Treinreis door Afrika (Southern Cross)

Verken de betoverende diversiteit van Afrika met de Southern Cross-treinreis. Reis door adembenemende landschappen, ontdek andere culturen en beleef een onvergetelijk avontuur over het zuidelijke continent.
Vanaf 14.450 p.p.
14 dagen
Zuid-Afrika
Offerte aanvragen
Treinreis door Afrika (Southern Cross)
Treinreis door Afrika (Southern Cross)
Uw reis route
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Johannesburg (Zuid-Afrika)
inclusief prive transfer

U vliegt vandaag naar Johannesburg in Zuid-Afrika. Nadat u de bagage opgehaald heeft, wordt u middels een transfer naar uw accommodatie gebracht voor de eerste overnachting.

Dag2
Johannesburg, Pretoria
start 'Southern Cross' treinreis

Na het ontbijt wordt u doormiddel van een privé transfer naar het treinstation gebracht waar uw treinreis start. U wordt verwacht bij het Rovos Rail Station, waar u wordt geadviseerd om minstens één uur voor vertrek in te checken. Als u interesse heeft, kunt u ook een bezoek brengen aan het museum of een rondleiding doen op het station. Het is raadzaam om in dat geval twee uur voor vertrek aan te komen. Daarna vertrekt de trein vanaf het Rovos Rail Station. Nadat u zich in uw suite heeft geïnstalleerd, kunt u zich bij uw medereizigers voegen in de lounge wagons. De trein zal langs de oostelijke lijn reizen, in de richting van het eMalahleni kolenmijngebied en Middelburg, dat bekend staat als de "roestvrijstaal hoofdstad van Afrika". De oostelijke lijn is tussen 1893 en 1895 gebouwd door het Nederlandse spoorwegbouwbedrijf NZASM, van Pretoria naar Lourenço Marques (Maputo). Halverwege de reis wordt er thee geserveerd in de lounge en observatie wagons, waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht langs de route. In de avonden wordt het diner geserveerd in de eetwagons, waarbij een formele dresscode wordt verwacht. Trek uw mooiste kleding aan voor deze gelegenheid.

Dag3
Panorama Route, Pilgrim’s Rest, Bourke’s Luck Potholes, Graskop
'Southern Cross' treinreis

In de ochtend wordt er ontbijt geserveerd in de eetwagons. Na het ontbijt staat er een volledige dagtour op het programma naar historische gebieden, waaronder Pilgrim's Rest, Bourke's Luck Potholes en Graskop. Pilgrim's Rest is een museum en een nationaal monument. In 1873 werd er goud ontdekt in dit gebied, wat 1500 goudzoekers aantrok. Vandaag de dag dienen veel van de gerestaureerde mijnwerkershuizen als winkels en restaurants. Bourke's Luck Potholes zijn vreemde diepe cilindervormige holtes die zijn ontstaan door riviererosie en overstromingen. Het Blyde River Canyon Nature Reserve biedt de meest spectaculaire uitkijkpunten op de laaggelegen gebieden van Zuid-Afrika, die zo genoemd worden omdat ze veel lager liggen dan de hoge kliffen langs de Panorama Route. Na de tour keert u terug naar de trein in Mbombela (140 km) en vertrekt u naar Malelane. Om 19:30 uur wordt het diner geserveerd in de eetwagons, waarbij een formele dresscode wordt verwacht.

Dag4
Kruger National Park, Maputo
'Southern Cross' treinreis

Vandaag gaat de dag vroeg van start! Na het ontbijt staat er een volledige dag safari op het programma in het Kruger National Park, waarbij u kunt genieten van een lunch. Het beroemde Kruger National Park beslaat een gebied van 2 miljoen hectare. Het park staat bekend om zijn geavanceerde technieken op het gebied van milieubeheer en is de thuisbasis van een indrukwekkend aantal diersoorten, waaronder de Big Five. In de namiddag kunt u genieten van thee in de lounge en observatiewagons terwijl u richting Maputo, Mozambique, reist.

Dag5
Maputo
'Southern Cross' treinreis

Na het ontbijt staat er een stadsrondleiding in Maputo, Mozambique, op het programma, waarbij u kunt genieten van een lunch. Als hoofdstad van Mozambique biedt Maputo een fascinerende mix van culturen en contrasten. De architectuur van de stad combineert Afrikaanse, Portugese en vroege koloniale tradities, met oude katholieke kerken naast moskeeën, Victoriaanse herenhuizen en andere gebouwen uit vroegere tijden. In de namiddag kunt u ontspannen en thee drinken in de lounge en observatiewagons terwijl u naar Mpaka, eSwatini, reist.Omschrijving bewerken

Dag6
eSwatini, Hoedspruit
'Southern Cross' treinreis

Na het ontbijt verlaat u de trein uit bij Mpaka en maakt u een transfer van ongeveer 90 minuten naar Swazi Candles. Daar kunt u deelnemen aan een bezoek aan Mantenga Cultural Village en genieten van een lunch in Mantenga Lodge. Het kleine koninkrijk eSwatini (Swaziland) beslaat slechts 17.000 km2, grotendeels bergachtig. Ondanks zijn kleine formaat heeft het land twee hoofdsteden: Mbabane is de administratieve hoofdstad en Lobamba is de koninklijke en wetgevende hoofdstad. Na uw bezoek keert u terug naar de trein. Daarna vertrekt u weer richting de grensovergang met Zuid-Afrika en reist u verder naar Hoedspruit. In de namiddag kunt u ontspannen en thee drinken in de lounge en observatiewagons.

Dag7
Kapama Reserve, Hoedspruit
'Southern Cross' treinreis

Vandaag staat er een spannende game drive op het programma in het Kapama Game Reserve, gevolgd door een bezoek aan het Hoedspruit Endangered Species Centre. In het Kapama Game Reserve kunt u genieten van de prachtige natuur en de diverse wilde dieren, waaronder de Big Five. Het Hoedspruit Endangered Species Centre is een unieke faciliteit gericht op de conservatie en duurzaamheid van zeldzame, kwetsbare en bedreigde diersoorten. Het centrum is gepassioneerd bezig met verschillende activiteiten, zoals het onderwijzen van de omliggende gemeenschappen, toerisme, fokprogramma's, rehabilitatie en anti-stroperijmaatregelen. Na deze avontuurlijke activiteiten keert u terug naar de trein voor de lunch. Vervolgens vertrekt de trein richting Tzaneen en Louis Trichardt. In de namiddag kunt u ontspannen en thee drinken in de lounge en observatiewagons.

Dag8
Limpopo, Rutenga
'Southern Cross' treinreis

Deze dag brengt u door aan boord terwijl u naar Rutenga in Zimbabwe reist. Tijdens de reis wordt de lunch geserveerd in de eetwagons, waar u kunt genieten van een maaltijd. Later in de middag kunt u ontspannen en thee drinken in de lounge en observatiewagons, terwijl u het landschap aan u voorbij ziet trekken. Voor het avondeten keert u terug naar de eetwagons, waar een heerlijk diner wordt geserveerd. De dresscode voor de avond is formeel. Terwijl u verder reist, kunt u genieten van het uitzicht en de diverse culturele achtergronden van Limpopo Province ontdekken. Limpopo Province bevindt zich in het verre noorden van Zuid-Afrika en deelt grenzen met drie buurlanden: Botswana, Zimbabwe en Mozambique. Vanwege deze ligging staat de provincie ook bekend als de toegangspoort tot andere Afrikaanse landen. Limpopo heeft een gevarieerd landschap, variërend van tropische bossen, struikgewas en halfwoestijngebieden tot bergen en vlaktes. De provincie is onderverdeeld in vijf regio's, elk met zijn eigen culturele bewoners. Limpopo is uniek omdat het de enige provincie in Zuid-Afrika is waar meerdere etnische groepen harmonieus samenleven in hun oorspronkelijke habitat. Naast de traditionele bevolkingsgroepen wonen er ook Engels- en Afrikaanssprekende mensen in de provincie.

Dag9
Great Zimbabwe Monument, Gweru
'Southern Cross' treinreis

Na het ontbijt wordt u naar het Great Zimbabwe Monument gebracht voor een rondleiding, waarbij u ook kunt genieten van een lunch. Het Great Zimbabwe Monument is een indrukwekkend monument gelegen aan de zuidoostelijke rand van het centrale plateau. Het is het grootste pre- koloniale monument ten zuiden van de Egyptische piramides. Het is een beroemde prestatie van de Afrikaanse bevolking en een plek waar magische fabels, zoals het verhaal van King Solomon's Mines, hun oorsprong vinden in het midden van de ruïnes van een oude stad gebouwd door de Rozwi-mensen. Tijdens de rondleiding zult u ontdekken hoe deze oude mensen leefden en goud en zilver wonnen, die uiteindelijk uit Afrika werden gehaald door Arabische en Portugese handelaren. Het is een fascinerende reis terug in de tijd om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van deze regio. Na de tour keert u terug naar de trein bij Oreti Siding en vertrekt u naar Gweru. Geniet van een heerlijke maaltijd terwijl u zich laat onderdompelen in de sfeer van de treinreis.

Dag10
Antelope Park, Bulawayo
'Southern Cross' treinreis

Na het ontbijt vertrekt u voor een volledige dag naar Antelope Park, waar u kunt genieten van verschillende activiteiten en een lunch. Optionele extra's zijn onder andere kanoën, gamedrives, paardrijden om wild te spotten, vogelsafari's en nog veel meer. Het Antelope Park strekt zich uit over meer dan 3000 hectare open savanneland en is een uniek wildreservaat en een oase van rust. Het is de thuisbasis van het wereldberoemde African Lion and Environmental Research Trust (ALERT), een leeuwenrehabilitatieprogramma, die zicht inzet voor het leeuwenbehoudsinitiatief. Het is het eerste authentieke programma in Afrika dat erop gericht is om op ethische wijze nakomelingen van in gevangenschap gefokte Afrikaanse leeuwen weer in het wild te herintroduceren. Na een dag vol avontuur en ontdekkingen keert u terug naar de trein, waar u kunt genieten van thee in de lounge- en observatiewagons. Vervolgens vertrekt de trein naar Bulawayo.

Dag11
Matobo National Park, Kennedy
'Southern Cross' treinreis

Vandaag heeft u een volledige dagtour naar Matobo National Park, waar u kunt genieten van een lunch. Tijdens de tour bezoekt u het graf van Cecil John Rhodes, evenals de grotten van de Bosjesmannen met rotstekeningen. Matobo (of Matopos), wat 'kale hoofden' betekent, is de naam die door koning Mzilikazi van de Ndebele-stam is gekozen voor dit gebied. Hij ligt begraven in de Matobo-heuvels, op korte afstand van het park. Het is een passende beschrijving van de dramatische heuvels en granieten rotsen in dit gebied. U kunt ook een bezoek brengen aan een van de toegankelijkere bushmangrotten, waarvan er veel verscholen liggen tussen de heuvels. Matobo is een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Na een dag vol ontdekkingen en natuurpracht keert u terug naar de trein, waar u kunt genieten van thee in de lounge- en observatiewagons. Vervolgens vertrekt de trein naar Kennedy.

Dag12
Hwange National Park, Thompson's Junction
'Southern Cross' treinreis

Na het ontbijt vertrekt u voor een volledige dag safari in Hwange National Park, waar u kunt genieten van een lunchpakket. Hwange National Park ligt in het noordwesten van Zimbabwe en beslaat een oppervlakte van 1.462.000 hectare, waarmee het het grootste wildreservaat van het land is. Het park is de thuisbasis van verschillende soorten dieren- en vogelsoorten, maar staat vooral bekend om zijn overvloedige leeuwenpopulatie. Tijdens uw game drive heeft u de kans om deze dieren en andere wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. In de namiddag kunt u ontspannen en genieten van thee in de lounge- en observatiewagons terwijl u het prachtige landschap aan u voorbij ziet trekken. 's Avonds wordt het diner geserveerd in de eetwagons, voordat de trein vertrekt naar Thompson's Junction.

Dag13
Victoria Falls
einde 'Southern Cross' treinreis

In de ochtend arriveert u op Victoria Falls Station, waar u uitcheckt uit de trein en naar het Victoria Falls Hotel loopt. Daarna ontmoet u de groep voor een wandeltocht door het dorp en de watervallen, gevolgd door een lunch. U krijgt de kans om de prachtige Victoria Falls van dichtbij te ervaren en te genieten van het adembenemende uitzicht op dit natuurwonder. In de namiddag verzamelt u zich in het hotel voor een ontspannen zonsondergangscruise op de Zambezi-rivier. Terwijl u over het water vaart, kunt u genieten van de rust en schoonheid van de omgeving. Na de cruise keert u terug naar het Victoria Falls Hotel, waar de tour eindigt. Victoria Falls is een charmant stadje met oude koloniale gebouwen, bougainvillea en palmbomen. De watervallen zelf zijn een indrukwekkend natuurlijk fenomeen dat tot de grote wonderen van de wereld behoort. Het is interessant om te weten dat de watervallen in de loop van de tijd van locatie kunnen veranderen door erosie. Geniet van uw tijd in dit prachtige gebied en bewonder de grootsheid van de Victoria Falls.

Dag14
Victoria Falls, vlucht naar huis
inclusief prive transfer

Uw avontuurlijke treinreis komt vandaag helaas tot een einde. Afhankelijk van uw vlucht keuze heeft u nog wat vrije tijd ter besteding. U wordt naar de luchthaven gebracht doormiddel van een privé transfer.

Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Zuid-Afrika.

Details & prijzen
Treinreis door Afrika (Southern Cross)
Vanaf 14.450 p.p.
14 dagen
Zuid-Afrika
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.