Alles over de Japan Rail Pass

Shinkansen in Japan

Japan Rail Pass

Voordat u een rondreis door Japan maakt, is het handig om een Japan Rail Pass aan te schaffen. Maar wat is een Japan Rail Pass en waar is deze pas handig voor? De JR Pass, ook wel Japan Rail Pass genoemd, is een speciaal treinticket voor alle toeristen die Japan bezoeken. Wanneer u een JR Pass aanschaft, kunt u onbeperkt reizen met de trein. De JR Pass is zeer aan te raden, omdat het u veel geld bespaart wanneer u van plan bent om veel met de trein te reizen.

Shinkansen langs Fuji, Japan

Wat is de Japan Rail Pass?

Zoals eerder vermeld, is de JR Pass een speciaal treinticket waarmee u onbeperkt met de trein door Japan kunt reizen. U kunt kiezen voor een pas van 7, 14 of 21 dagen. De treindiensten die zijn inbegrepen, zijn de Shinkansen, dit zijn hogesnelheidstreinen, waaronder de Tokaido, Tohoku en de Kyushu Shinkansen. Verder zijn er ook limited expresstreinen, dit zijn sneltreinen die verschillende belangrijke bestemmingen in Japan verbinden.

Het voordeel van een JR Pass is dat u onbeperkt kunt reizen tegen een vast tarief. Het is gemakkelijk, omdat u niet elke keer nieuwe kaartjes hoeft te kopen. Ook als u van plan bent veel met de trein te reizen, bent u goedkoper uit door een JR Pass aan te schaffen.

Wie komt in aanmerking voor de Japan Rail Pass?

Wanneer u een JR Pass wilt aanschaffen, zijn er bepaalde criteria nodig om in aanmerking te komen. De JR Pass is alleen beschikbaar voor toeristen die Japan bezoeken onder de ‘Temporary Visitor’-status. U krijgt deze visumstatus bij aankomst in Japan, wanneer u voor een kortere periode het land bezoekt, dit is tot 90 dagen.

Japanse staatsburgers kunnen de JR Pass niet gebruiken, behalve als ze aan specifieke voorwaarden voldoen. Wanneer u als Japanse burger permanent in het buitenland woont en voldoet aan bepaalde eisen, zoals dat u kunt aantonen dat u langdurig in het buitenland woont, kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor de JR Pass. Hiervoor moet echter eerst contact worden opgenomen met de JR Group.

Uitzicht op Mount Fuji vanui Shinkansen

Verschillende soorten Japan Rail Passes

Er zijn verschillende soorten JR Passes die elk voldoen aan de behoeften van verschillende reizigers. De Ordinary JR Pass is bedoeld voor onbeperkt gebruik van de JR-treinen. De Green JR Pass biedt toegang tot de eerste klas. De JR East Pass richt zich op de regio in het westen van Japan. De JR West Pass is gericht op het westen van Japan. De JR Hokkaido Pass is bedoeld voor het noordelijke eiland van Japan. De JR Kyushu Pass is bedoeld voor het zuidelijke eiland en de JR Kansai Area Pass is bedoeld voor de Kansai-regio rond de steden Kyoto, Osaka en Kobe.

De kosten van een JR pass

De kosten voor een JR Pass variëren erg sterk, dit ligt er voornamelijk aan hoeveel dagen u een JR Pass neemt en of u voor de 1e class betaald of voor de standard. De JR Pass voor 7 dagen kost € 310, 14 dagen kost € 490 en voor 21 dagen kost de JR Pass € 617. De businessclass pass voor 7 dagen kost € 434, 14 dagen € 674 en 21 dagen € 858.

Shinkansen in Japan

Hoe en waar koop ik de Japan Rail Pass in Nederland?

Online kunt u via de officiële site JRpass.com een Japan Rail Pass komen, verder kunt u er ook een online aanschaffen via Tokyo.nl of Japan Rail Pass.nl De JR pass kost op de officiële site goedkoper. Wij van Travel Legends kunnen uiteraard voor u een JR Pass boeken. Wij doen dit dagelijks, dit scheelt u tijd en kunt u later op de bestemming genieten van deze aankoop.

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.