Het Beste van Argentinië

Verken de natuur van Argentijns Patagonië en maak deze reis compleet door een bezoek te brengen aan de indrukwekkende watervallen van Iguazú.
Vanaf 12.850 p.p.
15 dagen
Argentinië
Offerte aanvragen
Het Beste van Argentinië
iguazu-watervallen-bootjeiguazu-watervallen-bootje
Het Beste van Argentinië
patagonie-argentinie-gletsjerpatagonie-argentinie-gletsjer
De grootste waterval van Zuid-Amerika
Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Zuid-Amerika ligt precies op de grens van Argentinië en Brazilië: de watervallen van Iguazu.
iguazu-fallsiguazu-falls
Een stad met een eigen karakter
Buenos Aires is een gigantische stad die nooit verveelt, nooit slaapt en bezoekers altijd weet te boeien. Deze stad is beïnvloed door Europese steden, iets wat u terug ziet in de bouwstijl. Toch heeft Buenos Aires zijn eigen karakter met kenmerkende tradities zoals voetbal en tango.
Het klimaat van Argentinië
Vanwege de enorme oppervlakte van het land kent Argentinië verschillende klimaatzones. In het noordoosten van Argentinië geldt een subtropisch klimaat, terwijl het zuiden vrijwel aan het poolgebied grenst, met de bijbehorende lage temperaturen.
Los Glaciares
Glaciares National Park is een indrukwekkend nationaal park in Argentinië met een aantal zeer indrukwekkende gletsjers. Buiten de gletsjers staat dit gebied ook bekend om zijn prachtige uitgestrekte natuur.
End of the world
Het uiterste zuiden van Argentinië wordt ook wel aangeduid als het einde van de wereld, hier eindigt namelijk de beroemde Pan-Amerikaanse route.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Buenos Aires (Argentinië)

Vandaag start uw reis naar Argentinië. U stapt in het vliegtuig naar Buenos Aires met een directe vlucht van KLM.

Dag2
Buenos Aires
inclusief privé transfer

Na een nachtvlucht van zo'n 13 uur komt u in de ochtend aan in Buenos Aires. Bij aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht, waar u direct in kunt checken. Buenos Aires wordt vaak het ‘Parijs van het zuiden’ genoemd. Dit komt door de grote Europese invloed door de eeuwen heen. Brede boulevards, indrukwekkende koloniale gebouwen, heerlijk eten, lekkere wijnen en natuurlijk de bakermat van de tango. Vandaag heeft u ter vrije besteding om alvast een glimp op te doen van de stad of om te ontspannen bij uw accommodatie.

Dag3
Buenos Aires

Na het ontbijt bij uw accommodatie gaat u met een gids de stad verkennen. De tour omvat bezienswaardigheden zoals de Avenida 9 de Julio, de Obelisk en de Corrientes-straat. De eerste stop is op de Plaza de Mayo om de kathedraal en de Cabildo (oude stadhuis) te bezoeken. Daarna gaat de reis verder naar de meest traditionele wijk van Buenos Aires, San Telmo, die wordt gekenmerkt door zijn oude koloniale huizen en de geplaveide straten. Later gaat de tour naar de wijk La Boca in het zuiden van de stad. U heeft een geplande stop om rond te kijken in de kleurrijke huizen die deel uitmaken van dit deel van Buenos Aires en dat vroeger het thuis was voor de eerste immigranten en populaire artiesten. Kort daarna rijdt u verder naar Puerto Madero - de oude haven van de stad die werd omgevormd tot een van de meest exclusieve gastronomische en residentiële gebieden in Buenos Aires. De tour gaat verder naar Palermo, een van de meest uitgestrekte gebieden in de stad en waar het mogelijk is om de populaire bossen van Palermo te vinden met ongeveer 300 ha (741 acres) aan tuinen en kunstmatige vijvers omgeven door elegante gebouwen. Ten slotte is het laatste punt in de tour Recoleta, een buurt waar onder andere de Recoleta-begraafplaats te vinden is. Ook zijn er bars, cafés en chique restaurants die een bezoek waard zijn. Hier is de laatste halte om naar het kerkhof en de omgeving te lopen. Vervolgens gaat u op een gedeelde Parrilla Tour. Parrilla's zijn Argentijnse restaurants die de meest traditionele keuken aanbieden. De meeste bezoekers van Buenos Aires dineren alleen in de meest toeristische parrilla's die in reisgidsen worden gepubliceerd en missen de heerlijkste juweeltjes van de stad. Om authentieke Porteño-smaken te ervaren en te proeven, neemt u deel aan deze culinaire tour en ontdekt u restaurants waar de lokale bevolking naartoe gaat, leert u over de Argentijnse cultuur en tradities en ontmoet u andere mensen tijdens de ontspannen en sociale tour. U sluit deze tour af met een Tango diner!

Dag4
Buenos Aires, Iguazu
inclusief privé transfer

Vandaag wordt u per transfer naar de luchthaven gebracht, waar u op het vliegtuig stapt naar Iguazu. U wordt bij aankomst opgewacht door onze vertegenwoordiger die u per transfer naar uw accommodatie brengt. U heeft dezelfde dag nog een excursie naar de Braziliaanse kant van de beroemde watervallen. De Iguazu Falls zijn de grootste verzameling watervallen ter wereld. Ze zijn erg fotogeniek, doordat u ze via verschillende wandelingen vanuit oneindig veel hoeken kunt zien en fotograferen. Hier storten maar liefst 270 (grote en kleine) watervallen zich in de Paraná-rivier. En dat over een lengte van 2.7 kilometer. Het regenwoud er om heen is zeker ook het ontdekken waard.

Dag5
Iguazu

Na het ontbijt bij uw hotel gaat u vandaag de hele dag met een gids de watervallen aan Argentijnse zijde bezoeken. Het park is in 1934 aangelegd met als belangrijkste doel de majestueuze Iguazu-watervallen te beschermen. In 1984 heeft de UNESCO deze plek tot Werelderfgoed verklaard vanwege de schoonheid van het landschap en de biologische diversiteit in dit subtropische regenwoud.

iguazu-falls
Dag6
Iguazu

Vandaag heeft u nog een volledige dag bij deze indrukwekkende watervallen, indien gewenst stellen we vandaag nog een programma met u op. U kunt hierbij denken aan een helikoptervlucht over de watervallen, een boottoch over de rivier, wandeltochten met gids door het regenwoud of vogel excursies. Zoals u merkt is hier genoeg te doen! U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een dagje te ontspannen en te genieten van uw accommodatie.

Dag7
Iguazu, Ushuaia
inclusief privé transfer

Vandaag heeft u een reisdag op de planning. U wordt met een transfer naar het vliegveld gebracht, waarna u via een tussenstop naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika reist. U komt in de loop van de dag aan in Ushuaia. Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld en gelegen aan de zuidelijke kust van de provincie Vuurland. Na aankomst hier wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en naar uw accommodatie gebracht waarna u de rest van de dag ter vrije invulling heeft.

Dag8
Ushuaia, Tierra del Fuego National Park, Ushuaia

U gaat vandaag naar het einde van de wereld, u maakt namelijk een tour naar het Tierra del Fuego National park. Dit park begint op slechts 15km van het centrum van Ushuaia en is mede bekend omdat dit het einde is van de Pan-Amerikaanse route. U gaat met een privé gids op pad en heeft de mogelijkheid om een rit te maken van ongeveer een uur door het park. Na de treinrit gaat u naar Ensenada, deze baai brengt de Andes, het sub-arctische bos en de see bij elkaar wat een uniek ecosysteem oplevert. Daarnaast is dit een schitterende baai en u wordt meegenomen naar panorama's voor de beste uitzichten. In de middag staat er nog een helikopter vlucht op het programma, een werkelijk adembenemende tocht over onder andere de baai van Ushuaia, de Olivia Rivier en de Carbajal Vallei. Na afloop van de tour wordt u natuurlijk weer teruggebracht naar uw accommodatie waarna u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Dag9
Ushuaia, Puerto Almanza, Ushuaia

Wederom een enerverend programma voor de boeg vandaag! U wordt vanochtend opgehaald bij uw accommodatie en rijden richting het oosten, onze bestemming is het pittoreske Puerto Almanza. De route hier naartoe brengt ons over schitterende wegen met uitzichten op besneeuwde toppen, rivieren en lagunes. De rit duurt ongeveer 1,5 uur en dit dorpje staat bekend om zijn krab vis tradities en u gaat deze van dichtbij meemaken. We brengen een bezoek aan lokale vissers welke ons meenemen in hun dagelijkse routine, na het ophalen van de netten en hopelijk het opvissen van een aantal krabben worden jullie terug gebracht naar het dorp voor een heerlijke, zelf gevangen, lunch. Na de lunch is er nog tijd om rond te kijken in dit afgelegen dorpje voordat u terug gebracht wordt naar Ushuaia.

Dag10
Ushuaia, El Calafate
inclusief privé transfer

Na het ontbijt bij uw hotel wordt u vandaag naar de luchthaven gebracht en vliegt u naar El Calafate. Dit stadje, in het zuiden van Argentinië, is de toegangspoort tot een adembenemend mooi stuk natuur: Los Glaciares National Park, en de Perito Moreno Gletsjer in het bijzonder. De komende dagen gaat u op allerlei manieren deze mooie regio bewonderen. Na aankomst op de luchthaven wordt weer opgehaald en naar uw hotel gebracht, de rest van deze dag mag u zelf invullen.

Dag11
El Calafate

Een spannende dag vandaag, na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids voor een bezoek aan de ster van dit gebied: de Perito Moreno gletsjer. De Perito Morenogletsjer is een van de 48 gletsjers die worden gevoed door het Zuid-Patagonische IJsveld, 's werelds op twee na grootste zoetwaterreserve. De gletsjer eindigt in een fjord, waar het ijs 60 m dik en 5 km breed is. Per dag schuift de ijsmassa 1 tot 2 meter verder. Dit kan waargenomen worden door het gekraak van de over elkaar schuivende ijsbrokken enerzijds, anderzijds breken op regelmatige tijdstippen grote ijsbrokken van de gletsjer af die dan met veel lawaai in het Argentinomeer vallen. Deze gletsjer is zeer goed te bewonderen vanaf de houten voetpaden aan de overkant van deze gletsjer, hier gaat u samen met een gids dan ook een zeer mooie wandeling maken. Onderweg wordt u ook nog naar een aantal viewpoints gebracht. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

Dag12
El Calafate

De dag begint vandaag op tijd want u gaat al vroeg aan boord van uw vervoersmiddel vandaag, een grote catamaran ligt namelijk op u te wachten. U gaat vandaag een tour maken op het water waarbij u als eerste de Escuadra Bay en Murella de Condoreras gaat bekijken (hier bouwen Condors nesten!). Verderop brengt u met de boot een bezoek aan de Seco, Heim & Spegazzini gletsjers, zeer imposant om die vanaf het water te aanschouwen. We gaan in Puesto Las Vacas even van de boot om een wandeling te maken en bezoeken vervolgens nog the Upsala en Bertrachi gletsjers. Onderweg wordt er goed voor u gezorgd en u luncht u aan boord van deze boot. De tour eindigt rond vijf uur in de middag waarna u teruggebracht wordt naar uw accommodatie.

Dag13
El Calafate

U heeft vandaag een dag ter vrije besteding in Calafate. Ontdek meer van de natuur of geniet van alle luxe bij uw accommodatie. U kunt bij uw accommodatie ook een excursie ondernemen als mountain biken, paardrijden, een jeeptour of zip-line.

Dag14
El Calafate, Buenos Aires, vlucht naar huis

Uw laatste dag in Argentinië is aangebroken en u wordt in de ochtend naar het vliegveld in El Calafate gebracht. Vanuit hier vliegt u rechtstreeks naar Buenos Aires waar onze lokale vertegenwoordiger u op staat te wachten. Deze brengt u per privé transfer in een klein uur naar de internationale luchthaven voor uw terugvlucht.

Dag15
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

patagonie-argentinie-gletsjer
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Argentinië.

Details & prijzen
Het Beste van Argentinië
Vanaf 12.850 p.p.
15 dagen
Argentinië
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.