Authentiek Argentinië

Watervallen, wijn & de Andes staan centraal in deze bijzondere reis door Argentinië. Proef van het echte Zuid-Amerika met de gepassioneerde tango in de kleurrijke straten en de veelzijdige en overweldigende landschappen.
Vanaf 8.950 p.p.
15 dagen
Argentinië
Offerte aanvragen
Authentiek Argentinië
Weg naar Patagonië, ArgentiniëWeg naar Patagonië, Argentinië
Authentiek Argentinië
De grootste waterval van Zuid-Amerika
Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Zuid-Amerika ligt precies op de grens van Argentinië en Brazilië: de watervallen van Iguazu.
iguazu-fallsiguazu-falls
Een stad met een eigen karakter
Buenos Aires is een gigantische stad die nooit verveelt, nooit slaapt en bezoekers altijd weet te boeien. Deze stad is beïnvloed door Europese steden, iets wat u terug ziet in de bouwstijl. Toch heeft Buenos Aires zijn eigen karakter met kenmerkende tradities zoals voetbal en tango.
Het klimaat van Argentinië
Vanwege de enorme oppervlakte van het land kent Argentinië verschillende klimaatzones. In het noordoosten van Argentinië geldt een subtropisch klimaat, terwijl het zuiden vrijwel aan het poolgebied grenst, met de bijbehorende lage temperaturen.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Buenos Aires (Argentinië)

Vandaag start uw reis naar Argentinië. U stapt in het vliegtuig naar Buenos Aires met een directe vlucht van KLM.

Dag2
Buenos Aires
inclusief privé transfer

Na een nachtvlucht van zo'n 13 uur komt u in de ochtend aan in Buenos Aires. Bij aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht, waar u direct in kunt checken. Buenos Aires wordt vaak het ‘Parijs van het zuiden’ genoemd. Dit komt door de grote Europese invloed door de eeuwen heen. Brede boulevards, indrukwekkende koloniale gebouwen, heerlijk eten, lekkere wijnen en natuurlijk de bakermat van de tango. Vandaag heeft u ter vrije besteding om alvast een glimp op te doen van de stad of om te ontspannen bij uw accommodatie.

Dag3
Buenos Aires

Na het ontbijt bij uw accommodatie gaat u met een gids de stad verkennen. De tour omvat bezienswaardigheden zoals de Avenida 9 de Julio, de Obelisk en de Corrientes-straat. De eerste stop is op de Plaza de Mayo om de kathedraal en de Cabildo (oude stadhuis) te bezoeken. Daarna gaat de reis verder naar de meest traditionele wijk van Buenos Aires, San Telmo, die wordt gekenmerkt door zijn oude koloniale huizen en de geplaveide straten. Later gaat de tour naar de wijk La Boca in het zuiden van de stad. U heeft een geplande stop om rond te kijken in de kleurrijke huizen die deel uitmaken van dit deel van Buenos Aires en dat vroeger het thuis was voor de eerste immigranten en populaire artiesten. Kort daarna rijdt u verder naar Puerto Madero - de oude haven van de stad die werd omgevormd tot een van de meest exclusieve gastronomische en residentiële gebieden in Buenos Aires. De tour gaat verder naar Palermo, een van de meest uitgestrekte gebieden in de stad en waar het mogelijk is om de populaire bossen van Palermo te vinden met ongeveer 300 ha (741 acres) aan tuinen en kunstmatige vijvers omgeven door elegante gebouwen. Ten slotte is het laatste punt in de tour Recoleta, een buurt waar onder andere de Recoleta-begraafplaats te vinden is. Ook zijn er bars, cafés en chique restaurants die een bezoek waard zijn. Hier is de laatste halte om naar het kerkhof en de omgeving te lopen. Vervolgens gaat u op een gedeelde Parrilla Tour. Parrilla's zijn Argentijnse restaurants die de meest traditionele keuken aanbieden. De meeste bezoekers van Buenos Aires dineren alleen in de meest toeristische parrilla's die in reisgidsen worden gepubliceerd en missen de heerlijkste juweeltjes van de stad. Om authentieke Porteño-smaken te ervaren en te proeven, neemt u deel aan deze culinaire tour en ontdekt u restaurants waar de lokale bevolking naartoe gaat, leert u over de Argentijnse cultuur en tradities en ontmoet u andere mensen tijdens de ontspannen en sociale tour. U sluit deze tour af met een Tango diner!

Dag4
Buenos Aires

Vandaag gaat u de omgeving van Buenos Aires bezoeken. Na het ontbijt neemt een gids u mee om een ranch in de pampas te bezoeken. Hier maakt u kennis met de Gaucho cultuur. Wat hierbij niet mag ontbreken is een typische Argentijnse Asado (barbecue) en daarnaast heeft u de mogelijkheid om op te zadelen en te gaan paardrijden op de ranch. Een fijne dag op het platteland.

Dag5
Buenos Aires, Iguazu
inclusief privé transfer

Vandaag wordt u per transfer naar de luchthaven gebracht, waar u op het vliegtuig stapt naar Iguazu. U wordt bij aankomst opgewacht door onze vertegenwoordiger die u per transfer naar uw accommodatie brengt. U heeft dezelfde dag nog een excursie naar de Braziliaanse kant van de beroemde watervallen. De Iguazu Falls zijn de grootste verzameling watervallen ter wereld. Ze zijn erg fotogeniek, doordat u ze via verschillende wandelingen vanuit oneindig veel hoeken kunt zien en fotograferen. Hier storten maar liefst 270 (grote en kleine) watervallen zich in de Paraná-rivier. En dat over een lengte van 2.7 kilometer. Het regenwoud er om heen is zeker ook het ontdekken waard.

Dag6
Iguazu

Na het ontbijt bij uw hotel gaat u vandaag de hele dag met een gids de watervallen aan Argentijnse zijde bezoeken. Het park is in 1934 aangelegd met als belangrijkste doel de majestueuze Iguazu-watervallen te beschermen. In 1984 heeft de UNESCO deze plek tot Werelderfgoed verklaard vanwege de schoonheid van het landschap en de biologische diversiteit in dit subtropische regenwoud.

iguazu-falls
Dag7
Iguazu, Mendoza
inclusief privé transfer

Vandaag reist u verder naar Mendoza, de wijnstad van Argeninië. Beide luchthaventransfers zijn weer inbegrepen en bij aankomst bij uw hotel in Mendoza heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag8
Mendoza

U brengt vandaag met een gids een bezoek aan de Uco Vallei. De bergen en prachtige landschappen van de Uco Vallei bereiden onze zintuigen voor om de karakteristieke smaken en aroma's van deze wijnen op grote hoogte te ervaren. Deze excursie dient om te genieten van een uitstekende dag vol landschappen en wijnen. U bezoekt enkele van de belangrijkste en meest opvallende wijnmakerijen in deze regio. Als perfecte ontknoping van deze dynamische tour is er een echte gastronomische lunch naar smaak.

Dag9
Mendoza

U gaat vandaag de natuur ten westen van Mendoza verkennen met een gids. Zowel natuur als historie komen tijdens deze excursie aan bod. In noordelijke richting passeren we Estancia Canota, waar het monument staat voor het bevrijdingsleger. Vervolgens als we de Precordillera binnengaan, in het Villavicencio-reservaat, rijden we over de weg met 365 bochten, een weg waar we de inheemse fauna kunnen zien en de adrenaline in elke bocht kunnen ervaren. We passeren het Paramillos-kruis en de oude routes van de Inca Trail totdat we Uspallata bereiken. We gaan de historische brug van Picheuta over en gaan dan verder tot we Los Penitentes, Puente del Inca, Aconcagua Park bereiken, waar u de magnifieke berg Aconcagua kunt zien met zijn 6962 meter boven zeeniveau. Vervolgens geniet u van een lokale lunch en dan, als de weersomstandigheden en de staat van de weg het toelaten, rijden we verder omhoog naar de Cristo Redentor, gelegen op de top van Cerro Santa Elena op 4200 meter boven zeeniveau. Dit monument staat symbool voor de Argentijns-Chileense broederschap.

Dag10
Mendoza, Bariloche
inclusief privé transfer

Vandaag verlaat u Mendoza. U wordt opgehaald bij uw accommodatie en naar de luchthaven gebracht. Vanaf daar vliegt u naar Bariloche, een van de mooiste steden in Zuid-Amerika dat bekend staat om de unieke landschappen. Bij de luchthaven wordt u weer opgehaald en naar uw hotel gebracht voor de overnachting. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag11
Bariloche

Na het ontbijt bij uw hotel gaat u vandaag op een bijzondere tour. U gaat namelijk de Andes Trail verkennen op een avontuurlijke manier. De gids haalt u om 10.30 uur op met privévervoer in de lobby van uw hotel. Het avontuur begint met het lopen van het oudste wandelpad in Patagonië. U wandelt door oude coihue-bossen omhoog. Onderweg passeert u prachtige uitzichtpunten zoals Brazo Tristeza. Nadat u ook een stuk via de rotsen omhoog bent geklommen, gaat u een stuk abseilen. Dan is het tijd voor de lunch om nieuwe energie op te doen en daarna begint u aan de afdaling. U komt uit bij Lake Nahuel Huapi en hier liggen de kajaks al voor u klaar. U kajakt verder naar het Moreno-meer. Van daaruit, beschermd door het riet en de baaien, bereiken we ons laatste punt, vanwaar we onze privétransfer terug naar het hotel nemen.

Dag12
Bariloche

Vandaag staat er een bijzondere ervaring op u te wachten. U wordt naar het meer gebracht en daar staat een glamping tent voor u klaar. U heeft de middag een driegangen lunch en daarna tijd om rond te wandelen in de natuur of te gaan mountainbiken. Vervolgens valt de avond en opent zich voor u een prachtige sterrenhemel waar u in deze prachtige setting optimaal van kunt genieten. Het diner en ontbijt is hier ook inbegrepen.

Dag13
Bariloche, Buenos Aires
inclusief privé transfer

U wordt vandaag weer terug naar Bariloche gebracht en daar wordt u naar de haven gebracht voor de Isla Victoria Tour van vandaag. U vaart naar Playa del Torro en stapt daar uit voor een korte wandeling over het eiland. Het eiland kent een prachtige natuur en natuurlijk ook een schitterende omgeving met het Andes gebergte. U brengt een kort bezoek aan een lokale school en wandelt daarna met de gids door de natuur naar het noorden. Hij laat u alle inheemse planten en dieren zien die hier leven en met een beetje geluk spot u ook herten. De tour eindigt in de baai van Antepuerto. Daar wacht een privé kok u op om de heerlijkste gerechten aan u voor te schotelen met gebruik van lokale producten. U heeft daarna nog de mogelijkheid om in het meer te zwemmen en vervolgens vaart u terug naar het vaste land. Daar wacht een transfer op u naar de luchthaven van Bariloche en vliegt u terug naar Buenos Aires. Daar aangekomen wordt u wederom opgewacht en per transfer naar uw hotel gebracht.

Dag14
Buenos Aires, vlucht naar huis
inclusief privé transfer

Uw laatste dag in Argentinië is aangebroken en u heeft nog de hele ochtend ter vrije besteding in Buenos Aires. Vervolgens wordt u opgehaald en per privé transfer naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

Dag15
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Argentinië.

Details & prijzen
Authentiek Argentinië
Vanaf 8.950 p.p.
15 dagen
Argentinië
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.