Treinreis naar Berlijn

Een treinreis naar de hoofdstad van Duitsland, Berlijn! Berlijn is een stad van cultuur, historie en ontelbaar bezienswaardigheden. Cross met een Trabant door de stad, spuit graffiti, bezoek historische plekken en geniet van een heerlijke Bratwurst.
Prijs op aanvraag
3 dagen
Duitsland
Offerte aanvragen
Treinreis naar Berlijn
Treinreis naar Berlijn
Dom van Berlijn
Berlijn is prachtige stad met veel bezienswaardigheden. Waarbij de stad een roemruchte geschiedenis kent. De Dom van Berlijn, ook wel de Berliner Dom, is een van de belangrijkste kerken in Berlijn. Het is gelegen op het Museumsinsel plein waardoor dit karakteristieke Berlijnse bouwwerk zeker een bezoekje waard is.
East Side Gallery
Het symbool van de koude oorlog, waarbij de East Side Gallery het langste nog in tact zijnde stuk Berlijnse Muur is. De muur heeft een lengte van 1.316 meter waarbij ze sinds 1990, een paar maanden na de val van de Berlijnse Muur, 118 kunstenaars uitgenodigd hebben om de muur te beschilderen.
Dagprogramma
Dag1
Amsterdam, Berlijn (Duitsland)

Vandaag begint uw reis naar de hoofdstad van Duitsland, Berlijn! Berlijn is een stad van cultuur, historie en ontelbaar bezienswaardigheden. De stad is zwaar getroffen door de Tweede Wereldoorlog en is jarenlang in tweeën gesplitst geweest door de Berlijnse Muur. De stad is daardoor als een groot openluchtmuseum. De geschiedenis ligt op elke hoek van de straat. Vanaf het treinstation van Amsterdam reist u in ongeveer 7 uur naar Berlijn. Eenmaal aangekomen wordt u verwelkomd op de rooftop van het hotel waar u een welkomstdrankje krijgt en de sleutel voor u kamer klaarligt. Vandaag staat er een speciale tour op het programma. U gaat met het symbool van de voormalige DDR; de Trabant op Trabi Safari. Allereerst krijgt u uiteraard uitleg over hoe u een Trabant rijdt, want dit is iets heel anders dan de hedendaagse auto’s. U leert hoe u de auto moet starten en waar u rekening mee dient te houden. Wanneer iedereen op de hoogte is, rijdt u in een colonne van Trabi’s achter elkaar aan. Vooraan zal de gids rijden die per radio zal vertellen waar u zich bevindt en wat er precies te zien is. Iedere Trabant hoort via zijn speakers wat er wordt verteld. Na de Trabant tour heeft u wat vrije tijd om de stad te ontdekken. Optioneel kunnen wij ook een club voor u reserveren om de avond af te sluiten!

Dag2
Berlijn

Na het ontbijt is het tijd om de stad te gaan ontdekken. U gaat samen met Nederlandse gidsen de stad verkennen op de fiets. Berlijn barst van de historie. De Nederlandstalige gidsen houden zich al jaren intensief bezig met de Berlijnse geschiedenis. Ze hebben speciale routes en tours ontwikkeld, om samen met u de stad te gaan ontdekken. Zo gaat u vandaag ook naar het Tempelhof. Een bezoek aan deze oude luchthaven en het bijbehorende vliegveld mag eigenlijk niet ontbreken in het programma. U gaat deze unieke locatie bezoeken. De Nederlandse gidsen nemen u mee door verstopte gangen, schuilkelders en oude afluisterruimtes en voert u door de zeer afwisselende historie van het gebouw met vele verhalen. Vandaag geniet u van een traditionele Duitse lunch. Mocht u liever niet deelnemen aan de fietstour, dan staat er in de ochtend een Nederlandstalige gids voor u klaar en krijgt u een rondleiding in het Reichstag Monument. Hierna heeft u wat vrije tijd. Wij geven natuurlijk verschillende tips om de dag goed te benutten. In de avond gaat u naar het Fernsehturm om te gaan dineren op grote hoogte. In de avond kunnen wij optioneel voor u reserveren bij een club. Hier kunt u tot in de late uurtjes verder feesten!

Dag3
Berlijn, Amsterdam

Wederom staat er voor u een heerlijk ontbijt klaar! Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en de bagage te stallen. U kunt nog de stad op eigen gelegenheid bezoeken. In de middag regelen we nog een mooie uitgebreide lunch bij het Reichstag monument als afsluiter van het geweldige weekend. In de loop van de middag gaat u richting het treinstation voor de reis terug naar Nederland. Hopelijk heeft u een fantastische trip naar Berlijn achter de rug!

Bas Sweep
Bel, mail of app met Bas

De expert voor reizen in Duitsland.

Details & prijzen
Treinreis naar Berlijn
Prijs op aanvraag
3 dagen
Duitsland
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Alle transfers
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.