Het Beste van Chili & Paaseiland

Ontdek dé highlights van Chili en reis van het bruisende Santiago naar het mystieke Paaseiland. Daarna gaat u verder naar het ruige Patagonië, waar avontuur wacht met een 5-daagse trektocht.
Vanaf 17.200 p.p.
25 dagen
Chili
Offerte aanvragen
Het Beste van Chili & Paaseiland
chili-paaseiland-reischili-paaseiland-reis
Het Beste van Chili & Paaseiland
Paaseiland
Het betoverende Paaseiland is een bestemming als geen ander. Bezoekers kunnen genieten van het verkennen van oude archeologische vindplaatsen, ontspannen op prachtige stranden en kennismaken met de unieke Rapa Nui-cultuur. Een reis naar Paaseiland belooft een betoverende ervaring vol geschiedenis, natuur.
paaseiland-twee-beelden-van-gezichtenpaaseiland-twee-beelden-van-gezichten
5-daagse W trek
De 5-daagse W-trek door Patagonia Park in Chili biedt een onvergetelijk hoogtepunt voor avonturiers. Tijdens deze epische tocht verkent u de meest iconische landschappen van Patagonië, zoals de indrukwekkende torens van Torres del Paine, de gletsjers van Gray Glacier en de schilderachtige valleien van French Valley. Elke dag brengt nieuwe adembenemende uitzichten en de mogelijkheid om te genieten van de overweldigende schoonheid van dit afgelegen en ongerepte deel van de wereld.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Santiago (Chili)

U begint vandaag uw vliegreis naar Chili. De volgende dag komt u aan in Santiago, waar uw reis verder zal gaan.

Dag2
Santiago
inclusief privé transfer

In de ochtend arriveert u in Santiago, Chili. U wordt opgehaald bij de luchthaven en naar u hotel gebracht. De luchthaven ligt op ongeveer 20 kilometer van het stadscentrum, waar u binnen 40 minuten kan zijn. Na de lunch heeft u een stadstour gepland staan. De gids neemt u mee en geeft u een compleet panoramisch beeld van de stad. U begint in het centrum bij Plaza de la Constitucion en het presidentiele paleis, La Moneda. U rijdt verder door de drukke straten van het oude stadscentrum Plaza de Armas, het hart van de stad sinds 1541. Rond het plein staan enkele belangrijke historische gebouwen zoals het postkantoor, de kathedraal en het Nationaal Historisch Museum.

Dag3
Santiago,Valparaíso, Viña del Mar, Santiago

Viña del Mar en Valparaíso zijn twee onmisbare bestemmingen in Chili. Viña del Mar staat bekend als de ""Tuinstad"", door de prachtige stadstuinen die in de stad gelegen zijn. Viña del Mar valt op door de prachtige architectuur, de indrukwekkende paleizen en de beroemde Bloemenklok, die door toeristen uit de hele wereld wordt gefotografeerd. Na de lunch gaat u verder naar een van de belangrijkste haven van Chili: Valparaiso. Deze stad staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco dankzij haar kleurrijke en unieke ligging op de heuvels. U bezoekt Cerro Alegre, waar u de magie van de stad, met zijn pittoreske kabelbanen en veelkleurige wijken kan waarderen. De hele dag heeft u een privé gids ter beschikking.

Dag4
Santiago, Millahue Valley, Santiago

Vandaag bezoekt u de wereldberoemde VIK wijngaarden. Deze wijngaarde creëert wijn van wereldklasse. Het bevindt zich in een natuurgebied van ruim 4300 hectaren, met een wijnkelder, restaurant en hotel van opmerkelijke architectuur. Het wijnbouwconcept van VIK is gebaseerd op de techniek van optimalisering van elk van de fases van wijnbouw en wijnbereiding, door grote aandacht in wetenschap en technologie. Dit alles aangepast aan de valleien om de beste rijpheid van het fruit te bereiken en de beste wijnen te creëren. Tijdens jullie bezoek aan de wijngaard van VIK krijgt u een lunchbuffet, toegang tot het exclusieve overloopzwembad, solarium, sauna en ontspanningsruimten, fitnessruimte, en keuze uit een van de volgende buitenactiviteiten: paardrijden, mountainbiken of trekking, wijnproeven.

Dag5
Santiago, Hanga Roa
inclusief privé transfer

U wordt doormiddel van een privé transfer naar de luchthaven gebracht. Hier stapt u op het vliegtuig richting het Paaseiland! De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag6
Hanga Roa

Vandaag heeft u een dag excursie naar de uitgedoofde vulkaan Rano Kau. Het ceremoniële dorp Orongo, is waar de tour begint. Hier laten ze zien hoe de inheemse stammen leefde. Vanuit het dorp heeft u uitzicht over de 3 eilanden die tegen over de kust liggen, Motu Nui, Motu Iti en Motu Kao Kao. Vervolgens rijdt u naar Ahu Vinapu, een bewijs van de pre-inca architectonische elementen van het Paaseiland. Uw laatste stop is de Ana Kai Tangata grot.

Dag7
Hanga Roa, Anakena, Hanga Roa

Vandaag gaat u met een privé gids op pad om de wereld beroemde beelden op het eiland te ontdekken. Hij neemt u mee langs verschillende hoogte punten, zoals de Ahus Vaihu in de baai van Hanga Te'e, en Akahanga. U vervolgd u route naar Rano Raraku, groeve van bijna 900 stenen beelden, waarvan er 397 nog liggen of staan op de hellingen van de uitgedoofde vulkaan met kratermeer.

Dag8
Hanga Roa

Vandaag gaat u samen met een privé gids op pad naar de 7 beelden van Ahu Akivi. De legende vertelt dat deze beelden de 7 ontdekkingsreizigers voorstellen die door de koning Hotu Matua naar het Paaseiland gestuurd zijn. Aan het eind van de dag wordt u opgehaald bij uw accommodatie. U wordt naar het ceremoniële centrum van Tahai gebracht en geniet hier van een prachtige zonsondergang.

Dag9
Hanga Roa, Santiago
inclusief privé transfer

Vandaag vliegt u terug naar het vast land, om uw reis te vervolgen. Afhankelijk van uw vlucht keuze heeft u in Santiago nog wat vrije tijd ter besteding.

Dag10
Santiago, Calama, San Pedro de Atacama
inclusief privé transfer

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel en doormiddel van een privé transfer naar de luchthaven van Santiago gebracht. U vliegt vandaag door naar het westelijke gedeelte van Chili, Calama. Bij aankomst wordt u opgewacht door een lokale medewerker, hij neemt u mee doormiddel van een privé transfer naar uw accommodatie in San Pedro de Atacama. In de middag heeft u een excursie gepland staan naar de 'Valle de la Luna', deze vallei ligt in de Cordillera de la Sal. De vallei is 22 miljoen jaar geleden gevormd als gevolg van vulkanische activiteiten. Binnen de Maan vallei bezoekt u de Tres Marias, het Amfitheater, de Victoria mijn en het uitkijktpunt van de over de coyote stenen. Aan het eind van de dag gaat u naar de zoutgrotten en eindigt de excursie met een zonsondergang op de grote Duna Mayor.

Dag11
Santiago, Calama, San Pedro de Atacama

Vandaag gaat u naar de Salar de Atacama, gelegen op 62 kilometer van San Pedro de Atacama op 2.300 meter hoogte. Op het oppervlak kunt u zout zien dat is ontstaan door de ophoping van kristallen die ontstaan door de verdamping van grondwater, u kunt er ook soorten flamingo's en andere trekvogels zien. We bezoeken ook de inheemse stad Socaire op een hoogte van 2.270 meter boven de zeespiegel. Vervolgens komen we aan bij de Miscanti en Meñiques Lagoon gelegen 110 km ten zuiden van San Pedro de Atacama op een hoogte van 4200 meter hoogte. Aansluitend zet u koers naar Piedras Rojas, Salar de Talar, Laguna Tuyajto.

Dag12
San Pedro de Atacama, Calama, Santiago

Vandaag start te dag vroeg, met een bezoekt aan de Geiser del Tatio, gelegen op 90 kilometer ten noorden van San Pedro de Atacama. Op een hoogte van 4.320 meter. De imponerende uitbarsting van de geiser komen aan de oppervlakte via spleten in de aardkorst en bereiken een temperatuur van 85 °C. Dit indrukwekkende spektakel is op zijn best te zien vroeg in de ochtend, tussen 06:00 en 08:00 uur met temperaturen onder nul. Terugkerend naar San Pedro de Atacama geniet u van een landschap met gevarieerde natuur. In de middag vliegt u terug vanaf Calama richting Santiago, hier overnacht u in de buurt van de luchthaven.

Dag13
Santiago, Balmaceda, Carrera meer
inclusief privé transfer

Vandaag vliegt u naar het noordelijke deel van Chili, Balmaceda. Na aankomst wordt u opgehaald door een lokale medewerker, hij neemt jullie mee langs de Carretera Austral route. Deze route wordt niet voor niets de mooiste route ter wereld genoemt. U gaat 183 kilometer zuidswaards naar de stad Puerto Tranquilo, gelegen aan het Carrera meer. Onderweg komt u langs verschillende indrukwekkende landschappen, zoals bij het General Carrera meer. Onderweg heeft u tijd om even te stoppen voor mooie foto's. Aan het eind van de dag komt u aan bij Puerto Tranquilo.

Dag14
Puerto Tranquilo, Puerto Bertrand

Vanuit Puerto Transquilo gaat u westwaarts door de prachtige vallei. Hier is de natuur in haar natuurlijke en ongerepte wilde staat te bewonderen. Na een uur rijden maakt u een wandeling naar een uitzicht punt over de Exploradores gletsjer. Als het weer het toelaat ziet u ook de berg van San Valentin. Rond de lunch keert u terug naar Puerto Tranquilo. In de middag gaat u zuidwaarts richting Puerto Bertrand, langs prachtige natuur gebieden.

Dag15
Puerto Bertrand

Vandaag maakt u kennis met twee niet te missen activiteiten in Patagonië. U start de dag met een boot tocht over het ongerepte Bertrand meer, waarna u richting het Plomo meer vaart. Vanaf het Plomo meer kunt u verschillende toppen en bergketens zien, zoals Soler, Contreras en Monte Campamento. U gaat hier van boord bij een privé strand waar u gedurende 15 min de bossen door moet lopen. Hier bereikt een prachtige waterval. Hierna keert u terug naar Puerto Bertrand voor de lunch. In de middag gaat het avontuur verder te paard! Een echte Argentijnse activiteit van gedurende 3 uur.

Dag16
Puerto Bertrand, Cochrane

Geniet van een onvergetelijke ervaring tijdens het raften op de Baker rivier. Tijdens deze activiteit daalt u per raf de Baker rivier af, de grootste van Chili, met enorme stroomversnellingen. In de namiddag gaat u verder naar het zuiden, via de Carretera Austral. U reist langs de Baker rivier richting het Tamango Reservaart, wat onderdeel is van het Patagonia National Park. Onderweg stopt u bij het dorp Cohrane. Aan het eind van de dag maakt u nog een boottocht over de Cohrane rivier, waar u ook de mogelijkheid heeft een korte wandeling te maken.

Dag17
Cochrane, Caleta Tortel, Cochrane

Na het ontbijt gaat u zuidwaarts, tot u het schilderachtige stadje Caleta Tortel bereikt. Wat deze stad bijzonder maakt zijn de houten looppaden die dwars door heel de baai lopen. Dit hebben ze aangelegd om de biodiversiteit van het gebied te blijven behouden. U heeft de dag ter vrije besteding. Aan het eind van de dag wordt u terug gebracht naar Cochrane

Dag18
Cochrane, Chile Chico

Vandaag brengt u een bezoek aan de Calluqueo gletsjer, die 50 kilometer van Cochrane gelegen is. De gletsjer is een ogelooflijke natuur attractie, die losstaat van de berg San Lorenzo. De op een na hoogste top van Patagonië. Vervolgens gaat u richting de stad Chile Chico, langs het Carrera meer.

Dag19
Chile Chico, Coyhaique

Afhankelijk van de vertrektijd van de veerboot, stapt u op in de haven van Chile Chico. Hier vaart u 2,5 uur over het Carrera meer naar de stad Puerto Ibañez. Voordat u verder vaart naar Coyhaique, brengt u een bezoek aan de watervallen van Puerto Ibañez. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag20
Balmaceda, Patagonia Park
inclusief privé transfers, start 5-daagse W Trek

Vandaag vliegt u vanaf de luchthaven in Balmaceda naar Patagonia, misschien wel het hoogte punt van uw reis! Bij aankomst wordt u verrast door de ongelooflijke vormen van de bergen, de diepblauwe gletsjers en adembenemende bos gebieden. De komende dagen gaat u een korte versie van de wereldberoemde W trek maken. Na dat u geland bent wordt u opgehaald en naar het EcoCamp Patagonia gebracht, gelegen in het wereldberoemde Torres del Paine National Park. Onderweg maakt u een stop in het Puerto Natalus, een levendig stadje aan de oevers van Cabo de Ultima Esperanza, waar u een stevige lunch heeft met lokale gerechten. Het is een schilderachtige tocht, waarbij veel wilde vogels en fantastische Patagonische landschappen te zien zijn. De dag eindigt met onze aankomst en verblijf in EcoCamp Patagonia, verscholen in het hart van het Torres del Paine National Park met uitzicht op de indrukwekkende torens.

Dag21
Patagonia Park

Vandaag loopt u van de Paine Grande Refuge aan de oever van het Pehoé-meer naar de noordelijke kant van het prachtige Grey-meer. Hier geniet u van een mooie picknick voordat u aan borod gaat van het schip dat u oog in oog brengt met de Grey-Glacier. Vanaf het zuidelijke uiteinde van het Lago Grey gaat u naar het EcoCamp.

Dag22
Patagonia Park

Het doel van de vierde dag is het voltooien van de beroemdste route in het Torres del Paine Nationale Park. Vandaag loopt u vanaf het EcoCamp door het Hosteria Las Torres, gelegen aan de oostkant van Las Torres. Hierna staat u voor een uitdaging, om de steile heuvelrug en enorme rotsmassa over te steken naar het iconische uitzichtpunt Base de las Torres. De drie rotsblokken die gevormd zijn door het gletsjerijs. Na een zware klim komen de torens uiteindelijk in volle zicht, groots en majestueus verschijnend voor onze ogen met daaronder het gletsjermeer. Bestaat er een betere plek in de wereld om te lunchen? Na deze indrukwekkende dag van uitzichten keert u terug door het Ascencio Vallei naar het EcoCamp.

Dag23
Patagonia Park, Santiago
inclusief privé transfer

Vandaag komt u 5-daagse W trail ten einde en vliegt u terug naar Santiago waar u wat tijd ter vrije besteding heeft.

Dag24
Santiago, vlucht naar huis

Vandaag komt er helaas een eind aan deze bijzondere reis. U wordt opgehaald bij uw accommodatie en naar de luchthaven in Santiago gebracht. Van hieruit vliegt u rechtstreeks terug naar Nederland, waar u de volgende dag arriveert.

Dag25
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Chili.

Details & prijzen
Het Beste van Chili & Paaseiland
Vanaf 17.200 p.p.
25 dagen
Chili
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.