Zelf pad thai maken
Stap in de wereld van heerlijke Thaise smaken en leer hoe u zelf pad thai kunt maken, een culinair meesterwerk dat barst van de exotische kruiden en smaken. Laat u verrassen door de eenvoud van dit recept en van een zelfgemaakte pad thai die elke hap tot een feest maakt voor uw smaakpapillen.
Ingrediënten
Ingrediënten voor pad thai
- 200 gram rijstnoedels
- 200 gram stevige tofu, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels olie (bij voorkeur pinda- of plantaardige olie)
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eieren, licht geklopt
- 150 gram garnalen of kipfilet, in stukjes gesneden (optioneel)
- 2 lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden
- 100 gram taugé
- 50 gram gemalen pinda’s
- Verse koriander en partjes limoen voor garnering
Ingrediënten voor de saus
- 3 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels tamarindesap
- 2 eetlepels palmsuiker of bruine suiker
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel chilivlokken (optioneel)
Instructies
- Week de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat ze niet te gaar worden. Spoel ze af met koud water en zet opzij.
- Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en roer goed door elkaar. Proef en pas de smaak indien nodig aan door meer vissaus, tamarindesap, suiker of chilivlokken toe te voegen.
- Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak tot het geurig is.
- Voeg de tofu toe aan de pan en bak tot het goudbruin is. Als u garnalen of kip gebruikt, voeg ze dan nu toe en bak tot ze gaar zijn.
- Duw de tofu en vlees naar één kant van de pan en giet de geklopte eieren in de lege ruimte. Roer de eieren voorzichtig door tot ze gestold zijn en meng ze vervolgens met de tofu en vlees.
- Voeg de geweekte rijstnoedels toe aan de pan, gevolgd door de saus. Roer alles goed door elkaar zodat de noedels gelijkmatig bedekt zijn met de saus.
- Voeg de lente-uitjes en taugé toe aan de pan en roerbak nog een paar minuten, tot alles goed verwarmd is.
- Serveer de Pad Thai direct, gegarneerd met gemalen pinda’s, verse koriander en partjes limoen. Geniet ervan!