Luxe rondreis Mexico

Reis van Mexico-Stad naar San Miguel de Allende en eindig in Los Cabos. Duik in de geschiedenis van Mexico, geniet van de geweldige keuken, bekijk de oude Maya-ruïnes en struin over kleurrijke markten.
Vanaf 8.250 p.p.
12 dagen
Mexico
Offerte aanvragen
Luxe rondreis Mexico
header-luchtballon-boven-maya-piramideheader-luchtballon-boven-maya-piramide
Luxe rondreis Mexico
mexico-stad-straatje-paraplusmexico-stad-straatje-paraplus
Mexico City
Mexico City is een stad van vele tegenstellingen met zo'n 23 miljoen inwoners. Door de vele bezienswaardigheden en de prachtige omgeving is Mexico City een kleurrijke en bruisende stad!
Teotihuacan
Teotihuacán ligt op ongeveer 50 kilometer van Mexico City. Deze stad is opgezet door de Teotihuacanen, een volk waarover opvallend weinig bekend is. De tijd gaat ongeveer 2000 jaar terug waar deze stad één van de grootste van de wereld was.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar, Mexico City
inclusief privé transfer

Vandaag reist u naar Mexico! Als u aankomt staat onze lokale medewerker u op te wachten. U wordt naar het hotel gebracht middels een privé transfer. Hier checkt u direct in en heeft u nog even de tijd om op te frissen op de kamer. Deze avond krijgt u de unieke kans om te genieten van een interactief privédiner onder leiding van professionele chef-kok, Alfredo Chávez, wiens toewijding heeft geleid tot zijn opleiding bij Michelin-sterrenrestaurants in Parijs, New York en Lyon. De passie voor de Mexicaanse keuken, de waardering voor pre-Spaanse culturen en toewijding aan inheemse ingrediënten resulteren in authentieke gerechten met een sociaal geweten.

Dag2
Mexico City

Na een heerlijk ontbijt gaat u met een gids op pad om de Meso-Amerikaanse, koloniale en revolutionaire geschiedenis van Mexico te bekijken terwijl u het historische centrum van de hoofdstad verkent. Wat nu het hart van deze moderne stad is, was ooit ook het centrum van de Azteekse wereld, Tenochtitlan. U bezoekt de kathedraal die door de Spaanse veroveraars op de belangrijkste Azteekse tempel werd gebouwd en bekijkt het Nationaal Paleis van buitenaf. Tijdens een wandeling langs een aantal van de iconische straten van het centrum komt u aan aan bij het Paleis voor Schone Kunsten waar u de gevarieerde architectuur kunt verkennen. Deze unieke ervaring neemt u mee naar het Nationaal Antropologie Museum tijdens een privérondleiding buiten werktijd. een privétour buiten kantooruren. Dit museum toont fascinerende artefacten van verschillende culturen die die ooit floreerden in Meso-Amerika en is het meest bezochte museum in Mexico. Ontworpen en gebouwd door architect Pedro Ramirez Vasquez in 1964 en is erg belangrijk vanwege het architectonische ontwerp. Uw deskundige gids zal u meenemen op een verkenningstocht door het museum. U maakt een reis door de vele geschiedenissen en culturen van het Meso-Amerika. Een van de belangrijkste stukken in het museum is de Azteekse Zonnesteen van 24 ton die in 1790 onder het hoofdplein van de stad werd gevonden. Terwijl u het ingewikkelde vakmanschap bekijkt, geeft uw gids uitleg over de legende van de vijf zonnen die in de steen is afgebeeld. U verkent ook de replica tempels en het graf van koning Pakal in Palenque in Chiapas en leer meer over het oude balspel dat in heel Meso-Amerika werd gespeeld. Na afloop van uw privébezoek aan het museum word u teruggebracht naar uw accommodatie.

Dag3
Mexico City

Vandaag vertrekt u vanuit uw accommodatie samen met een gids. U maakt een Trajinera boottocht door de kanalen van Xochimilco om aan te komen bij een ¨chinampa¨. Deze kleine stukjes land, ook wel bekend als "drijvende tuinen", zijn gebouwd op de kanalen en worden gebruikt om gewassen te verbouwen, een techniek die dateert uit de Meso-Amerikaanse tijd. Ontdek het belang van dit agrarische erfgoedsysteem terwijl u op ontdekkingstocht gaat met een lid van het lokale chinampa-project. Leer van uw expert over agroecologie en hoe miljoenen soorten ecosystemen vormgeven, terwijl u versteld staat van verschillende groenten, bloemen en kruiden.
Geniet op de chinampa van een heerlijke lunch met smakelijke gerechten. U gaat vervolgens verder naar Frida Kahlo's Casa Azul, het helderblauwe huis-museum waar de Mexicaanse schilderes werd geboren en later stierf. Hier krijgt u een indruk van hoe deze iconische kunstenares leefde, met de kans om enkele van haar originele kunstwerken te zien en een intieme verzameling van Frida's kleding en persoonlijke spullen. Aan het einde van de tour wordt u met een privé transfer teruggebracht naar uw accommodatie.

Dag4
Mexico City, San Miguel de Allende

Vandaag staat er een bijzondere excursie op het programma. U wordt vroeg in de ochtend bij uw accommodatie opgehaald voor een ballonvluchtvaart. Zie de zonsopgang boven de Vallei van Teotihuacán terwijl u over de piramides van de Zon en de Maan vaart in uw eigen luchtballon. In de lucht kan u de omvang van het religieuze en ceremoniële centrum van de Azihuacán te ontdekken. Kijk uit over de vergezichten van de omliggende vallei. Na de vlucht gaat u proosten met een mousserende wijn, alvorens u naar het ontbijtbuffet wordt gebracht in een nabijgelegen restaurant. Na deze bijzondere ervaring reist u verder naar één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Mexico genaamd, Teotihuacán. Met uw gids verkent u de archeologische zone terwijl u meer leert over de rituelen, kosmologie, overtuigingen en het dagelijkse leven van de Azteken en de inwoners van Teotihuacán. Na het bezoek word u naar uw accommodatie in San Miguel de Allende gebracht.

mexicocity-ballonvaart-piramides-landschap
Dag5
San Miguel de Allende

Vandaag ontdekt u de klassieke en culturele hoekjes van San Miguel de Allende. U vertrekt naar het kleurrijke historische centrum van de stad, erkend als UNESCO Werelderfgoed voor zijn goed bewaarde koloniale gebouwen en culturele authenticiteit. Tijdens de tour bezoekt u de beroemde monumenten waaronder de roze parochie in gotische stijl van San Miguel Arcángel en het iconische centrale plein, waar de lokale bevolking samenkomt. Volg uw gids door de mooie geplaveide straten om de persoonlijkheid van deze cultureel rijke stad te leren kennen.
Onderweg maakt u een stop bij de Bellas Artes. Gelegen op het terrein van een 18e-eeuws klooster, biedt deze prachtige oase onderdak aan een reeks kunstlessen en galerietentoonstellingen. Tijdens de tour verkent u ook 'Dôce 18 Concept House'. Dit is een historisch gebouw dat gerestaureerd is voor het Casa Dragones tequila proeflokaal. Om de ervaring compleet te maken, proeft u hier verschillende stijlen tequila terwijl u meer te weten komt over de moderne distilleerprocessen. Na afloop bent u vrij om in San Miguel te blijven of zelfstandig terug te keren naar uw accommodatie.

Dag6
San Miguel de Allende

Vandaag wordt u bij uw accommodatie opgehaald en vertrekt naar de Cuna de Tierra wijngaard. Hier ontmoet u de sommelier van de wijnmakerij. Geniet van prachtige landschappen en moderne architectuur terwijl u enkele van Mexico's beste wijnen proeft. Stap vervolgens in een door een tractor getrokken koets voor een privéverkenningstocht door de wijngaarden. Daarna bezoekt u de wijnmakerij en kelders voor een diepgaande uitleg over de productiemethoden en -processen. Hier krijgt u een viergangenmaaltijd geserveerd met een geselecteerde wijnarrangement ontworpen door chef-kok Carlos Segura. Na afloop wordt u wederom met een privé transfer teruggebracht naar uw accommodatie.

Dag7
San Miguel de Allende, Las Ventanas al Paraiso

Vandaag wordt u bij het accommodatie opgehaald en naar de vliegveld van Leon Del Bajio gebracht. Vanuit hier vliegt u met een directe vlucht naar Los Cabos. Na aankomst staat er een privé transfer voor u klaar die u naar uw accommodatie zal brengen.

Dag8
Las Ventanas al Paraiso

Vandaag staat er een bijzondere activiteit op het programma. In de ochtend wordt u door een gecertificeerde natuurgids opgehaald. Het avontuur begint bij de Sierra la Laguna, een natuurreservaat in de woestijn. U krijgt de kans om kleine zwembare watervallen te bezoeken en u ontdekt de inheemse soorten van Baja Sur terwijl u te voet door het woestijnlandschap trekt.

Dag9
Las Ventanas al Paraiso

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie door een privé transfer. U vertrekt richting Los Cabos waar u aan boord gaat van uw privé Cessna-vliegtuig. Geniet van een vlucht met uitzicht over het landschap van Baja Sur op weg naar La Paz. Bij aankomst in La Paz ontmoet u een deskundige naturalist die u meeneemt. Onderweg zal de gids meer vertellen over de natuurlijke geschiedenis van het eiland, turquoise wateren, een zeeleeuwenkolonie en talloze vissen en zeevogelsoorten. Nadat u door de wateren rond Espíritu Santo hebt gevaren, komt u aan bij de inheemse zeeleeuwenkolonie. Onder begeleiding van uw gids heeft u de mogelijkheid om te snorkelen met de speelse zeeleeuwen. In de middag vertrekt u naar een afgelegen strand op het eiland voor een smakelijke picknicklunch waar u kunt zwemmen, snorkelen of ontspannen. Na uw avontuur op Espiritu Santo Island vertrekt u met de boot terug naar La Paz Marina voordat u wederom met een privévlucht naar San José del Cabo vertrekt. Na de landing wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

Dag10
Las Ventanas al Paraiso

Deze dag kunt u ontspannen en genieten van het strand of u kunt heerlijk relaxen bij uw accommodatie. Als u een actievere dag wilt kunt u gaan snorkelen in de zee!

Dag11
Las Ventanas al Paraiso, vlucht naar huis
inclusief privé transfer

Vandaag komt u reis helaas tot een einde! Uw privéchauffeur ontmoet u bij Las Ventanas al Paraiso en brengt u naar de luchthaven van Cabo. Vanuit hier vliegt u via Mexico City richting huis. Hopelijk heeft u een geweldige reis gehad in Mexico!

Dag12
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

mexico-stad-straatje-paraplus
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Mexico.

Details & prijzen
Luxe rondreis Mexico
Vanaf 8.250 p.p.
12 dagen
Mexico
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.