Lustrumreis Hoogtepunten Costa Rica

Costa Rica is een perfecte bestemming voor een avontuurlijke lustrumreis. Het land kent verschillende Nationale Parken waar jullie kennis mee maken. Ontdek de veelzijdige landschappen, de exotische dieren en hagelwitte stranden.
Prijs op aanvraag
12 dagen
Costa Rica
Offerte aanvragen
Lustrumreis Hoogtepunten Costa Rica
Costa Rica Monteverde vulkaan uitzichtCosta Rica Monteverde vulkaan uitzicht
Lustrumreis Hoogtepunten Costa Rica
Costa Rica vogelCosta Rica vogel
De stranden van Manuel Antonio
De combinatie natuur en strand op zijn best: Aan de Pacifische Kust ligt Manuel Antonio met parelwitte stranden, en prachtige baaien. Let wel op de brutale apen die het liefst alles meenemen.
costa-rica-manuel-antonio-van-boven-vormcosta-rica-manuel-antonio-van-boven-vorm
Vulkanen in Costa Rica
Costa Rica kent zowel actieve als non actieve vulkanen. De bekendste zijn de Arenal, Poás, Barva en Irazu. De meeste vulkanen zijn te bezoeken vanuit San José. U vindt rondom sommige vulkanen ook prachtige natuurgebieden met zwavelbaden, warmwaterbronnen en watervallen.
vulkaan-costa-rica-rotsvulkaan-costa-rica-rots
Groen, groener, groenst
Dé reden voor een bezoek aan Costa Rica is natuurlijk haar prachtige groene natuur. Langs de kustlijn en in het binnenland vindt u verschillende soorten exotische dieren en afwisselende landschappen. U vindt hier onder andere vulkanen, bergen, moerrassen en tropische regenwouden.
jungle-costa-rica-watervaljungle-costa-rica-waterval
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar San José (Costa Rica)

Vandaag vliegen jullie met een tussenstop op Panama City naar San José, Costa Rica. Na aankomst worden jullie middels een privé transfer naar de accommodatie gebracht voor de eerste nacht.

strand-san-jose-costa-rica
Dag2
San José, Tortuguero

In de ochtend vertrekken jullie vanuit San José naar Tortuguero. Na ongeveer 3 uur rijden komen jullie aan in het eerste Nationale Park. Na aankomst stappen jullie over op de boot waarna jullie in ongeveer 40 minuten over het water naar de accommodatie gebracht worden. Tortuguero is een Nationaal Park in het noordoosten van het land. Dit park is bijzonder, omdat het alleen te bereiken is per boot. Tot in de jaren ’70 van de vorige eeuw werd er in dit gebied zeer intensief hout gekapt, het is dan ook erg bijzonder om te zien hoe de natuur zich razendsnel heeft hersteld en de biodiversiteit heeft doen terug keren.

Dag3
Tortuguero

Vandaag kunnen jullie een bijzondere activiteit ondernemen, namelijk een bootsafari. Een echte must-do in dit National park! ’s Ochtends zijn de dieren actiever waardoor de kans groter is om ze te spotten! Het is hier niet de vraag welke dieren u ziet, maar hoeveel! In Tortuguero leven o.a. krokodillen, kaaimannen, brulapen, slangen, leguanen, kapucijnerapen, doodshoofdapen, toekans, papegaaien en nog veel meer! In de middag hebben jullie de tijd om op eigen gelegenheid per kano het park in te gaan, het park te voet te bezoeken, een wandeling te maken over het strand of lekker van de accommodatie te genieten.

Dag4
Tortuguero, La Fortuna

Jullie verlaten de Caribische kust voor het volgende hoogtepunt. In ongeveer 3,5 uur rijden komen jullie aan bij één van de mooiste vulkanen die er in Costa Rica te vinden is. Na aankomst is er voldoende tijd om naar de La Fortuna waterval te gaan, deze is prachtig gelegen midden in de jungle en jullie kunnen hier zelfs zwemmen. In La Fortuna vinden jullie de Volcan Arenal, deze ligt pal aan het meer van Arenal en is in 1968 voor het laatst uitgebarsten. Hoewel het niet mogelijk is de vulkaan zelf te beklimmen zijn er prachtige wandelingen aan de voet van de berg. Daarnaast is er hier volop ondergrondse thermische activiteit waardoor bijna elk hotel zelf baden heeft die altijd warm zijn.

Dag5
La Fortuna

Jullie hebben vandaag een volledige dag om de omgeving te verkennen, wij raden u aan om in de ochtend naar de Mystico hanging bridges te gaan. Dit is een prachtig regenwoud waar u talloze dieren kunt ontdekken, daar bovenop zijn er prachtige hangbruggen midden in de jungle waardoor dit gegarandeerd een wandeling zal zijn die bijblijft. Jullie kunnen deze zelf bezoeken of bij de ingang een gids bijboeken. Een andere toffe activiteit hier is canyoning. Klim, zwem, klauter en spring door de prachtige natuur in La Fortuna. In de middag is er tijd om een mooie wandeling over de vulkaan te maken of lekker te ontspannen bij jullie accommodatie.

Dag6
La Fortuna, Monteverde

De volgende bestemming is misschien wel de meest bijzondere plek van Costa Rica. Na ongeveer 2,5 uur rijden komen jullie aan in Monteverde, waar jullie een bezoek brengen aan het nevelwoud. Slechts 1% van alle bossen ter wereld valt onder deze categorie en het staat dan ook met name bekend om zijn biodiversiteit. Op een relatief klein gebied zijn hier maar liefst 3000 plantensoorten, 100 soorten zoogdieren, 400 vogelsoorten en 120 verschillende soorten reptielen. Wanneer jullie aankomen in de middag is er nog tijd om een bezoek te brengen aan de kolibrie tuin. Een prachtige ervaring om deze dieren van zo dichtbij te zien. In de avond kunnen jullie naar de kikkervijver gaan, een unieke kans om alle kleurrijke kikkers van dichtbij te zien. Deze dieren zijn zo goed camoufleert dat het haast onmogelijk is om ze in het wild te spotten.

Dag7
Monteverde

’s Ochtends kunnen jullie een wandeling maken in het Monteverde cloud forest reserve of het Santa Elana reserve. Ook hier kunnen jullie bij de ingang besluiten of jullie graag met een gids het park wilt verkennen. In de middag is er de mogelijkheid te gaan ziplinen door de jungle. Jullie worden door zeer ervaren gidsen van lijn naar lijn begeleidt en glijdt uiteindelijk 13 keer naar beneden. Sommige zijn erg lang waaronder twee lijnen van maar liefst 800 & 1000 meter. De zipline routes hier staan erom bekend dat ze lang zijn en door een prachtig natuurgebied lopen.

Dag8
Monteverde, Manuel Antonio

Vandaag reizen jullie vanuit Monteverde naar Manuel Antonio. Manuel Antonio is één van de kleinste en meest populaire nationale parken van Costa Rica. Omdat het zo klein is, is de kans op het zien van dieren zeer groot. Ook staat dit park bekend om zijn prachtige witte stranden, waar jullie kunnen gaan zwemmen (let wel op de apen!).

Dag9
Manuel Antonio

Vandaag hebben jullie een vrije dag in Manuel Antonio. Wij raden aan om in de ochtend nog een bezoek te brengen aan Manuel Antonio National Park waarna er genoeg tijd over blijft om te relaxen. Mochten jullie nog wat willen ondernemen, dan is dit ook een zeer goede plek om te raften en te snorkelen!

Dag10
Manuel Antonio

Ook vandaag heeft u een vrije dag. In de ochtend kunnen jullie nog een bezoek brengen aan Manuel Antonio National Park, waarna er genoeg tijd over blijft om te relaxen. Mochten jullie nog wat willen ondernemen dan is dit ook een zeer goede plek om te raften en te snorkelen!

Dag11
Manuel Antonio, San José, vlucht naar huis

Vandaag is jullie laatste dag in Manuel Antonio. Afhankelijk van de vluchttijd hebben jullie nog wat vrije tijd. Hierna is het ruim 3 uur rijden naar de luchthaven in San José, vanaf waar jullie richting huis vliegen.

manuel-antonio-strand2
Dag12
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van de vlucht, komen jullie in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Costa Rica vogel
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Costa Rica.

Details & prijzen
Lustrumreis Hoogtepunten Costa Rica
Prijs op aanvraag
12 dagen
Costa Rica
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Alle transfers
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.