Winteravontuur in IJsland

Ontdek het ruige winterwonderland van IJsland, waar bevroren watervallen, geothermische warmwaterbronnen en het noorderlicht uw zintuigen prikkelen. In slechts 5 dagen reist u op avontuurlijke wijze door het land per ATV en sneeuwscooters.
Vanaf 2.050 p.p.
5 dagen
IJsland
Offerte aanvragen
Winteravontuur in IJsland
ijsland-header-waterval-sneeuwijsland-header-waterval-sneeuw
Winteravontuur in IJsland
De zwarte stranden van Ijsland
Zwarte stranden in IJsland zijn ontstaan door lava wat de zee instroomt en direct afkoelt. Tijdens uw reis door IJsland zult u een aantal keer kennismaken met dit bijzondere natuurfenomeen.
zwarte-strand-in-ijsland-hoogtepuntzwarte-strand-in-ijsland-hoogtepunt
Dagprogramma
Dag1
Reykjavik, Selfoss
ophalen huurauto

Vandaag begint uw reis naar Reykjavik. Na de aankomst op het vliegveld haalt u de huurauto op waarna u zelf naar de accommodatie rijdt. Dit is ruim 1,5 uur rijden. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding en kunt ervoor kiezen om te ontspannen bij uw accommodatie, maar u kunt ook iets gaan ondernemen. U kunt bijvoorbeeld het zwarte zandstrand van Reynisdrangar en het pittoreske dorp Vik bezoeken.

ijsland-sneeuw-en-huisjes
Dag2
Selfoss

Vandaag hebben we een bijzondere activiteit voor u gepland, u wordt in de ochtend verwacht bij het Bru Base camp wat op 1 uur rijden van het hotel ligt. Hier gaat u de reis mooi beginnen met een sneeuwscooter tour. U krijgt allemaal een eigen sneeuwscooter. U krijgt eerst instructies en de juiste kledij alvorens u de berg op gebracht wordt. Bovenop de berg staan de sneeuwscooters klaar en maakt u een prachtige tocht van ongeveer 1 uur. Als het helder weer is, heeft u spectaculair uitzicht over de kust. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag3
Selfoss

Ook vandaag staat er weer een gave activiteit op het programma. U wordt na het ontbijt bij het Arcanum Base camp verwacht wat op 1,5 uur van het hotel ligt. Vanuit hier gaat u een schitterende tocht maken door verschillende landschappen. U heeft allen uw eigen ATV en crost door rivieren, open vlakten en uiteindelijk het bekende black beach.

Dag4
Selfoss, Golden Circle

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de Golden Circle gaan verkennen. U vertrekt op tijd en rijdt in ongeveer 1 uur naar Geysir, hier kunt u de beroemde geiser Strokkur van IJsland van dichtbij zien. Een klein stukje verderop vindt u de Gullfoss waterval, één van de grootste en krachtigste van IJsland. Na uw bezoek hier rijdt u in ongeveer 1 uur door naar het Thingvellir National Park. Vervolgens rijdt u weer terug naar Selfoss voor de overnachting.

Dag5
Selfoss, Reykjavik, vlucht naar huis
inleveren huurauto

Vandaag is uw laatste dag in IJsland en u kunt deze nog ten volste benutten. Zo kunt u nog een bezoek brengen aan Reykjavik of wellicht gaat u nog even heerlijk ontspannen in een heetwaterbron. Later op de dag rijdt u terug naar de luchthaven en vliegt u weer terug naar huis. U bent ongetwijfeld een hoop mooie verhalen en avonturen rijker!

Lotte Slungers
Bel, mail of app met Lotte

De expert voor reizen in IJsland.

Details & prijzen
Winteravontuur in IJsland
Vanaf 2.050 p.p.
5 dagen
IJsland
Offerte aanvragen
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.