Ontspannen Colombia

Ontdek de bruisende cultuur en geniet van de prachtige natuur en hagelwitte stranden tijdens deze reis van twee weken door Colombia. U sluit deze reis relaxed af op het eiland Isla Múcura met prachtige stranden en helderblauwe wateren.
Vanaf 3.900 p.p.
14 dagen
Colombia
Offerte aanvragen
Ontspannen Colombia
Colombia blauw water eilandColombia blauw water eiland
Ontspannen Colombia
Colombia Cartagena kerk straatColombia Cartagena kerk straat
Karakteristiek Villa de Leyva
Villa de Leyva is een mooi en authentiek Colombiaans dorpje ten noordoosten van Bogotá. Het wordt beschouwd als een van de mooiste dorpjes van Colombia en staat bekend om zijn indrukwekkende witte koloniale gebouwen, geplaveide straatjes en het schitterende Plaza Mayor. In Villa de Leyva is de koloniale architectuur perfect bewaard gebleven en het dorpje wordt omringd door afwisselende landschappen. Er heerst de typische sfeer van centraal Colombia en het is een ideale plek om te ontspannen.
kerk villa de leyvakerk villa de leyva
Kleurrijk Cartagena
In het noorden van Colombia, aan de Caribische kust, ligt de kleurrijke stad Cartagena. Een stad voor liefhebbers van salsamuziek, cocktails en lekker eten. Het ommuurde historische centrum van de stad is met haar kleurrijke, koloniale bouwstijl een lust voor het oog, net als de levendige straten van de wijk Getsemaní. En voor wie wil genieten van één of meerdere dagen strand, bieden de eilanden in de omgeving een heerlijk onderkomen.
Kleurrijke huizen in CartagenaKleurrijke huizen in Cartagena
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Bogotá (Colombia)
inclusief privé transfer

Vandaag gaat de prachtige rondreis door Colombia van start! U vliegt naar de hoofdstad Bogotá. Hier komt u dezelfde dag aan. Na aankomst wordt u opgewacht door één van onze lokale medewerkers en wordt u met een privé transfer naar het hotel gebracht waar u rustig kunt bijkomen van de vlucht.

Colombia Bogota huizen straat
Dag2
Bogotá, Villa de Leyva

U wordt vandaag opgehaald bij uw hotel en naar Villa de Leyva gebracht. Onderweg maakt u een tussenstop in Zipaquirá. Dit is misschien een klein dorp qua omvang, maar in dit Colombiaanse dorp vindt u een wereldwonder. Althans, dat is hoe veel mensen La Catedral de Sal de Zipaquirá noemen. Dit is namelijk een van de meest bijzondere werken die door mensenhanden is gemaakt. De zoutkathedraal is ondergronds uitgehouwen in een oude zoutmijn. Hierna vervolgt u uw weg naar Villa de Leyva en heeft u een verder vrije avond.

Colombia villa de leyva wit huis
Dag3
Villa de Leyva

U gaat vandaag samen met een gids Villa de Leyva ontdekken. U maakt een wandeling door de rustige straten en komt achter de bijzondere geschiedenis van deze plek. Deze stad, die is gecatalogiseerd als nationaal erfgoed van Colombia, heeft altijd een leidende rol gespeeld in de belangrijkste gebeurtenissen van het land. Daarom hebben schrijvers, edelen, onafhankelijkheidshelden en vele persoonlijkheden uit het politieke leven ervoor gekozen om er hun sporen, verhalen en legendes achter te laten. Ook brengt u deze dag een bezoek aan de regio buiten de stad waar vele turquoise blauwe meren het landschap onderscheiden.

Colombia villa de leyva wit huis straat
Dag4
Villa de Leyva

U bezoekt vandaag samen met een gids Mongui. Deze erfgoedstad, gelegen in de hoge Colombiaanse bergen op 2900 meter boven de zeespiegel, heeft een architectuur die sinds de 17e eeuw de tand des tijds heeft doorstaan. Vanaf Villa de Leyva duurt de reis twee en een half uur. Bij aankomst genieten we van de frisse berglucht en verkennen we de belangrijkste straten, waaronder de beroemde Puente Real de Calicanto. Na de rondleiding door de stad gaan we naar Laguna de Tota en stoppen bij een aantal uitkijkpunten langs de weg totdat we het Playa Blanca-gebied bereiken. Daar lopen we over wit zand naar de pier en leren we over het belang van het meer, inclusief de legende van de Diabloballena of het Muyso-monster.

Colombia Mongui vlag
Dag5
Villa de Leyva, Bogotá

U wordt vandaag teruggebracht naar Bogota, waar u verder van een vrije dag geniet. Optioneel kunnen we voor u nog een bezoek aan het uitzichtpunt Monserrate organiseren.

Colombia Bogota monseratte skyline
Dag6
Bogotá, Cartagena

U wordt vandaag naar de luchthaven van Bogota gebracht en stapt daar in het vliegtuig richting Cartagena. Daar aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u verder een vrije dag. U heeft de komende dagen verschillende excursies op het programma staan, maar vandaag kunt u nog even lekker ontspannen of zelf alvast een kijkje gaan nemen in de stad.

Kleurrijke huizen in Cartagena, Colombia
Dag7
Cartagena

U gaat vandaag de stad verkennen met behulp van een gids. Cartagena de Indias is ongetwijfeld een van de mooiste steden van Amerika. Het historische centrum, ommuurd door vestingwerken gebouwd in het koloniale tijdperk, heeft zijn oorspronkelijke architectuur behouden en wordt vandaag de dag getoond in een groot aantal kleuren die het vullen met Caribisch leven. De fascinerende geschiedenis, een plaats waar grote schatten werden verzameld en de grootste slavenhaven van de koloniën, geeft enorm veel belang aan deze werelderfgoedstad. De verhalen over deze piratenaanvallen van grote omvang zijn aanwezig in elk van de vestingwerken die tot op de dag van vandaag intact zijn gebleven.

De stadstour begint met een bezoek aan het fort van San Felipe de Barajas, het grootste fort gebouwd door de Spanjaarden in hun tijd. Tijdens een rondleiding van een uur zullen we dit meesterwerk van militaire architectuur in koraalsteen kunnen bewonderen en leert u over de verdedigingsstrategie van de stad in relatie tot haar topografie. Daarna gaan we naar het historische centrum om het San Pedro Clavér-kloostermuseum te bezoeken, het voormalige jezuïetenklooster (1605) en de thuisbasis van de zogenaamde "Slaaf van de Slaven". Ter afsluiting maken we een rondleiding van ongeveer 2 uur door de belangrijkste pleinen, kerken en straten van de stad. We zullen ook over de stadsmuren lopen om het beste uitzicht over de stad te hebben en de belangrijkste bastions te leren kennen.

Colombia Cartagena straat planten huizen
Dag8
Cartagena

U gaat vandaag vogels spotten in de mangroven nabij La Boquilla, een prachtig en authentiek vissersdorpje aan de Caraïbische kust van Colombia. Vanuit een traditionele kano gaat u proberen inheemse vogelsoorten te spotten en u komt meer te weten over het ecosysteem en de flora en fauna van het mangrovebos.

Colombia mangrove water bomen
Dag9
Cartagena

U geniet vandaag van een vrije dag. U kunt lekker zelf door de stad gaan wandelen of iets anders op eigen gelegenheid ondernemen. Optioneel kunnen we een kookcursus voor u organiseren waarbij u van een lokale Colombiaanse de fijne kneepjes van de Colombiaanse keuken leert kennen.

Colombiaanse vrouwen in Cartagena, Colombia
Dag10
Cartagena, Isla Mucura

U wordt vandaag naar de haven gebracht en stapt u op de boot naar Isla Mucura. Een klein eiland met witte zandstranden, een azuurblauwe zee en wuivende palmbomen.

Kust Isla Mucura in Colombia
Dag11
Isla Muncura

Vandaag heeft u een vrije dag op het eiland Múcura. Breng tijd door met genieten van het weer, geweldige stranden of nieuwe ervaringen terwijl u snorkelt in de turquoise wateren, fietstochten maakt rond het eiland met torenhoge palmen die een schaduwrijke ontsnapping creëren. Of maak een wandeling door de natuurlijke fauna van het eiland. Als alternatief kunt u tegen een toeslag een boottocht boeken bij de receptie.

Colombia Mucura snorkelen schildpad
Dag12
Isla Muncura

Vandaag heeft u een vrije dag op het eiland Múcura. Breng tijd door met genieten van het weer, geweldige stranden of nieuwe ervaringen terwijl u snorkelt in de turquoise wateren, fietstochten maakt rond het eiland met torenhoge palmen die een schaduwrijke ontsnapping creëren, of maak een wandeling door de natuurlijke fauna van het eiland met fantastische uitzichten . Als alternatief kunt u tegen een toeslag een boottocht boeken.

Colombia Mucura strand water zee van bovenaf
Dag13
Isla Muncura

Vandaag heeft u een vrije dag op het eiland Múcura. Breng tijd door met genieten van het weer, geweldige stranden of nieuwe ervaringen terwijl u snorkelt in de turquoise wateren, fietstochten maakt rond het eiland met torenhoge palmen die een schaduwrijke ontsnapping creëren, of maak een wandeling door de natuurlijke fauna van het eiland met fantastische uitzichten . Als alternatief kunt u tegen een toeslag een boottocht boeken bij de receptie.

Strand met palmboom in Mucura, Colombia
Dag14
Isla Muncura, Cartagena, vlucht naar huis

Helaas komt uw reis vandaag tot een einde. Afhankelijk van uw vluchtkeuze vliegt u vandaag eerst naar Bogota of rechtstreeks vanuit Cartagena naar huis. U komt weer thuis aan met een onvergetelijke reiservaring rijker!

Vliegtuigraam vleugel zee land uitzicht
Colombia Cartagena kerk straat
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Colombia.

Details & prijzen
Ontspannen Colombia
Vanaf 3.900 p.p.
14 dagen
Colombia
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.