Highlights van Peru

Betreed het rijk van de Inca's en de magie van Machu Picchu, dwaal door historische steden zoals Cusco, en proef de levendige smaken van de Peruaanse keuken. Een reis naar de hoogtepunten van Peru belooft een onvergetelijk avontuur.
Vanaf 4.150 p.p.
13 dagen
Peru
Offerte aanvragen
Highlights van Peru
gebergte-in-peru-header-machugebergte-in-peru-header-machu
Highlights van Peru
lima-can-boven-zee-weg-footerlima-can-boven-zee-weg-footer
Amazone regenwoud
Ongerept, afgelegen en toch gemakkelijk te bereiken. Inkaterra Reserva Amazonica grenst aan het weelderige Tambopata National Reserve, waar de Madre de Dios rivier door het zuidelijke Peruaanse regenwoud kronkelt, dat bekend staat als de Biodiversiteitshoofdstad van Peru. Ontdek reuze rivierotters, rode brulapen, roodbuik ara's, anaconda's, luiaards, en vele andere Amazonesoorten.
Het Wereldwonder van Peru: Machu Picchu
Machu Picchu behoort tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Machu Picchu ligt op een afgelegen plek hoog in de bergen waardoor de oude Inca`s een paar dagen over een steil pad moesten lopen om er te komen. Machu Picchu bestaat uit een plein, een woongedeelte, een kazerne en tempels, onder andere voor de zonne- en de maangodin.
peru-gebergtes-met-groen-machu-pichuperu-gebergtes-met-groen-machu-pichu
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Lima (Peru)
inclusief privé transfer

Uw reis naar Peru begint vandaag. Bij aankomst in Lima wordt u per privé transfer naar uw accommodatie gebracht voor de eerste overnachting. In Lima kunt u heerlijk ontspannen, voordat uw rondreis van start gaat.

Dag2
Lima

U ontwaakt in de hoofdstad van Peru. Lima ligt op een plateau dat over de Stille Oceaan uitkijkt. Er wonen in totaal ongeveer 10 miljoen Peruanen. De stad heeft veel te bieden, van mooie kloosters en kerken tot prachtige stadstuinen en een levendig nachtleven. Vandaag gaat u de stad ontdekken tijdens een stadstour met een privégids. U brengt een bezoek aan exclusieve restaurants, hippe stadswijken en bijzondere bezienswaardigheden. In de avond gaat u eten bij een exclusief restaurant.

Dag3
Lima, Cuzco
inclusief privé transfer

Na het ontbijt wordt u per privétransfer naar de luchthaven van Lima gebracht. Hier stapt u op een binnenlandse vlucht naar Cuzco. Eenmaal in Cuzco aangekomen, staat er een privétransfer klaar die u naar het hotel brengt. Vanmiddag woont u een traditionele Andes-ceremonie bij. Dit is een eerbetoon aan de 'Pachamama' (Moeder Aarde), waarbij u meer te weten komt over de tradities van de Andes-bewoner.

Dag4
Cuzco, Heilige Vallei, Cuzco

U wordt vandaag opgehaald bij het hotel voor een dagtour naar Moray, Maras en Ollantaytambo. Moray staat bekend om zijn ingebedde amfitheater, gevormd door vier ronde terrassen die lijken te verdwijnen in het interieur van de hoogvlakte, als een kunstmatige krater. Er zijn aanwijzingen dat Moray een belangrijk centrum was van Inca-landbouwonderzoek naar gewassen. Na Moray brengt u een bezoek aan Maras. Naast de kerk die dateert uit de koloniale periode, zijn vooral de zoutmijnen erg uniek in dit dorpje. Vervolgens brengt u een bezoek aan Ollantaytambo, een oude ruïnestad van de Inca's.

Dag5
Cuzco, Aguas Calientes

U wordt per privétranfser naar treinstation Poroy gebracht, waar u op een bijzondere trein stapt: de luxueuze Belmond Hiram Bingham-trein. U kunt het ongeëvenaarde landschap onderweg bewonderen terwijl u geniet van een traditionele Peruaanse cocktail en luistert naar lokale live muziek op het ritme van de Peruaanse cajón en tamboerijnen. Deze treinreis zal de toon zetten voor een onvergetelijk avontuur naar de citadel van Machu Picchu. U stapt uit bij het dorpje Aguas Calientes, nabij Machu Picchu. Vanaf het treinstation wordt u naar het hotel gebracht voor de overnachting.

Dag6
Machu Picchu, Cuzco

Samen met uw gids loopt u naar het busstation van Aguas Calientes, waar u de bus naar Machu Picchu zult pakken. Machu Picchu is pas in 1911 herontdekt door de ontdekkingsreiziger Hiram Bingham en wordt beschouwd als één van de meest bijzondere voorbeelden van landschapsarchitectuur ter wereld. Het bestaat uit twee hoofdgebieden: een agrarisch gebied, voornamelijk gevormd door bergen en voedselwinkels, en een stedelijk gebied, dat bekend staat om zijn heilige zone met tempels, pleinen en koninklijke graven. De in steen uitgehouwen trappen en grachten keren terug op deze opmerkelijke archeologische vindplaats. Machu Picchu werd in 1981 uitgeroepen tot Peruaans historisch heiligdom en in 1983 tot UNESCO-werelderfgoed. In 2007 werd het gekozen als één van de nieuwe zeven wereldwonderen.

Machu Picchu in Peru
Dag7
Cuzco

U heeft de gehele dag om Cuzco te ontdekken. Deze mooie stad heeft een interessante geschiedenis, zowel uit de Inca-tijd als uit de koloniale tijd. Samen met een gids bezoekt u het belangrijkste plein van Cuzco, ook wel Warrior's Square genoemd. De kathedraal van Cuzco is gebouwd met de roden granieten stenen uit het Inca-fort van Sacsayhuaman. Deze kathedraal is een van de meest indrukwekkende gebouwen in Cuzco en herbergt een van de belangrijkste collecties goud- en zilverwerk uit de koloniale periode. Vervolgens gaat u verder naar Koricancha en het klooster van Santo Domingo. Dit klooster is bovenop de belangrijkste Inca-tempel gebouwd, die bedekt is met bladgoud. Nadat u Cuzco heeft verkend, gaat u naar de nabijgelegen ruïnes, zoals het Sacsayhuaman-fort dat in een zigzagpatroon is gebouwd, het fort Puca Pucara, het Qenko-amfitheater en Tambomachay. Vol nieuwe kennis over de geschiedenis van de Inca's keert u terug naar uw hotel in Cuzco.

Dag8
Cuzco, Puerto Maldonado, Reserva Amazonica

U wordt naar de luchthaven van Cusco gebracht, waar u vervolgens naar Puerto Maldonado vliegt. Na aankomst op de luchthaven wordt u per boot naar de volgende accommodatie gebracht. U vaart ongeveer 45 minuten over de rivier 'Madre de Dios', totdat u aankomt bij uw accommodatie. Hier maakt u een begeleide wandeling langs het Trail-systeem naar het natuurgebied Inkaterra Reserva Amazonica, waar u het Amazonebekken kunt bewonderen. Bovendien kunt u hier vele vogels en exotische insecten spotten. Aan het einde van de dag maakt u een boottocht, waarbij u de transformatie van dag naar nacht in de natuur zult meemaken. Zo gaan sommige diersoorten slapen, maar worden andere diersoorten juist wakker! U gaat onder andere op zoek naar nachtzwaluwen, uilen, capibara's en drie verschillende soorten kaaimannen.

Dag9
Puerto Maldonado

U ontwaakt vandaag in de jungle! Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Tambopata National Reserve. U stapt in een houten kano, waarmee u over een hoefijzermeer vaart dat de thuisbasis is van de bedreigde reuzenrivierotter, rode brulapen, roodbuikige ara's, anaconda's, zijhalschildpadden en zwarte kaaimannen. U keert terug naar de accommodatie om te lunchen, waarna u de Inkaterra Canopy Walkway kunt bewandelen. Hiervoor beklimt u een 29 meter hoge toren, waarna u door het bladerdak van het regenwoud over een hangbrugnetwerk door de jungle wandelt. U kunt verwachten om onder andere toekans, spechten, trogons, apen en luiaards te spotten. Eventueel kunt u zelfs genieten van een prachtige zonsondergang vanaf een van de torens.

boot-over-het-water-in-amazon
Dag10
Puerto Maldonado

Vandaag bezoekt u Gamitana Creek, op ongeveer 25 minuten varen van de accommodatie. Verken gedurende anderhalf uur het regenwoud langs de oevers van een kronkelende, donkerwaterkreek waar veel piranha's, kaaimannen, schildpadden en vogels leven. Onderweg brengt u een bezoek aan Gamitana Farm om te zien hoe lokale boeren groenten en fruit verbouwen. U keert weer terug naar de accommodatie voor de lunch. De middag heeft u ter vrije besteding. We raden aan om een wandeling te maken rondom de accommodatie en lekker te relaxen. 's Avonds kunt u eventueel een nachtwandeling met een privégids maken om het regenwoud in het donker te ervaren.

Dag11
Puerto Maldonado

U steekt vandaag de rivier over naar Hacienda Concepcion, gebouwd in een oude cacao- en rubberplantage. Tot 1976 deed dit pand ook dienst als centrum voor ecologisch onderzoek en opleiding van de lokale gemeenschap. Na de lunch brengt u een bezoek aan de Wetlands, waar u een interessant ecosysteem kunt bewonderen op de 200 meter lange promenade over de regenwoudmoerassen van Aguajales.

Dag12
Puerto Maldonado, vlucht naar huis

Geniet van een laatste uitgebreid ontbijt in de jungle, waarna u per boot naar de luchthaven van Puerto Maldonado wordt gebracht. Onderweg neemt u nog een kijkje bij het 'Vlinderhuis'. Peru heeft de grootste diversiteit aan vlinders ter wereld, met 3.700 bekende soorten. Veel hiervan zijn te zien in het Vlinderhuis. Vervolgens vliegt u via Lima terug naar richting huis.

Dag13
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

lima-can-boven-zee-weg-footer
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Peru.

Details & prijzen
Highlights van Peru
Vanaf 4.150 p.p.
13 dagen
Peru
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.