Ultiem Egypte, Jordanië & Israël

Deze reis neemt u mee naar dé highlights van deze drie landen. Bezoek onder andere de piramides in Egypte, de roodstenen stad Petra in Jordanië en duik in de historie van Jeruzalem.
Vanaf 3.750 p.p.
21 dagen
Egypte
Offerte aanvragen
Ultiem Egypte, Jordanië & Israël
jordanie-de-schatkamer-van-petrajordanie-de-schatkamer-van-petra
Ultiem Egypte, Jordanië & Israël
Trendy Tel Aviv
Tel Aviv is een bruisende, hippe én historische stad waar u zich geen seconde hoeft te vervelen. Terwijl de stranden mogelijkheid bieden tot de nodige ontspanning is er in de avond genoeg te beleven in de toprestaurants en trendy nachtclubs. Toe aan historie? Bezoek dan de oude stad Jaffa!
Het religieuze centrum van de wereld
Op één vierkante kilometer vindt u in Jeruzalem de religieuze centra van vier verschillende religies: het Jodendom, de Islam, het Christendom en de Armeens Orthodoxe kerk. De oude stad van Jeruzalem neemt u mee op een reis door de tijd die zo'n 3000 jaar geleden begint, toen de stad werd gesticht. Hiermee is Jeruzalem een van de oudst bewoonde steden ter wereld.
Het religieuze centrum van de wereld
Op één vierkante kilometer vindt u in Jeruzalem de religieuze centra van vier verschillende religies: het Jodendom, de Islam, het Christendom en de Armeens Orthodoxe kerk. De oude stad van Jeruzalem neemt u mee op een reis door de tijd die zo'n 3000 jaar geleden begint, toen de stad werd gesticht. Hiermee is Jeruzalem een van de oudst bewoonde steden ter wereld.
Welkom op Mars
De Wadi Rum is een van de mooiste woestijnen ter wereld en wordt aan alle kanten afgewisseld met ruige rotsen. Als de nacht valt komt er een magische sterrenhemel tevoorschijn en kijkt u uw ogen uit!
Welkom op Mars
De Wadi Rum is een van de mooiste woestijnen ter wereld en wordt aan alle kanten afgewisseld met ruige rotsen. Als de nacht valt komt er een magische sterrenhemel tevoorschijn en kijkt u uw ogen uit!
jordanie-wadi-rum-rotsen-zijkantjordanie-wadi-rum-rotsen-zijkant
Wereldwonder Petra
Ongetwijfeld de meest waardevolle schat en grootste toeristische attractie van Jordanië. Treedt binnen in de wondere wereld van Petra, de roodstenen stad van de Nabeteërs. Dwaal urenlang door indrukwekkende ravijnen en kloven die jarenlang verborgen zijn gebleven voor de rest van de wereld.
Het laatste klassieke wereldwonder
Voor velen zijn de piramides de nummer één reden om een bezoek te brengen aan Egypte. En niet onterecht; de piramide van Cheops is het enige klassieke wereldwonder dat nog intact is. Net buiten Caïro ziet u al van veraf de bekende driehoekige contouren tussen de bebouwing tevoorschijn komen.
Piramide in EgyptePiramide in Egypte
Dagprogramma
Dag1
Vlucht naar Caïro (Egypte)
inclusief meet & assist en luchthaven transfer

Vandaag begint uw reis met de vlucht naar Caïro. Na aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door iemand van ons lokale team die u naar uw accommodatie brengt voor de eerste overnachting.

Dag2
Caïro

Vandaag bent u in de hoofdstad van Egypte, Caïro, een chaotische maar charmante stad. In de stad kunt u een bezoek brengen aan Citadel van Salah el Din. Deze plek torent hoog uit boven de stad en vanaf hier krijgt u een mooi uitzicht over de stad. In de citadel bevindt zich ook de Mohammed Ali moskee met zijn 4 herkenbare minaretten. In Caïro, kunt u vervolgens de drukke Islamtische wijk in gaan. Dit ligt hier op loopafstand van. Vervolgens eindigt u op de grootste markt van Afrika, de El Kahlili Soukh. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Op deze dag is er ook tijd om het Egyptisch museum te bezoeken, en van de beroemdste musea ter wereld. Als u hier bent begrijpt u waarom.

egypte-cairo-mohammed-ali-moskee
Dag3
Caïro, Gizeh

U laat de hoofdstad achter u en bezoekt vandaag de Piramides van Gizeh. Net buiten Caïro bezoekt u de Piramides van Cheops Kephren en Mykerinos. Deze piramides behoren tot de oudste bouwwerken ter wereld. Deze UNESCO site herbergt drie grote Piramides, waarvan de Gizeh Piramide de grootste is. Op het plateau van Gizeh vindt u verder ook nog een aantal kleinere bouwwerken die men de Piramides der Koninginnen noemt. Als afsluiter bezoekt u de beroemde Gizeh Sfynx. De Cheops piramide is de enige van de zeven klassieke wereldwonderen welke heden ten dagen nog steeds is te bezoeken.

Piramide in Egypte
Dag4
Caïro, Amman
inclusief luchthaven transfers

U laat het land van de farao’s achter en vliegt richting de hoofdstad van Jordanië, Amman. Hier wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers en door de visumprocedure geloodst. Per privé transfer gaat u naar uw accommodatie in Amman, een moderne Arabische smeltkroes. Nadat u bent ingecheckt kunt nog hoogtepunten van de stad ontdekken als de blauwe moskee, de citadel en het amfitheater.

egypte-cairo-khan-el-khalili-soek
Dag5
Amman, Jerash, Ajloun, Dode Zee
ontvangst huurauto & instructies lokale medewerker

In de ochtend geeft een van onze lokale medewerkers u een instructie over uw reis en ontvangt u de huurauto. U rijdt noordwaarts naar Jerash, een oude ruïnestad en een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Het staat niet op de Werelderfgoedlijst, omdat men de verkeerde methodes heeft gebruikt om dit gebied te restaureren. Na een bezoek gaat u verder naar het kasteel van Ajloun vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de groene omgeving. Vervolgens daalt u af richting de Dode Zee voor de overnachting.

Dag6
Dode Zee

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Uiteraard kunnen we voor u op deze dag een programma in elkaar steken.

Dag7
Dode Zee, Madaba, Mount Nebo, Kerak, Petra

Vanuit uw hotel aan de Dode Zee reist u richting Mount Nebo, de plek vanwaar Mozes uitkeek over het beloofde land en de oversteek maakte. Op een steenworp afstand ligt de volgende bezienswaardigheid Madaba. In deze stad vindt u bijzondere mozaïeken in de St. George Kerk. Daarna gaat u verder zuidwaarts over de beroemde Kings Highway. Deze oude handelsroute is nog altijd een belangrijke verbindingsweg en gaat onder andere langs het kruisvaarderskasteel van Kerak. Na een korte stop gaat u naar Wadi Musa, de stad nabij Petra, voor de overnachting.

Dag8
Petra

Petra is wellicht dé reden om Jordanië te bezoeken. Vandaag treedt u binnen in deze roodstenen stad van de Nabateeërs met onze spectaculaire backdoorhike. Deze maakt u samen met een lokale bedoeïen gids waarbij u via een prachtige wandelroute midden door de bergen Petra via de achterkant benadert. Op deze manier hoeft u niet de honderden treden naar het Klooster van Petra omhoog te lopen en ontwijkt u de mensenmassa. U start namelijk bij dit hoogstgelegen gebouw en loopt bergafwaarts door de stad om uiteindelijk uit te komen bij de Schatkamer. Zo loopt u dus maar een keer dezelfde route en pikt u een prachtige wandeling door de bergen mee op de heenweg! Vanwege het enorme oppervlak heeft u de hele dag nodig om Petra te bezoeken.

jordanie-petra-treasury
Dag9
Petra, Wadi Rum

U laat Petra achter en rijdt zuidwaarts richting de Wadi Rum woestijn. Deze staat bekend als een van de mooiste woestijnen ter wereld en wordt afgewisseld met ruige rotsen aan alle kanten. Hierdoor heeft de Wadi Rum een uniek uiterlijk en lijkt het alsof u over de maan rijdt. Het gebied heeft niet voor niets gediend als filmlocatie voor diverse grote producties als Lawrence of Arabia, The Martian en Aladdin. U verkent de uitgestrekte woestijn met een jeepsafari van circa vier uur inclusief lunch. Onze gids haalt u hiervoor op aan de rand van de Wadi Rum en neemt u mee naar alle highlights. Na afloop wordt u afgezet bij uw accommodatie of u kunt optioneel gaan wildkamperen in het midden van de woestijn!

Dag10
Wadi Rum, Aqaba
inleveren huurauto

Nadat u in de ochtend nog even hebt genoten van de prachtige natuur, verlaat u het uitgestrekte landschap van de Wadi Rum en gaat u weer richting de bewoonde wereld. U rijdt in een klein uur richting Aqaba, de enige kustplaats van het land, en checkt in bij uw resort aan de Rode Zee. Hier kunt u relaxen en de indrukken van de afgelopen dagen op uw gemak verwerken. Het is mogelijk om de dag op een zeer bijzondere manier te starten met een ballonvaart over de Wadi Rum! U ziet dan de zon opkomen vanuit een luchtballon en drijft langzaam over de woestijn heen.

jordanie-wadi-rum-ballonvaart-zonsopkomst
Dag11
Aqaba

Vandaag kunt u heerlijk relaxen aan het strand van Aqaba. Het is eventueel mogelijk om op diverse locaties te gaan snorkelen of duiken. Uiteraard kunnen we dit ook voor u regelen!

Dag12
Aqaba, Eilat, Massada, Ein Gedi
inclusief grenstransfers & ontvangst huurauto

Vandaag verlaat u Jordanië en steekt u de grens over van Aqaba naar Eilat. Deze twee steden liggen aan elkaar gegroeid en de oversteek kost dan ook weinig tijd. Na de douane staat aan de Israëlische zijde van de grens een lokale medewerker op u te wachten die u naar het verhuurstation brengt waar u uw nieuwe huurauto ophaalt. U vertrekt in noordelijke richting naar Ein Gedi en maakt tussendoor nog een stop bij Massada. Deze bekende citadel ligt op een enorme rots vlakbij de Dode Zee en levert een prachtig uitzicht op over de omgeving. Vervolgens gaat u richting Ein Gedi waar u de rest van de dag kunt ontspannen aan het zwembad van uw accommodatie.

Dag13
Ein Gedi, Jeruzalem

In de ochtend hebt u tijd om het nabijgelegen natuurgebied te bezoeken. U kunt hier de route door Wadi David lopen. Deze wadi bestaat uit twee delen, het lage en het bovenste deel. De hike start in het lage deel waarbij u start bij het ticketkantoor en eindigt bij de bekende David Waterval. Deze korte hike is voor iedere wandelaar goed te doen en zal maximaal één uur in beslag nemen. Het tweede gedeelte neemt nog een extra 3 à 4 uur in beslag. De hike gaat dan vanuit de waterval verder richting de bekende Dodim's Cave met een zoetwaterzwembad en eindigt bij de Ein Gedi waterbron. Ook dit gedeelte van de hike is toegankelijk voor de onervaren wandelaar, maar vergt wel wat klim- en klauterwerk. Vervolgens reist u naar Jeruzalem, the holy city!

Dag14
Jeruzalem

Vandaag heeft u de hele dag nodig om Jeruzalem te bezoeken. Omdat hier ontzettend veel te zien is, kan het lastig zijn om keuzes te maken. Daarom heeft u een stadstour met privégids. Het grote voordeel van deze tour is dat alles wordt afgestemd op uw wensen. Een bezoek aan Jeruzalem begint in de oude stad en via de Via Dolorosa loopt u naar de Heilige Grafkerk bovenop de heuvel. Dit is de weg die Jezus heeft afgelegd op weg naar zijn kruisiging. U start deze route bij de Tempelberg, een heilige plek voor de christenen, joden en moslims. Een bijzondere plek waar u zowel de Klaagmuur ziet als ook de Al Aqsa moskee. Vanaf de Mount of Olives heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Dag15
Jeruzalem, Yad Vashem, Bethlehem, Jeruzalem

In de ochtend kunt u een bezoek brengen aan Yad Vashem, de officiële staatsinstelling van Israël voor het herdenken van de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden. Een optie voor de middag is het bezoeken van Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus en Koning David. Deze stad ligt op een steenworp van Jeruzalem op de Westelijke Jordaanoever. De belangrijkste bezienswaardigheden van Bethlehem zijn de Geboortekerk en de Geboortegrot. De grot is twaalf meter lang en drie meter breed en te bereiken via een trap in de Geboortekerk. Rond deze kerk vindt u verschillende religieuze gebouwen als een Grieks-Orthodox klooster, een Rooms-Katholieke kerk en een moskee. Aan het einde van de middag reist u terug naar Jeruzalem waar u de rest van de avond ter vrije besteding heeft.

Dag16
Jeruzalem, Nazareth, Rosh Pinna

Vandaag verlaat u de heilige stad Jeruzalem en rijdt u door naar Nazareth. Ook deze stad heeft een Bijbelse geschiedenis en is de plek waar Jezus is opgegroeid. Hedendaags wonen er voornamelijk moslims in Nazareth wat een bijzonder contrast geeft. Nazareth kunt u het best te voet verkennen, want de smalle straatjes zijn niet heel toegankelijk voor auto’s. Bekijk in Nazareth de Basiliek van de Aankondiging en bezichtig de Kerk van de Synagoge. Na een paar uur in Nazareth te hebben doorgebracht, rijdt u door naar de groene omgeving van Rosh Pinna. Dit schilderachtige stadje ligt iets ten noorden van het Meer van Tiberias.

Dag17
Rosh Pinna

Vandaag gaat u op avontuur in de omgeving. U kunt vandaag bijvoorbeeld gaan raften op de Jordaan of mountainbiken door het Biriya Bos. Zo leert u op een sportieve manier de omgeving van de Boven-Galilea kennen. U kunt ook op eigen gelegenheid een wandeling maken door de omgeving. Rosh Pinna staat vooral bekend om haar wijngaarden, dus later op de middag kunt u eventueel kennismaken met de specialiteit van deze regio. U bezoekt een wijngaard en proeft de lokale wijnen in één van de wijnbars.

Dag18
Rosh Pinna, Haifa, Akko

Vandaag rijdt u in westelijke richting naar de kustplaats Haifa. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Bahai tempels en tuinen. Deze geloofsovertuiging wordt beschouwd als de jongste wereldgodsdienst. Op zo’n vijf minuten lopen van de tempels vindt u de Duitse kolonie, een sfeervolle wijk in Haifa. Dit is een ideale locatie voor een kop koffie op het dakterras bij het Colony Hotel Haifa. Vervolgens rijdt u richting de oude kruisvaardersstad Akko. Deze stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is omringd door een oude stadsmuur vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de zee.

Dag19
Haifa, Caesarea, Tel Aviv
inleveren huurauto

Na het ontbijt is het tijd om richting Tel Aviv te gaan. Onderweg kunt u Caesarea bezoeken, waar Koning Herodus de Grote in de Romeinse tijd zijn grootheidswaan tentoonspreidde. Hoogtepunten zijn de resten van het Hippodrome, het theater en het paleis van Herodus. De haven van Caesarea is tegenwoordig veranderd in een levendige en leuke plek voor een hapje en een drankje. Vanuit hier bent u met een kleine 40 minuten in Tel Aviv. Deze hippe en liberale stad vertegenwoordigt het moderne Israël en is de laatste stop van uw rondreis.

Dag20
Tel Aviv, Jaffa, Tel Aviv

U bent in het moderne Tel Aviv, ooit ontstaan als buitenwijk van een van de oudste steden ter wereld: het 3000 jaar oude Jaffa. Tegenwoordig zijn de rollen echter omgedraaid en staat dit stadsdeel bekend om haar sinaasappelen. U kunt hier heerlijk slenteren door de nauwe straatjes met winkeltjes, galeries, visrestaurants en kleine marktjes. Breng ook zeker een bezoek aan de vlooienmarkt en de oude haven. Ook kunt u een fiets huren en over de 13 kilometer lange boulevard fietsen, lekker uit eten gaan en relaxen aan het strand.

Dag21
Tel Aviv, vlucht naar huis
inleveren huurauto

Vandaag komt uw reis tot een einde. Afhankelijk van uw vluchtkeuze heeft u nog wat tijd ter vrije besteding. U rijdt zelf naar de luchthaven en stapt vervolgens op het vliegtuig terug naar huis.

Lara Lanslots
Bel, mail of app met Lara

De expert voor reizen in Egypte.

Details & prijzen
Ultiem Egypte, Jordanië & Israël
Vanaf 3.750 p.p.
21 dagen
Egypte
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst in Egypte en Jordanië
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Visum Jordanië
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.