Historisch Dubrovnik

Het historische Dubrovnik, ook wel de Parel van de Adriatische Zee genoemd, is de ideale bestemming. Tijdens deze reis heeft u alle tijd om de Kroatische cultuur te proeven, maar ook om lekker te ontspannen. Voor de afwisseling zijn er genoeg actieve activiteiten die u hier kunt beleven.
Prijs op aanvraag
4 dagen
Kroatië
Offerte aanvragen
Historisch Dubrovnik
Historisch Dubrovnik
Het UNESCO Werelderfgoed Dubrovnik
Dubrovnik is te herkennen aan de rode daken, het historische centrum en de oude stadsmuren aan de azuurblauwe zee. Een stedentrip naar Dubrovnik is dan ook de ideale combinatie tussen stad en strand. De oude stadsmuren van Dubrovnik zijn in de 14e eeuw gebouwd om de stad te beschermen. Vanaf de muren heeft u een prachtig uitzicht over de Adriatische Zee. In het oude centrum waant u zich ook even terug in de tijd door de bijzondere smalle straatjes, de fonteinen, kloosters en forten.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Dubrovnik

Vandaag vliegt u naar Dubrovnik. Dubrovnik ligt in het zuiden van Kroatië in de regio Split-Dalmatië. Door de ligging direct aan de kust is Dubrovnik de ideale bestemming voor een combinatie tussen stad en strand. Sinds 1947 staat Dubrovnik op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De middeleeuwse indrukken zijn nog steeds te zien in het oude centrum. Met name de oude stadsmuren zijn een bijzondere bezienswaardigheid. De muren dienden vroeger als verdediging van de stad. Het is mogelijk om een wandeling te maken over deze muren. Tijdens de wandeling van zo'n 2 uur heeft u een spectaculair uitzicht op de hele stad. De komende dagen ontdekt u alles over het ontstaan van de stad en maakt u kennis met de gastvrije cultuur van Kroatië.

Dag2
Dubrovnik

U wordt wakker in Dubrovnik. Na een uitgebreid ontbijt gaat u op ontdekkingstocht door de stad. Doordat Dubrovnik zo fotogeniek is, heeft het als filmdecor gediend voor de wereldberoemde serie Game of Thrones. Maar liefst 11 locaties in Dubrovnik verschenen in de serie. Tijdens een privé tour met gids wandelt u langs alle Game of Thrones plekken en komt u meer te weten over de historie van deze bezienswaardigheden. Later volgt een culinaire activiteit: u maakt kennis met de traditionele Kroatische keuken door een kookles. Per transfer wordt u naar een lokale boerderij gebracht waar u met verschillende ingrediënten een uitgebreide maaltijd bereidt.

Dag3
Dubrovnik

Ook in oktober heeft Dubrovnik nog een aangename temperatuur. Daarom is Dubrovnik een ideale bestemming voor in de herfst. De watertemperatuur ligt zelfs nog rond de 23 graden en daardoor ideaal om Dubrovnik vanaf het water te bewonderen! U vertrekt in de ochtend met de boot en vaart langs de oude stadsmuren door naar de baai van Kotor in Montenegro. U bent de hele dag op het water te vinden en komt laat op de middag weer terug in de haven. De avond heeft u ter vrije besteding, maar wij kunnen uiteraard een programma voor u verzorgen.

Dag4
Dubrovnik, vlucht naar huis

Vandaag komt uw stedentrip Dubrovnik weer tot een eind. U geniet in de ochtend nog van een ontbijt en wordt daarna al vroeg per transfer weer naar de luchthaven gebracht. Vanaf hier vliegt u terug naar Amsterdam.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Bel, mail of app met Gido

De expert voor incentives.

Details & prijzen
Historisch Dubrovnik
Prijs op aanvraag
4 dagen
Kroatië
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Alle transfers
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.