Ideale bestemmingen in juni

Juni|Juli|Augustus

Wat zijn ideale rondreizen voor juni?

In juni wordt de zomer afgetrapt, waardoor de dagen langer worden en de temperaturen stijgen. Ook in andere landen zijn dan de omstandigheden ideaal om een rondreis te maken. Van de Afrikaanse savannes tot de hoge bergketens, in juni is er een groot aanbod aan mooie bestemmingen voor uw rondreis.

Uitzicht over Santiago, Chili

Noord-Chili

Juni is de perfecte maand om het noordelijke deel van Chili te ontdekken. Chili ligt op het zuidelijk halfrond en dit betekent dat de seizoenen zijn omgedraaid. In de maand juni is er een aangename temperatuur en valt er relatief weinig neerslag. Dit maakt het de perfecte tijd om de ongerepte wilde natuur van Noord-Chili te ontdekken. Verder is het in juni redelijk rustige maand, hierdoor heeft u weinig last van drukte en kunt u in alle rust de schoonheid bewonderen van dit prachtige land. Tijdens uw reis ziet u een van de droogste woestijnen, verder is er ook een kans dat u flamingo’s tegenkomt.

Jeep over de savanne in Tanzania

Tanzania

Heeft u altijd al gedroomd om een safari door Tanzania te maken? Dan raden wij u zeker aan om dit in de maand juni te doen. In de maand juni is het droog en iets koeler dan andere maanden. In de maanden augustus en september zijn er meer toeristen en in de maand juni zijn er minder toeristen. Dit maakt dat deze maand perfect geschikt is voor uw safari. Tanzania is een prachtig land met diverse bergketens. In een van deze bergketens staat ook de hoogste berg van Afrika: de Mount Kilimanjaro. Het Serengeti National Park is een van de bekendste en mooiste plekken om een safari te maken.

Uitzichtpunt over de Alpen in Zwitserland

Zwitserland

Dichter bij huis ligt het Alpenland Zwitserland, met prachtige bergmeren, gletsjers, hoge bergen en luxe hotels. Dit centraal Europees gelegen land is de ideale uitvalsbasis voor een prachtige natuurlijke reis in de maand juni. Dit komt doordat de temperaturen dan niet te warm zijn, ook valt er in deze maand minder neerslag en onweert het niet zo veel als in de maanden juli en augustus. Dit maakt de maand juli erg geschikt voor als u wilt hiken door de Alpen. U kunt er ook voor kiezen om een treinreis te maken met de Bernina Express, dit is een van de mooiste treinreizen in de wereld.

Rwanda safari jeep giraffe

Rwanda

Rwanda ligt in het oosten van Afrika en grenst aan Tanzania. Het land staat bekend om het regenwoud en de gorilla’s die er leven. Het land ligt net ten zuiden van de evenaar, maar omdat Rwanda zo’n hoge ligging heeft, is er in plaats van een tropisch klimaat een gematigd klimaat. In de maand juni ligt de gemiddelde temperatuur rond de 27 graden en valt er weinig neerslag. De maand juni is een van de droge seizoenen, dit maakt het ideaal om gorilla’s en chimpansees te spotten.

Ringstaartmaki in Madagaskar

Madagaskar

Juni is dé perfecte maand om dit unieke en exotische eiland te ontdekken. Vanuit het noorden tot aan het zuiden van Madagaskar loopt een bergrug. Hierdoor is het in het westen erg droog en zijn er veel savannes. In het oosten is het juist natter, hierdoor is het westelijke deel vol met regenwoud. In de maanden mei tot en met september is het droge seizoen er op Madagaskar, ook is het relatief rustig op het eiland. Dit maakt het ook geschikt om walvissen te spotten die jaarlijks vanuit Antarctica naar Madagaskar trekken. We raden u aan om dit wel vroeg te boeken, omdat er relatief veel vraag naar is.

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.