komt langs de hoogtepunten van Bangkok. U gaat door alle straatjes, waarna u een korte stop maakt bij een plaatselijke snackwinkel voor wat Thaise lekkernijen. U vervolgt uw weg langs de rivier, waar u een bezoek brengt aan een lokale markt waar u gaat dineren. U bezoekt ook China Town, Grand Palace en Wat Arun en Old Town waar het prachtig verlicht is. Ook passeert u de bloemenmarkt en de kleine steegjes. U eindigt deze tour met een tuktuk rit terug naar uw hotel.

Dag4
Bangkok, Sukhothai

Vandaag start u de dag met een ontbijt bij het hotel. Vervolgens wordt u opgehaald bij uw hotel en middels een transfer naar de luchthaven gebracht. Vandaag vliegt u door naar Sukhothai. Eenmaal aangekomen, wacht er een chauffeur op u die u bij uw accommodatie brengt. U kunt vandaag kiezen om een excursie mee te doen. U wordt dan bij uw hotel opgehaald om een indruk te krijgen van de geschiedenis van het oude koninkrijk en om een voorproefje te krijgen van de omgeving. U bezoekt de ruïnes van de olifantentempel, lokale markten om wat hapjes te proeven en om meer te leren over de landbouw. U bezoekt ook een lokaal huis waar de beroemde Sukhothai noodles worden geserveerd. U krijgt een kijkje in het leven van een gezin dat hier leeft. Vervolgens sluit u af met een proeverij van verschillende soorten Thaise desserts op een zeer bijzondere locatie.

Dag5
Sukhothai

Vandaag start u de dag met een ontbijt in uw hotel. Vervolgens nemen we u mee voor een ervaring in het Thaise boerenleven en afhankelijk van het seizoen dat u hier bent, helpt u mee met het voorbereiden van de grond, het planten, wieden, oogsten of opslaan van rijst of andere typische landbouwproducten. Bij deze excursie is de lunch inbegrepen. In de middag kunt u een fietstocht maken om het platteland te leren kennen en de tempel ruïnes die zich hier bevinden. Er gaat een gids met u mee die u meer vertelt over het boeddhisme, de geschiedenis, de architectuur en de manier van leven.

Dag6
Sukhothai, Nan

U start de dag met een ontbijt bij uw accommodatie. Vervolgens gaat u naar het Doi Phu Nang National Park. Dit is een natuurreservaat wat vaak over het hoofd wordt gezien. U wordt begeleid door uw gids, die u meer verteld over de flora en fauna en u begeleidt over de kleine bospaden. U bepaalt zelf de lengte van uw route, ook zit er bij deze excursie een lunch inbegrepen. Hierna vervolgt u de landwegen totdat u bij een distilleerderij aankomt. Hier wordt u bijgebracht over het produceren van Lao Khao. U kunt daarbij natuurlijk ook de alcoholische rijstdrank proeven, evenals andere gebrouwen dranken. Hierna rijdt u verder naar Nan, waar u na het inchecken bij uw hotel verder een vrije dag heeft.

Dag7
Nan

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht langs lokale boerderijen, heuvelachtige vergezichten en de lokale bevolking. U krijgt in de middag een picknicklunch in een typische 'Haan'. Daarna loopt u nog een stukje verder voordat u een bezoek brengt aan de Nan Riverside Gallery, waar u de kunst van de hedendaagse, lokale kunstenaars kunt zien. Aan het einde van de middag keert u terug naar uw hotel. Vervolgens heeft u de kans om deze avond speciaal diner bij te wonen. Dit diner vindt plaats bij een erfgenaam van het oude Nan Koninkrijk in een oud paleis.

Dag8
Nan, Bangkok, Ayutthaya

Na het ontbijt verlaat u Nan helaas weer en wordt u naar Nan Airport gebracht, waar u aan boord stapt van een ochtendvlucht naar Bangkok. Eenmaal aangekomen volgt een transfer verder naar Ayutthaya. Vervolgens gaat u met een privé tour in de stad terug in de tijd naar de jaren 1350-1767. Ayutthaya diende door de centrale ligging en toegang via rivieren als rijke handelshaven voor handelaren over de hele wereld. Dat is nog steeds te zien aan de stad, die inmiddels uit het Ayutthaya Historical Park bestaat; een archeologische plek met paleizen, tempels, kloosters en beelden. Ook bezoekt u de lokale markt, is de lunch inbegrepen en verkent u deze plek per boot, tuktuk en te voet.

Dag9
Ayutthaya, Phanom Rung

U maakt vandaag eerst een ontbijtstop op een markt. Hier ziet u hoe de lokale mensen hun ochtendroutine volgen en hoe ze alle verse producten verkopen. U rijdt verder naar een klein dorp, waar u, omgeven door rijstvelden, kennis maakt met het dagelijks leven. U wordt vervolgens naar de lunch plek gebracht. Deze lunch wordt geserveerd door een vrouw uit het dorp. Het tweede deel van de dag gaat u de vaak vergeten delen van Thailand leren kennen. Het grootste deel van de reis vandaag,over schilderachtige landwegen, langs dorpen en landbouwbedrijven, maakte ooit deel uit van de 'Royal Way', wat in de oudheid de Khmer-tempels van het huidige Thailand verbond met de beroemde buur Angkor Wat in Cambodja. Net als het gouden uur begint te dringen, komen we aan bij Phnom Rung, een oude Khmer tempel die fascineert met een zeer kalme en ontspannen sfeer en verrast met zijn prachtige architectuur. U krijgt de kans om de ruïnes bijna alleen te verkennen, rond te dwalen en een historisch inzicht te krijgen van uw gids, voordat u geniet van een koude verfrissing.

Dag10
Phanom Rung

Vandaag heeft u weer de kans om er een actieve dag van te maken vol excursies. Zo kunt u in de ochtend beginnen met een privé picknick ontbijt, nonchalant opgezet onder een grote Banyan boom, op het terrein van een oude Khmer tempel. Daarna kunt u de landelijke kant van de regio Isaan per fiets gaan verkennen. Ontdek het lokale handwerk, het dorpsleven en de prachtige ruïnes van Prasat Muang Tam, allemaal terwijl u rustig rondfietst en stopt voor koffie in een Thais café, geniet van een lokale lunch en de landelijke sfeer opsnuift. Als afsluiter van de dag is een Thaise kookworkshop een optie. Veel typisch Thaise gerechten vinden hun oorsprong in Isaan, zoals de papaja-salade.

Dag11
Phanom Rung, Chantaburi

Vandaag laat u Isaan achter en volgt de reis richting het zuiden. U stopt bij een nationaal park waar u uitzicht heeft tot aan Cambodja. U rijdt de route verder waar u langs kalksteenformaties komt. U eindigt bij een boomgaard voor een lunch. Na de lunch kunt u een bijzondere wandeling maken door deze boomgaard met een van de familieleden, die u graag van alles vertelt hierover. Hierna is het tijd voor een fruitproeverij, een spektakel voor uw smaakpapillen door alle verschillende soorten en bereidingswijzen die daaraan worden toegevoegd.

Dag12
Chantaburi, Koh Mak

Vanuit Chanthaburi gaat u naar een mangrove leercentrum waar u meer te weten komt over het belang van de mangroven en de dieren die hier leven. U maakt een wandeling van ongeveer 1,5 kilometer langs het natuurpad, inclusief verschillende paviljoens en mooie uitzichten over de Golf van Thailand. U vervolgt uw tocht naar de Laem Sok pier voor een veerboottransfer naar Koh Mak. Hier heeft u een vrije middag ter besteding, nadat u heeft ingecheckt bij uw hotel.

Dag13
Koh Mak

Vandaag heeft u een vrije dag ter besteding. U kunt heerlijk ontspannen bij het strand.

Dag14
Koh Mak

Vandaag heeft u een vrije dag ter besteding. U kunt heerlijk vertoeven op het strand.

Dag15
Koh Mak, Bangkok, vlucht naar huis

Vandaag komt uw reis helaas tot een einde. U wordt per ferry terug aan wal gebracht en vervolgens naar de luchthaven in Bangkok gebracht. Daar stapt u in het vliegtuig voor uw vlucht terug naar huis.

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Thailand.

Details & prijzen
Thailand Buiten de Gebaande Paden
Vanaf 3.550 p.p.
15 dagen
Thailand
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.