Rondreis Colombia met Amazone

Colombia is een veelzijdige bestemming met haar indrukwekkende geschiedenis en cultuur, de Tatacoa-woestijn en witte zandstranden. Reis in drie weken het land door en maakt ook kennis met het Amazoneregenwoud.
Vanaf 6.900 p.p.
20 dagen
Colombia
Offerte aanvragen
Rondreis Colombia met Amazone
Colombia Guatape eilandjes groen blauw waterColombia Guatape eilandjes groen blauw water
Rondreis Colombia met Amazone
Colombia Guatape kleurrijke huizen straatColombia Guatape kleurrijke huizen straat
Het meer van Guatapé
Dit grote meer met verschillende eilandjes is het beste te verkennen per boot.
Colombia Guatape meer heuvels waterColombia Guatape meer heuvels water
Tayrona National Park
Dit wordt ook wel het mooiste nationale park van Colombia genoemd, met 150 vierkante kilometer jungle en kilometerslange witte stranden. Ook zult u hier veel wildlife tegenkomen!
Colombia Tayrona wildlife aapColombia Tayrona wildlife aap
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Bogotá (Colombia)
inclusief privé transfer

Vandaag gaat de prachtige rondreis door Colombia van start! U vliegt naar de hoofdstad Bogotá. Hier komt u dezelfde dag aan. Na aankomst wordt u opgewacht door één van onze lokale medewerkers en wordt u met een privé transfer naar het hotel gebracht waar u rustig kunt bijkomen van de vlucht.

Colombia Bogota huizen straat
Dag2
Bogotá

Vandaag verkent u de Colombiaanse hoofdstad Bogotá tijdens een wandeltocht met een Engelssprekende gids. U bezoekt onder andere het historische stadscentrum van Bogotá "La Candelaria", het beroemde Goudmuseum en het Botero-museum. Bogotá is een inspirerende stad die elke dag iets nieuws biedt. In 2010 werd de hoofdstad van Colombia door de prestigieuze krant New York Times verkozen tot "Must See"-bestemming. Aan het begin van de middag keert u terug naar het hotel en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Zo kunt u een bezoek brengen aan het noorden van de stad dat pronkt met moderniteit en innovatie. Toeristen vinden er overheidsgebouwen, evenals een verscheidenheid aan trendy winkels, restaurants en bars.

Colombia Bogota skyline huizen bossen
Dag3
Bogotá, La Macarena

Het is tijd om door te gaan naar de volgende bestemming. U wordt per transfer naar de luchthaven van Bogotá gebracht waar u op een binnenlandse vlucht naar La Macarena stapt. Bij de landing wordt u door het team ontvangen en krijgt u een inleidende briefing over het natuurpark Sierra de la Macarena. Het avontuur begint met een traditionele kanotocht van 20 minuten over de majestueuze Guayabero-rivier tot u een kleine boerderij bereikt waar u aan de wandeling begint. Vervolgens loopt u in 45 minuten naar Caño Cristalitos. Onderweg bepaalt u samen met de lokale gids waar u wilt lunchen. Bij aankomst in Caño Cristalitos kunt u een verfrissende duik nemen en voor het eerst getuige zijn van de "Macarenia Clavigera", de beroemde plant die Caño Cristales zijn kleuren geeft. De wandeling terug naar de rivier de Guayabero duurt 45 minuten. Daar neemt u een kano voor een tocht van 15 minuten naar uw natuurlodge. Bij de lodge wordt u verwelkomd en kunt u de avond ontspannen en genieten van de natuurlijke omgeving. Waarschijnlijk heeft u geluk om enkele apen te observeren in de bomen rondom de lodge. Uw bagage wordt door de vertegenwoordiger rechtstreeks naar de lodge gebracht.

Colombia cano cristales la macarena
Dag4
La Macarena

U vertrekt vandaag vroeg in de ochtend op excursie. U vertrekt per kano op de Guayabero-rivier gedurende 15 minuten tot u het vasteland bereikt en wordt vervolgens met een 4WD in 40 minuten naar het nationale natuurpark Sierra de La Macarena gebracht. U maakt u klaar voor een wandeling van 30 minuten naar de langverwachte Caño Cristales. Eenmaal in het Caño Cristales-gebied geniet u van de lunch en kunt u zwemmen in de natuurlijke bronnen. Aan het einde van de dag keert u terug naar uw verblijf waar nog een culturele activiteit wordt aangeboden en u geniet van het diner.

Colombia cano cristales app la macarena
Dag5
La Macarena

U vertrekt vandaag wederom vroeg in de ochtend op excursie. Op deze laatste dag van deze geweldige ervaring loopt u door een deel van de lagere waterscheiding van Caño Cristales. U ziet hoe de rivier dikker de jungle binnenkomt en de planten hebben andere tinten dan die van de vorige dag. Geniet van prachtige uitzichten terwijl u over het pad wandelt. U heeft wederom in de jungle een lunch en kunt ook vandaag weer gaan zwemmen in de natuurlijke poelen. Aan het einde van de dag gaat u terug naar uw lodge. Bij de lodge leert u hoe u chocolade maakt met de cacaovrucht als grondstof. Daarna geniet u van het diner.

Colombia Tayrona National Park aap in de boom
Dag6
La Macarena, Bogotá, Neiva, Villavieja

Op deze laatste dag van uw avontuur in La Macarena geniet u van het ontbijt voordat u uitcheckt. Vanaf de lodge loopt u in 15 minuten naar het ontmoetingspunt met de paarden. De Eastern Plains -LLanos Orientales- staan ​​bekend als de Colombiaanse cowboyregio en u leert hier over de cultuur door een onder andere een paard rijtocht te maken van ongeveer een uur. U doorkruist de morichales -wetlands van het gebied- en kleine heuvels die typisch zijn voor de regio, tot u het gebied van Caño Piedra bereikt. Afhankelijk van de tijd is het mogelijk om te baden in het heldere water van Caño Piedra. De terugweg naar de lodge is per kano en afhankelijk van het tijdstip van de terugvlucht kunt u hier ook nog lunchen. Vervolgens heeft u de transfer naar de luchthaven en neemt u afscheid van deze memorabele bestemming. Aan het einde van de dag arriveert u in Villavieja.

Colombia paard liggend in het gras
Dag7
Villavieja

Vandaag wordt u in de ochtend opgehaald door een Engelstalige gids. U brengt een bezoek aan de Tatacoa-woestijn in het paleontologische museum van Villavieja. Hier vindt u een interessante fossielencollectie, allemaal gevonden in dit gebied dat een vruchtbaar prehistorisch ecosysteem was. Daarna, op een half uur van deze stad, gaat het bezoek verder met het bewonderen van de canyons en het panoramische uitzicht op de woestijn, dat eigenlijk een droog tropisch bos is. De Tatacoa-woestijn is een bevoorrechte plek om de lucht te observeren, want bij een heldere nacht is er een goed zicht vanwege de afwezigheid van kunstlicht en vanwege de ligging dicht bij de evenaar.

Colombia villavieja tatacoa gebergte
Dag8
Villavieja, San Agustin

Deze ochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor een transfer van ongeveer 5 uur naar San Agustin. Aan het einde van de dag arriveert u in uw hotel waar de rest van de dag vrij ter besteding is.

Colombia San Agustin gebergte
Dag9
San Agustin

Vandaag maakt u onder begeleiding van een privé gids een bezoek aan de Tres Chorros watervallen, een prachtige waterval met een natuurlijk zwembad, dat te voet of te paard toegankelijk is. De totale wandeling duurt ongeveer 5 uur. Het is een ideale activiteit voor reizigers om te genieten van een hele dag ondergedompeld in de natuur.

Waterval bezoek Colombia
Dag10
San Agustin, Popayan

Vandaag verlaat u San Agustin en brengt een privé transfer u in ongeveer 5 uur naar Popayan. In de middag maakt u een stadstour onder begeleiding van een privé gids. Verken de prachtige schatten van Popayán, bekend als de "witte stad" vanwege de witte gevels van de meeste historische gebouwen. Popayán is de geboorteplaats van bekende Colombiaanse presidenten, dichters en schrijvers. Tijdens de tour bezoekt u het historische centrum, het Caldas-park, het Pantheon van de Proceres, de Humilladero-brug en het Museum voor Religieuze Kunst. Laat u verrassen door de indrukwekkende koloniale architectuur, de kloostergangen en de cultuur die in de stad aanwezig is. In 2009 werd Popayán door UNESCO uitgeroepen tot immaterieel werelderfgoed. De mix van inheemse Amerikaanse, Afrikaanse en Spaanse culturen creëerde ook nieuwe culinaire tradities, wat resulteerde in een diverse gastronomie. In 2007 werd Popayán ook uitgeroepen tot stad van gastronomie en creativiteit door UNESCO. Tijdens de tour proeft u ook typische snacks.

Colombia vlag aan de muur
Dag11
Popayan, Medellín

Vandaag velaat u Popayan. Een chauffeur haalt u op bij het hotel en brengt u naar het vliegveld van Popayan. Vanaf hier vliegt u naar Medellín. Colombia´s tweede stad Medellín had ooit een slechte reputatie als de stad van drugsbaas Escobar maar sinds die duistere jaren heeft de stad een bijzondere transformatie doorgemaakt, en inmiddels is Medellín één van de meest progressieve en aangename metropolen van Latijns-Amerika. Zo kwam er een ingenieus openbaarvervoerssysteem met kabelbanen en zelfs roltrappen die de hoger gelegen sloppenwijken met de rest van de stad verbinden. En dan zijn er nog haar bewoners, de trotse paisas, altijd in voor een lach en een praatje op straat. De stad ligt ingeklemd in een groene vallei, en heeft dankzij haar fijne klimaat de bijnaam ´de Stad van de Lente.´ Vandaag maakt u een in de middag een uitstap tour naar de Andes-natuur, op slechts een paar minuten rijden van de stad. Deze activiteit van een halve dag neemt u mee op het ecopad naar de waterval "La Miel". De wandeling duurt ongeveer 90 minuten en volgt een kleine rivier om de indrukwekkende waterval (20 m) te bereiken door het dichte nevelwoud van de Andes.

Colombia Medellin stad
Dag12
Medellín, Guatape, Medellín

Vandaag maakt u een volledige dagtour naar Guatape. Het dorp Guatapé is beroemd om zijn kerk en zijn prachtige, kleurrijke schilderijen die de huizen van het dorp sieren. Tijdens deze dagtocht nemen we u mee op een mooie rit door de oostelijke hooglanden van Antioquia. Hier kunt u de Peñol Boulder beklimmen, een van de meest spectaculaire bestemmingen in de omgeving van Medellín. De 200 meter hoge monoliet is te beklimmen met een trap van 740 treden. Geniet van adembenemende uitzichten over de prachtige omgeving vol groene bergen en blauwe meren. Ook geniet u van een typisch Colombiaanse lunch aan de waterkant van het Guatapé-stuwmeer. U verkent het meer tijdens een boottocht en heeft u de tijd om te wandelen en te ontspannen.

Colombia Guatape water heuvels
Dag13
Medellín, Santa Marta, Tayrona

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Medellín gebracht. Vanuit hier vliegt u naar Santa Marta. Aangekomen op de luchthaven brengt een transfer u naar Tayrona. De transfer duurt ongeveer een uurtje. De komende twee dagen staan in het teken om Tayrona National Park te ontdekken

Colombia Tayrona aap jungle
Dag14
Tayrona

De Sierra Nevada van Santa Marta is de hoogste bergketen aan de kust ter wereld. Ze rijzen op uit de zee, waar baaien en inhammen van bijzondere schoonheid te vinden zijn. De witte zandstranden in dit park worden aan de ene kant begrensd door tropische droge bossen en aan de andere kant door het kristalheldere en blauwe water van de Caribische Zee; waardoor het Tayrona National Park een van de mooiste van het land is. Na het ontbijt geniet u van een schilderachtige route langs de kust om de oostelijke ingang van het Tayrona National Park te bereiken. Vanaf de Cañaveral-sector begint u door het droge bos te lopen tot u aankomt bij de Arrecifes-sector. Dit is een perfect moment voor u om uit te rusten en op te frissen voordat u doorgaat naar het Arenilla-strand, het Piscina-strand en Cabo San Juan. U hebt genoeg tijd om van het strand te genieten voordat u het einde van de middag terugkeert naar Cañaveral. Hier wacht een transfer die u terug brengt aan Santa Marta.

Colombia Tayrona strand palmbomen
Dag15
Tayrona, Cartagena

Vandaag verlaat u Tayrona en rijdt u door naar Cartegena. Onderweg maakt u een stop in Galerazamba. Deze stad is een trend in de Colombiaanse Cariben vanwege de spectaculaire roze zee. Vervolgens geniet u van een lunch bij een uniek restaurant gebouwd met gerecycled hout. Hier heeft u tevens de mogelijkheid om te genieten van een ongerept strand in een volledige privéomgeving waar u een kajaktocht, fietstocht of wandeling kan maken. Aan het einde van de dag checkt u in bij uw hotel in Cartagena. Dit is veruit de mooiste stad van de Cariben. Haar eeuwenoude ommuurde stadscentrum, door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard, lijkt te zijn gemaakt om urenlang in rond te dwalen: een doolhof van kleurige koloniale huizen aan smalle straatjes en steegjes, uitkomend op schaduwrijke pleinen waar in de namiddag straatmuzikanten en dansers de swingende Caribische cultuur op hun best laten zien.

Colombia Cartagena kerk huizen
Dag16
Cartagena

Vandaag maakt u een dag tour in een privé catamaran in het tropische paradijs in Colombia. Islas del Rosario bestaat uit 27 eilanden vlak voor de kust bij Cartagena en is een van de mooiste kustgebieden in Zuid-Amerika. De archipel wordt omringd door koraalriffen, waar u kunt gaan snorkelen en duiken. Ook wordt er gezorgd voor een lunch. Einde middag keert u terug naar het hotel voor het diner.

Colombia Cartagena paraplu huizen
Dag17
Cartagena, Isla Baru

Vandaag checkt u uit bij uw hotel en gaat u naar de laatste bestemming van uw rondreis; Isla Baru. Dit eiland beschikt over witte zandstranden, mangroven, kristalhelder water en spectaculaire koraalriffen. Baru is een uitgelezen plek om te ontspannen en te zonnen. Enkele van de aanbevolen activiteiten in Baru zijn snorkelen, een bezoek aan de Baru National Aviary of het proeven van de lokale keuken.

Colombia Baru zee land
Dag18
Isla Baru

Vandaag geniet u van de laatste volledige dag van uw vakantie op Baru. Dit eiland beschikt over witte zandstranden, mangroven, kristalhelder water en spectaculaire koraalriffen. Baru is een uitgelezen plek om te ontspannen en te zonnen. Enkele van de aanbevolen activiteiten in Baru zijn snorkelen, een bezoek aan de Baru National Aviary of het proeven van de lokale keuken.

Colombia Baru zee blauw
Dag19
Isla Baru, Cartagena, vlucht naar huis
inclusief privé transfer

Vandaag checkt u uit bij uw hotel in Isla Baru en wordt u naar Cartagena gebracht. Hier stapt u op het vliegtuig terug naar Nederland met een onvergetelijke reiservaring rijker.

Vliegtuig raam zonsondergang vleugel
Dag20
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Colombia Guatape kleurrijke huizen straat
Kas Leermakers
Bel, mail of app met Kas

De expert voor reizen in Colombia.

Details & prijzen
Rondreis Colombia met Amazone
Vanaf 6.900 p.p.
20 dagen
Colombia
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.