Teamweekend Praag

De Gouden Stad Praag staat bekend om haar historische architectuur met veel Jugendstil invloeden, haar schitterende bruggen en tuinen én de stad van klassieke muziek.
Prijs op aanvraag
3 dagen
Tsjechië
Offerte aanvragen
Teamweekend Praag
Teamweekend Praag
Praag, de Gouden Stad
Praag, ook wel de Gouden Stad genoemd. De Tsjechische hoofdstad was ooit de zetel van goudmakers. Het bekende Gouden Straatje wat u tijdens uw weekend Praag kunt bezoeken herinnert aan deze periode. Naast de prachtige bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de Praagse Burcht is Praag ook muziekstad bij uitstek, doordat grote componisten als Mozart en Beethoven hier in hun componerende tijd verbleven en er nog steeds vele klassieke concerten worden georganiseerd.
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Praag (Tsjechië)

Vandaag begint uw reis naar Praag. Vanaf de luchthaven wordt u middels een privé transfer naar het hotel gebracht. De transfer duurt ongeveer 30 minuten. In het hotel heeft u de mogelijkheid om de bagage neer te zetten en alvast een eerste glimp van de stad op te vangen. In de middag kunt u inchecken en nog even opfrissen alvorens u een bezoek gaat brengen aan de oudste microbrouwerij in de stad met een ononderbroken productie sinds 1499. De parel van de brouwerij is het oude brouwhuis dat al meer dan 500 jaar wordt gebruikt voor het maken van bier. U kunt koperen vaten uit 1937 zien, waarin vandaag de dag nog steeds bier wordt gebrouwen, of een uniek koelschip. De rondleiding door de brouwerij U Fleků duurt ongeveer 60 minuten en bestaat uit een bierproeverij, een korte video, uitleg over het brouwproces en de geschiedenis van de brouwerij en natuurlijk een bezoek aan een kelder en een brouwzaal. Aansluitend heeft u nog wat vrije tijd waarna u verzamelt bij het restaurant. Het restaurant op het oude stadsplein in Praag is perfect voor wie de traditionele Tsjechische keuken met Oostenrijks-Hongaarse wortels wil proeven, maar dan in een eigentijdse presentatie. De maaltijden gaan natuurlijk veel beter samen met een beetje hulp van de beste Moravische en Tsjechische wijnen en vooral met in de tank geschonken pilsbier.

Dag2
Praag

Na een heerlijk ontbijt in het restaurant van het hotel gaat u in de ochtend met een gids op pad naar de Praagse Brucht. Dit is een kasteelcomplex dat dateert uit de 9e eeuw. Tegenwoordig is het het officiële kantoor van de president. Volgens het Guinness Book of Records is de Praagse Burcht het grootste oude kasteel ter wereld met een oppervlakte van bijna 70.000 vierkante meter en het is de meest bezochte plek in Praag. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de gotische Sint-Vituskathedraal, de Romaanse Basiliek van Sint-Joris en het Gouden Straatje. Het kasteel herbergt verschillende musea, waaronder de Nationale Galerij. U gaat verder via de Kleine Stad van Praag, een van de meest historische regio's, waar veel adellijke paleizen staan. De tour eindigt bij de Karelsbrug. Op loopafstand gaat u lunchen. Het restaurant heeft een buitenterras met een onvergetelijk uitzicht over de stad. In de middag gaat u samen met een gids op pad om de belangrijkste bezienswaardigheden van de oude en nieuwe Stad te bezoeken. Geniet van de charme van de Gouden Stad op de fiets om alles te kunnen zien! Aan het einde van de middag stapt u een historische Tram in om de stad op een andere manier te bekijken. Hiermee wordt u afgezet bij de boot voor een tocht over rivier. Hier wordt een buffetdiner geserveerd. De rest van de avond is ter vrije besteding.

Dag3
Praag, vlucht naar huis

Vandaag is uw laatste dag in Praag. Om de reis goed af te sluiten vertrekt u vanuit het hotel voor een food tour. Tijdens deze tour bezoekt u vijf verschillende plaatsen, elke plaats serveert iets speciaals en typisch voor Tsjechië en bovendien kunt u ook nog wat verschillende soorten bier proeven! Later op de dag wordt u middels een privé transfer naar de luchthaven van Praag gebracht. Hier vertrekt uw vlucht terug richting huis. Wij hopen dat u een onvergetelijk weekend in Praag heeft gehad!

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Bel, mail of app met Gido

De expert voor incentives.

Details & prijzen
Teamweekend Praag
Prijs op aanvraag
3 dagen
Tsjechië
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.