Glamping op Antarctica

Geniet de eerste dagen in Kaapstad, een heerlijke citytrip. Maar waar deze reis daadwerkelijk om draait, is de reis die u vervolgens naar het zuiden aflegt. U gaat op een ontdekkingstocht in Antartica. Bij deze reis verblijft u in een kleinschalig en duurzaam kamp en zijn de meest waanzinnige activiteiten inbegrepen. Heeft u nog een plekje vrij in uw paspoort voor een stempel van de Zuidpool?
Vanaf 118.000 p.p.
13 dagen
Noord- & Zuidpool
Offerte aanvragen
Glamping op Antarctica
Glamping op Antarctica
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Kaapstad (Zuid-Afrika)

Vandaag vliegt u naar één van de drie hoofdsteden van Zuid-Afrika, Kaapstad. Hier komt u de volgende dag aan waarna de reis pas echt van start gaat!

Dag2
Kaapstad

Vandaag kunt u in de ochtend een bezoek brengen aan Bo Kaap, de meest gefotografeerde wijk van Kaapstad. Deze plek staat bekend als de Maleisische islamitische buurt van de stad. De bewoners van Bo Kaap zijn afstammelingen van slaven uit de kolonies van de Nederlanders en Britten en de gekleurde huisjes vieren de islamitische identiteit van de wijk. In de middag kunt u richting Waterfront gaan. Hier vindt u een gigantisch winkelcentrum, verschillende hotels, leuke restaurantjes en kunstwinkels. Dit is tevens de plek waar u een boot kunt pakken naar Robbeneiland, de plek waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat. Vanaf Waterfront is dit ongeveer een half uur varen en tijdens deze boottocht heeft u prachtig uitzicht op Kaapstad en de Tafelberg, Devil's Peak, Lion's Head en Signal Hill.

Dag3
Kaapstad

Een nieuwe dag in Kaapstad! Vandaag kunnen wij optioneel voor u privé surflessen regelen in Muizenberg. In de buurt van het strand van Camps Bay vindt u de stranden van Clifton, die u zeker niet mag overslaan. Tegen het einde van de middag kunt u optioneel naar het startpunt gaan voor een hike naar de top van Lion's Head. Een hike naar de top tegen het einde van de middag is garantie voor het meest adembenemende uitzicht over de gehele stad met zonsondergang.

Dag4
Kaapstad, Antarctica

U wordt vandaag naar de luchthaven gebracht, want u reist vandaag verder naar Antarctica. Tijdens de vlucht vanuit Kaapstad passeert u de Antarctische Cirkel en 24 uur ononderbroken zonneschijn. De Airbus A340 (of vergelijkbaar) of privéjet zal worden uitgerust met retourbereik. Alle uitgestoten CO2 van deze vlucht wordt gecompenseerd. Zelfs nu is het bereiken van het zuidelijkste punt op aarde een prestatie die maar heel weinig mensen hebben bereikt. Tijdens de zeven uur durende vlucht landen we op het poolplateau om bij te tanken, en krijgt u de kans om door deze uitgestrekte, onheilspellende wildernis te wandelen en de immense schaal van Antarctica echt te proeven. Terug aan boord gaan we verder naar de Zuidpool en landen op het Zuidpoolstation Amundsen-Scott. Bij de aangewezen markering bevindt u zich op het laagste punt op aarde. Een plek zonder Oost, Zuid of West - alleen Noord en u kunt in slechts een paar stappen de wereld rond kunnen lopen! Na een landing op het eeuwenoude blauw ijs van de landingsbaan, wordt u per transfer naar het kamp gebracht en heeft u al direct tijd voor een mooie wandeling in de omgeving.

Dag5
Antarctica

Neem plaats in Whichaway en doe zoveel of zo weinig zoals u zelf wilt. Er zijn tal van activiteiten mogelijk, zoals yoga, massages, trekkingstochten, bergbeklimmingen en abseilen. Er zijn ook lezingen van het lokale ontdekkingsteam over hun brede kennis van deze bestemming.

Dag6
Antarctica

U stapt vandaag in het vliegtuig en vliegt 2,5 uur over het landschap dat waarbij u prachtig uitzicht heeft op de nabijgelegen bergketens en kustlijn. Daarna landt u bij de de keizerpinguïnkolonie bij Atka Baai. U hoort bij de uitverkorenen die ooit te midden van dit spektakel hebben gestaan.

Dag7
Antarctica

U spendeert vandaag de dag met een ontdekkingstocht naar de ijsschotsen die zich nabij het kamp bevinden. Hier bevinden zich vele ijstunnels die u gaat verkennen. De tunnels zijn net zo surrealistisch als dat ze mooi zijn. Vervolgens neemt de gids u mee door een weg van ijs en sneeuw naar een weergaloos uitzichtpunt waar u een panoramisch uitzicht heeft over de ijsschotsen die u zojuist heeft bezocht.

Dag8
Antarctica

U gaat vandaag al vroeg in de morgen op pad in het Basler BT-67 vliegtuig. Daarmee vliegt u over het gebergte op Antarctica en waarna u landt in Dixie's Camp om bij te tanken. U maakt hier een wandeling op het High Polar Plateau en daarna vevolgt u uw weg naar de zuidpool. Hier heeft u alle tijd om foto's te maken en natuurlijk een stempel in uw paspoort te laten zetten als bewijs dat u de zuidpool heeft bezocht. U brengt de dag door omringd door het surrealistische, ongerepte landschap van de geografische zuidpool, voordat u terug naar Dixie's Camp vliegt, waar ontdekkingsreizigers en onderzoekers historisch gezien tankten en naar bed gingen voor de nacht. U doet hetzelfde, maar dan in veel grotere stijl, terwijl u nadenkt over de opwinding van de dag rond de houtkachel en in slaap valt met het geluid van de wind die over het Hoogpolaire Plateau fluit.

Dag9
Antarctica

Na een nacht in Dixie's Camp te hebben doorgebracht stapt u weer het vliegtuig in voor uw terugvlucht naar Whichaway. De vlucht is de perfecte manier om de omvang van Antarctica waar te nemen. U heeft de verdere dag ter vrije beschikking.

Dag10
Antarctica

U maakt deze laatste dag op Antarctica een avontuurlijke wandeling langs een kronkelende rotswand, waardoor u prachtig uitzicht heeft over het omliggende gebied. Dit doet u uiteraard onder begeleiding van een gids.

Dag11
Antarctica, Kaapstad

Uw verblijf op Antarctica komt vandaag helaas tot een einde. De vlucht vanuit Whichaway wordt de laatste herinnering die u opdoet op deze bijzondere plek. U vliegt terug naar Kaapstad en wordt daar op de luchthaven opgevangen en naar uw hotel in de stad gebracht.

Dag12
Kaapstad, vlucht naar huis

Helaas komt er vandaag een einde aan de reis door Zuid-Afrika. Vandaag gaat u naar het vliegveld, waarna u terugvliegt naar huis.

Dag13
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in de Noord- & Zuidpool.

Details & prijzen
Glamping op Antarctica
Vanaf 118.000 p.p.
13 dagen
Noord- & Zuidpool
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.