Antarctica Cruise vanuit Argentinië

Verken de ongerepte wildernis van de Zuidpool tijdens een deze avontuurlijke Antarctica-cruise. Het schip beschikt over de standaardfaciliteiten voor een aangename vaart zoals nette hutten, een groot observatiedek en presentatieruimtes, zodiacs en een professionele staf.
Vanaf 11.100 p.p.
16 dagen
Argentinië
Offerte aanvragen
Antarctica Cruise vanuit Argentinië
Antarctica Cruise vanuit Argentinië
Een stad met een eigen karakter
Buenos Aires is een gigantische stad die nooit verveelt, nooit slaapt en bezoekers altijd weet te boeien. Deze stad is beïnvloed door Europese steden, iets wat u terug ziet in de bouwstijl. Toch heeft Buenos Aires zijn eigen karakter met kenmerkende tradities zoals voetbal en tango.
Een reis voorbij het einde van de wereld!
Bij deze reis vaart u weg van het zuidelijkste punt van Latijns-Amerika. De kliffen, die bekend staan als 'het einde van de wereld', verdwijnen aan de horizon en dat geeft een episch en magisch gevoel. Dit gebied is niet zomaar te bezoeken, maar met deze cruise komt u erachter wat zich hier bij het uiteinde van de wereld schuilhoudt.
De natuur op Antarctica
De Zuidpool: superkoud en een van de meest onaangetaste wildernissen op aarde. Welkom in de wereld van de keizerpinguïn, de bultrug, de zeeolifant en de orka.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Argentinië

Vandaag start uw onvergetelijke reis naar Antarctica. U begint vandaag uw reis door naar Argentinië te vliegen. U brengt de volgende dagen in Buenos Aires door voordat u verder reist naar Ushuaia, waar u uw expeditie start.

Dag2
Aankomst Buenos Aires
inclusief privé transfer

Vandaag komt u aan op de luchthaven van Buenos Aires. Na aankomst wordt u per privétransfer naar uw hotel in de stad gebracht, waar u verder van een vrije dag geniet zodat u uit kunt rusten van de vliegreis.

Dag3
Buenos Aires

Na het ontbijt bij uw accommodatie gaat u met een gids de stad verkennen. De tour omvat bezienswaardigheden zoals de Avenida 9 de Julio, de Obelisk en de Corrientes-straat. U bezoekt natuurlijk Plaza de Mayo om de kathedraal en de Cabildo (oude stadhuis) te bezoeken. San Telmo, de meest traditionele wijk die wordt gekenmerkt door zijn oude koloniale huizen en de geplaveide straten, komt ook aan bod. Later gaat de tour naar de wijk La Boca in het zuiden van de stad. U heeft een geplande stop om rond te kijken in de kleurrijke huizen die deel uitmaken van dit deel van Buenos Aires en dat vroeger het thuis was voor de eerste immigranten en populaire artiesten. Kort daarna rijdt u verder naar Puerto Madero - de oude haven van de stad die werd omgevormd tot een van de meest exclusieve gastronomische en residentiële gebieden in Buenos Aires. De tour gaat verder naar Palermo, een van de meest uitgestrekte gebieden in de stad en waar het mogelijk is om de populaire bossen van Palermo te vinden met ongeveer 300 ha (741 acres) aan tuinen en kunstmatige vijvers omgeven door elegante gebouwen. Argentinië, en daarmee ook Buenos Aires, is natuurlijk ook de bestemming van de gezellige bars, cafés en het lekkere eten. Na de stadstour gaat u dan ook op een gedeelde Parrilla Tour. Parrilla's zijn Argentijnse restaurants die de meest traditionele keuken aanbieden. De meeste bezoekers van Buenos Aires dineren alleen in de meest toeristische parrilla's die in reisgidsen worden gepubliceerd en missen de heerlijkste juweeltjes van de stad. Om authentieke Porteño-smaken te ervaren en te proeven, neemt u deel aan deze culinaire tour en ontdekt u restaurants waar de lokale bevolking naartoe gaat, leert u over de Argentijnse cultuur en tradities en ontmoet u andere mensen tijdens de ontspannen en sociale tour.

Dag4
Buenos Aires

U heeft vandaag nog een dag in de stad en heeft de keuze uit verschillende activiteiten, voordat u weer verder reist. Zo kunt u vandaag natuurlijk lekker ontspannen, maar ook een fietstour, helikoptervlucht of Gaucho tour behoort tot de mogelijkheden.

Dag5
Buenos Aires, Ushuaia, Beagle Channel
start cruise

Vandaag reist u verder naar het einde van de wereld. U wordt eerst met een transfer naar de luchthaven gebracht en vliegt vervolgens met een rechtstreekse vlucht naar Ushuaia. Daar aangekomen, wordt u met een transfer naar het schip gebracht. U maakt deze boottocht met de Hondius, het eerste geregistreerde Polar Class 6-schip ter wereld. Het is een ijsversterkt cruiseship dat aan de nieuwste en hoogste normen voldoet en de vereisten van de Polar Code. Er zijn 80 hutten en er is 1 dokter, 13 gidsen en 57 overige stafleden aan boord. Eén dek bestaat uit een grote observatielounge en een aparte collegezaal, die gereserveerd zijn voor een grote verscheidenheid aan interactieve workshops, tentoonstellingen en voorstellingen die speciaal zijn voor Hondius. Hoewel dit schip elegant ontworpen is in een stijlvolle moderne inrichting, heeft het ook een gezellige en informele sfeer.

Dag6
Drake Passage

Tijdens de volgende twee dagen op de Drake Passage beleeft u dezelfde ervaringen als de grote poolreizigers die deze gebieden voor het eerst in kaart brachten: koele zoute briesjes, golvende zeeën en misschien zelfs uitzicht op een vinvis die zeewater opspuit. Na het passeren van de Antarctische convergentie - de natuurlijke grens van Antarctica, gevormd wanneer noordelijke stromende koude wateren in botsing komen met warmere sub-Antarctische zeeën - bevind u zich in de circum-Antarctische upwelling zone.

Dag7
Drake Passage

U vaart verder door Drake Passage. Niet alleen het zeeleven verandert, ook het vogelleven verandert. Zwervende albatrossen, grijskopalbatrossen, zwartkopalbatrossen, lichtgekleurde roetkopalbatrossen, kaapduiven, zuidelijke noordse stormvogels, Wilson stormstormvogels, blauwe stormvogels en Antarctische stormvogels zijn een paar van de vogels die u kunt zien.

Dag8
Antarctisch Schiereiland

U arriveert na zo'n 1.000 kilometer varen het Antarctisch Schiereiland. Grote stenen pieken bedekt met sneeuw doemen op vanaf de horizon en ijsschotsen drijven langzaam voorbij aan het schip. U passeert eerst de met sneeuw bedekte Melchior-eilanden en het Schollaertkanaal, waarna u tussen Brabant en Anvers Island doorvaart. U brengt, enigszins afhankelijk van de ter plekke gekozen vaarroute, allereerst een bezoek aan Danco Island. Activiteiten hier richten zich op de ezelspinguïns die op het eiland nestelen, naast de Weddell- en krabbenzeehonden die in de buurt te vinden zijn.

Dag9
Antarctisch Schiereiland

U bezoekt Neko Harbour en Paradise Bay. Neko Harbour kent een episch landschap van reusachtige gletsjers en eindeloze, door de wind uitgesleten, sneeuwvlaktes. Neko Harbour biedt mogelijkheden voor een tocht met de Zodiac met een landing die u het beste uitzicht biedt op de omringende alpentoppen. Ook bij Paradise Bay kunt u een Zodiac tocht maken in deze uitgestrekte, met ijs bedekte wateren, waar de kans groot is dat u bultruggen en dwergvinvissen tegenkomt.

Dag10
Antarctisch Schiereiland

De volgende plekken die u bezoekt zijn Pléneau en Petermann eiland. Als het ijs het toelaat, kunt u door het Lemaire Channel varen op zoek naar Adéliepinguïns en blauwoog scholvers. Er is ook een kans dat u hier bultruggen en dwergvinvissen tegenkomt, evenals zeeluipaarden. Nadat u door het Neumayer Channel bent gevaren, krijgt u misschien de kans om het voormalige Britse onderzoeksstation - nu een museum en postkantoor - van Port Lockroy op Goudier Island te bezoeken. U kunt ook deelnemen aan activiteiten rond Jougla Point, waar u ezelspinguïns en blauwogige kuifaalscholvers kunt spotten.

Dag11
Antarctisch Schiereiland

U sluit uw bezoek aan Antarctica af met een bezoek aan Wilhelmina Bay. Dit is een geweldige plek om bultrugwalvissen te zien. U kunt ook een Zodiac tocht maken die eindigt bij het spookachtige wrak van de Guvernøren, een walvisvaarder die hier in 1915 in brand vloog. Rond de Melchior-eilanden, in een bevroren landschap vol ijsbergen, kunt u nog meer walvissen, zeeluipaarden en zeehonden tegenkomen.

Dag12
Drake Passage

U vaart weer via dezelfde route terug richting Ushuaia en passeert deze en de volgende dag dus weer Drake Passage. U hoeft zich echter niet te vervelen. Wat dacht u bijvoorbeeld van het programma aan boord tijdens deze reis met de presentaties van de natuurgidsen.

Dag13
Drake Passage

U legt ook het laatste deel van uw tocht af door Drake Passage en bereidt zich voor op het aanmeren morgen en daarmee ook het verlaten van het schip.

Dag14
Drake Passage, Ushuaia, Buenos Aires
einde cruise

U meert vandaag weer aan in Ushuaia en helaas komt daarmee ook dit avontuur tot een einde. U wordt per transfer naar de luchthaven gebracht en vliegt dezelfde dag nog terug naar Buenos Aires. Daar aangekomen, wordt u middels privétransfer naar uw hotel gebracht voor de overnachting.

Dag15
Buenos Aires, vlucht naar huis
inclusief privé transfer

Uw laatste dag in Argentinië is aangebroken en u heeft nog de hele ochtend ter vrije besteding in Buenos Aires. Vervolgens wordt u opgehaald en per privé transfer naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

Dag16
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Argentinië.

Details & prijzen
Antarctica Cruise vanuit Argentinië
Vanaf 11.100 p.p.
16 dagen
Argentinië
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.