Rondreis Borneo & strand

Een rondreis over het eiland Borneo, spot in de Maleisische jungle de orang-oetangs en neusapen. Sluit uw vakantie af op het eiland Langkawi.
Vanaf 4.550 p.p.
15 dagen
Maleisië
Offerte aanvragen
Rondreis Borneo & strand
Rondreis Borneo & strand
Wildspotten in de regenwouden
Het tweede gedeelte van deze reis bestaat uit vele groen in het regenwoud. U ontdekt alles wat het regenwoud u te bieden heeft, wilde dieren, bijzondere natuur en mooie watervallen.
Langkawi
Langkawi is hét tropisch paradijs van Maleisië. Geniet hier van de prachtige natuur en ontspan op de prachtige witte stranden.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Sandakan

Vandaag gaat uw reis naar Maleisië van start. U komt de volgende dag op uw bestemming aan waar uw reisprogramma verder gaat.

Dag2
Sandakan, Sepilok

U komt vandaag aan op uw bestemming, Borneo. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar het Sandakan Memorial Park gebracht. Hier werden zowel Britse als Australische soldaten gevangen gehouden door de Japanners en tegenwoordige is dit een herdenkingsplek. U wordt tevens mee naar een boeddhistische tempel genomen, die bovenop een heuvel staat en vanwaar u ook mooi uitzicht heeft over de baai van Sandakan. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht voor de overnachting.

Dag3
Sepilok

Vandaag staat u vroeg op en bezoekt u het Sepilok Orang Utan Rehabilitiation. Hier bekijkt u een video over het natuurbehoud van het regenwoud. Vervolgens wandelt u door het regenwoud waar u getuige bent van het voeren van de Orang Utan. Ook is er tijd om een fijne wandeling te maken op de boardwalks tussen de boomtoppen om meer te leren over alle flora en fauna in de jungle van Borneo. Daarna bezoekt u ook het Borneo Sun Bear Conservation Centre. Hier komt u meer te weten te komen over het behoud van 's werelds kleinste beer.

Dag4
Sepilok, Kinabatangan River

Na het ontbijt reist u per boot verder naar de Kinabatangan rivier. Deze boottocht duurt twee uur, tijdens de tocht vaart u langs lokale dorpen en prachtige natuur. Na de boottocht komt u aan bij uw nieuwe accommodatie een heeft u wat tijd om te ontspannen van de reis. Eind van de middag gaat u het water op om wilde dieren te spotten vanaf de rivier, dit zijn niet alleen apen, maar ook unieke vogels en olifanten. In de avond geniet u nog van een diner bij uw accommodatie en kunt u over de promenade opzoek gaan naar nachtdieren.

Dag5
Kinabatnagan River, Sukau

Vandaag wordt u naar een haven gebracht waar u op een boot stapt die u naar uw accomodatie brengt. Deze tocht duurt 2 uur en vaart door het natuurgebied heen waardoor u kan heeft op het spotten van veel wilde dieren en vogels. Na aankomst in uw accomodatie kunt u ontspannen en maakt u zich op voor een bijzonder kaarslicht diner bij de rivierbedding terwijl de natuurgids u informeert over het gebied.

Dag6
Sukau

U staat vandaag vroeg op voor de eerste rivier safari. Deze ochtend reist u langs de Kinabatangan-rivier op zoek naar dieren in het wild. Geniet van het spektakel van geluiden van wakker wordende dieren. Na enkele uren keert u terug naar de accommodatie voor het ontbijt. Na het ontbijt maakt een wandeling op een promenade en de gids verteld u van alles over de de dieren die leven in de grot. Na de lunch kunt u deelnemen aan een interne 'Orang Utan Talk-activiteit' en gaat u nog een riviercruise maken om nog meer dieren in het wild te spotten. Vervolgens keert u weer terug naar de lodge voor het avondeten en de overnachting.

Dag7
Sukau, Lahad Datu, Tabin

Vandaag verlaat u het Sukau regenwoud. In zo'n 2,5 uur reist u naar Lahad Datu. Hier meldt u zich aan voor het Tabin Wildlife reserve en reist u nogmaals 1,5 uur verder over een onverharde weg naar het Tabin Wildlife reserve. Hier verblijft u in een charmante houten bungalow. Het resort ligt in het regenwoud langs de rivier Lipad. Vanuit hier ziet u een verscheidenheid aan vogels, insecten en zelfs kleine zoogdieren. In de middag heeft u een kleine trekking naar het hoger gelegen gebied Lipad, de moddervulkaan. In de avond heeft u een nachtsafari.

Dag8
Tabin, Lipad waterval

In de ochtend kunt u optioneel een vroege ochtendwandeling maken om de vogels te spotten. Tabin heeft een rijke verzameling van bijna 300 verschillende vogelsoorten. Na het ontbijt bij de lodge begint u aan een trektocht door het weelderige groene regenwoud. U gaat vandaag de Lipad waterval bezoeken. Eenmaal aangekomen kunt u een duik nemen in het natuurlijke zwemwater en genieten van een verfrissende douche onder de waterval. Bij de waterval heeft u de tijd om te ontspannen of de omringende omgeving te verkennen. In de middag bent u terug in de accommodatie waar u even kunt ontspannen en na het diner gaat u wederom op pad met de organisatie van de lodge om dieren te spotten.

Dag9
Tabin, Lahad Datu, Langkawi

Na het ontbijt wordt u naar Lahad Datu gebracht waar u het vliegtuig pakt naar Langkawi, waarvoor u 2 tussenstops moet maken. Hier aangekomen wordt u middels een privé transfer naar de accommodatie gebracht waar u even bij kunt komen van de drukke dagen en vele indrukken.

Dag10
Langkawi

U geniet vandaag van een vrije dag. U kunt gaan ontspannen en gebruikmaken van de vele faciliteiten van uw verblijf en deze heerlijke plek.

Dag11
Langkawi

U geniet vandaag van een vrije dag. U kunt gaan ontspannen en gebruikmaken van de vele faciliteiten van uw verblijf en deze heerlijke plek.

Dag12
Langkawi

U geniet vandaag van een vrije dag. U kunt gaan ontspannen en gebruikmaken van de vele faciliteiten van uw verblijf en deze heerlijke plek.

Dag13
Langkawi

U geniet vandaag van een vrije dag. U kunt gaan ontspannen en gebruikmaken van de vele faciliteiten van uw verblijf en deze heerlijke plek.

Dag14
Langkawi, Kuala Lumpur, vlucht naar huis

Vandaag komt uw rondreis door Borneo en Maleisië tot een einde. Enkele uren voor uw vlucht wordt u opgehaald bij de accommodatie en middels een privétransfer naar de luchthaven van Langkawi gebracht. Hier stapt u op het vliegtuig naar Kuala Lumpur en vanuit daar vliegt u met een rechtstreekse vlucht terug richting huis. We hopen dat u een onvergetelijke reis heeft gehad.

kuala-lumpur-maleisie-header
Dag15
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Maleisië.

Details & prijzen
Rondreis Borneo & strand
Vanaf 4.550 p.p.
15 dagen
Maleisië
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.