Bergen en avontuur Trolltunga

Tijdens deze reis combineert u een citytrip Bergen met een groot avontuur bij Trolltunga. Dit is een van de mooiste kliffen van Noorwegen. U overnacht hier bovenop de berg in een tent en maakt een schitterende bergwandeling.
Vanaf 2.050 p.p.
7 dagen
Noorwegen
Offerte aanvragen
Bergen en avontuur Trolltunga
Bergen en avontuur Trolltunga
Kleurrijke hanzestad Bergen
De stad is na de hoofdstad de grootste stad van Noorwegen, maar dat merkt u nauwelijks wanneer u door de smalle kleurrijke straten loopt in deze charmante en bruisende stad. De stad kent met de sfeervolle havenkade, de prachtige fjorden in de omgeving en het rijke aanbod aan cafés, restaurants en winkels een verblijf waarbij u allesbehalve stil hoeft te zitten.
Slapen op Trolltunga
Ongetwijfeld het absolute hoogtepunt van deze reis. U gaat met een gids hiken naar één van de meest adembenemende kliffen van Noorwegen. Daar blijft het vervolgens niet bij. U gaat ook nog kamperen bovenop de berg. Dat brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo heeft u tijdens de wandeling alle tijd om ook naar de mooiste afgelegen plekken te gaan, kunt u de beklimming ook in een aangenamer tempo maken en maakt u dit prachtige omliggende berggebied mee tijdens de avond- en ochtendzon!
Trolltunga in Hardanger, NoorwegenTrolltunga in Hardanger, Noorwegen
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Bergen (Noorwegen)
inclusief privé transfer

Vandaag start uw reis naar Noorwegen. U vliegt naar Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen. Deze plek biedt een combinatie van prachitge natuur en een bruisend centrum. Bij aankomst op de luchthaven wordt u doormiddel van een privé transfer naar uw accommodatie gebracht. In de middag gaat u met een privé gids op avontuur in Bergen. Tijdens deze tour kunt u samen met uw gids kiezen uit verschillende activiteiten. Zo kunt u kiezen voor een fietstour, hike of RIB-boot tour.

Dag2
Bergen

Bergen is de op één na grootste stad van Noorwegen en heeft de naam te danken aan de zeven bergen waartussen de stad gelegen is. Vanuit het centrum kunt u met een kabelbaan de 'fløyen-berg' op, van waar u een geweldig uitzicht heeft. Zin in meer actie? Dan kunt u ervoor kiezen om zelf de berg Ulriken op te hiken. Natuurlijk is ook de vismarkt Fisketorget niet te missen wanneer u in Bergen bent. Deze markt bevindt zich aan de kleine haven van Bergen. In de middag raden we aan om rond te struinen door de wijk Bryggen. Hier vindt u tal van horecagelegenheden, musea en souvenirwinkeltjes. De gekleurde huizen aan de kade staan zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wilt u even bijkomen van de drukte? Dan kunt u heerlijk relaxen in het park Byparken.

Dag3
Bergen, Hardangerfjord

U reist vandaag af naar het Hardangerfjord. Dit is het vijfde grootste fjord ter wereld en wordt ook wel de tuin van Noorwegen genoemd door de weelderige begroeiing, en vele boomgaarden. U verblijft deze nacht in een luxe hotel aan het fjord, maar bereidt zich ook voor op een ongekend avontuurlijke beklimming die morgen van start gaat.

Dag4
Hardangerfjord, Trolltunga

Vandaag ontbijt u vroeg bij uw hotel en vervolgens stapt u in de auto om naar een meeting point te rijden waar onze vertegenwoordiger op u wacht die u middels een shuttle bus naar het vertrekpunt brengt. Vervolgens begint u aan de hike richting Trolltunga met een Engelstalige gids. Uiteraard laat de gids u alle mooie uitzichtplekken zien in dit prachtige natuurgebied. Doordat u deze avond op de berg gaan slapen, heeft u tijdens de hike alle tijd om ook omwegen te bewandelen die u bij de mooiste plekken bezorgen, waar dagbezoekers niet naartoe kunnen vanwege tijdgebrek. De gehele hike is zo'n 10 kilometer. De wandeling start om 11:15 en de aankomsttijd op de top is gemiddeld 17:00. Onderweg wordt er ook nog een lunch voor u geserveerd door de gids. In de avond wordt er een diner voor u bereidt door de gids en na het diner heeft u alle tijd om te genieten van deze prachtige omgeving. Uw tent bevindt zich op korte loopafstand van Trolltunga, dus u kun eenvoudig heen en terug lopen als u wilt. Indien het weer het toelaat, mag een kampvuur en warme chocolademelk niet ontbreken om deze dag mee af te sluiten. En voor de echte waaghalzen, is ook een duik in het bergmeer nog mogelijk. Er is ook nog een luxere variant van deze tocht en daarbij slaapt u in een dome bovenop de berg. Deze dome deelt u met eventuele andere deelnemers, al kunnen we ook een privéverblijf aanvragen.

Dag5
Trolltunga, Bergen

U ontwaakt vandaag al vroeg en maakt tijdens het ontbijt de zonsopgang mee vanaf de bergtop. Daarna wordt de tocht naar beneden ingezet, waar u rond 14:30 weer de parkeerplaats bereikt. Daar stapt u in de shuttle om naar uw auto toegebracht te worden en vanuit daar kunt u weer terug richting Bergen rijden.

Dag6
Bergen

U heeft deze dag om nog na te genieten van de Trolltunga ervaring van de afgelopen dagen, maar u kunt natuurlijk ook Bergen verder verkennen. Vanavond kunt u optioneel genieten van een cruise naar Bekkjavrik. De boot vaart vanuit Bergen langs alle prachtige fjorden naar Bekkjavrik. Aangekomen in Bekkjavrik geniet u van een exclusief vier-gangen diner bij Bekkjarvrik Guesthouse. Dit restaurant is een van de bekendste restaurants in Noorwegen en is bekroond met een Bocuse d'Or award. Het restaurant serveert verschillende gerechten met lokale, van hoog kwaliteit ingrediënten.

Dag7
Bergen, vlucht naar huis

Vandaag zit uw unieke reis in Noorwegen er helaas weer op. Na het ontbijt in het hotel heeft u nog wat tijd ter vrije besteding in Bergen, in de middag wordt u per transfer naar de luchthaven gebracht. Vanaf hier vliegt u terug naar Amsterdam. Wij hopen dat u een onvergetelijk reis heeft gehad in het prachtige Bergen en Trolltunga.

Lotte Slungers
Bel, mail of app met Lotte

De expert voor reizen in Noorwegen.

Details & prijzen
Bergen en avontuur Trolltunga
Vanaf 2.050 p.p.
7 dagen
Noorwegen
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.