Rondreizen naar het regenwoud

Wat zijn de beste bestemmingen voor een regenwoud?

Op onze wereld zijn er veel verschillende soorten natuur te vinden, zoals de regenwoud. Diep in de ‘jungle’ slingeren de apen van de ene naar de andere boomtop en hoort u de meest exotische vogels hun lied zingen. Een ontdekkingsreis door de regenwoud beloofd een groot avontuur te worden. Op deze pagina vindt u de mooiste bestemmingen voor een bezoek aan een regenwoud.

Vrouw op een zipline door Monteverde in Costa Rica

Costa Rica

Het land in Midden-Amerika is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers. In Costa Rica hebben ze ook geen tekort aan regenwouden. In een oppervlakte dat 20% groter is dan Nederland vindt u verschillende regenwouden. Eén van de voorbeelden is Monteverde, wat zeker de moeite waard is. Hier loopt u over wandelpaden, hangbruggen en vliegt u als een toekan tijdens het ziplinen.

Indonesië

Als het gaat om de grootste oppervlakte aan regenwouden, staat de eilandengroep op de tweede plaats ter wereld. Met een gebied van 100 miljoen hectare aan tropische regenwouden is er genoeg te ontdekken tijdens uw rondreis door Indonesië. De puurste ‘jungles’ vindt op de eilanden Sumatra, Kalimantan en Papoea.

Peru

Tijdens een rondreis door Peru kunt u ook regenwouden bezoeken. De Amazone, het grootste regenwoud ter wereld, is namelijk ook te bezichtigen binnen de grenzen van het land. Het regenwoud neemt namelijk de helft van de landoppervlakte in. Via Tambopata, Manu en Iquitos heeft u makkelijk toegang tot de jungle van Peru.

Rwanda twee jonge chimpansees

Rwanda

Ook in Afrika zijn er regenwouden te vinden, zoals in Rwanda. Tijdens een rondreis door Rwanda is de Nyungwe Forest dan ook een aanrader. Met meer dan 1.000 vierkante kilometer is het één van de grootste regenwouden van Afrika. De jungle staat bekend om haar grote populatie aan chimpansees.

Regenwoud Khao Sok, Thailand

Thailand

Tijdens een rondreis door Thailand kunt u een bezoek brengen aan Khao Sok, het oudste regenwoud ter wereld. Het 160 miljoen jaar oude nationaal park staat vooral bekend om de kalksteeneilanden, maar op het vaste land is een indrukwekkende regenwoud te vinden. In de jungle vindt u een zeldzame flora en fauna.

Altijd al naar een regenwoud gewild?
Bekijk hier alle reizen naar regenwouden