Ontdek het Tsitsikamma National Park

Tsitsikamma National Park Storm Bridge

In het hart van de beroemde Tuinroute ligt een waar natuurparadijs, namelijk het Tsitsikamma National Park. Dit prachtige park ligt langs de kust van de Oost-Kaap en is een van Zuid-Afrika’s best bewaarde geheimen. De naam Tsitsikamma betekent “plaats van veel water” in de Khoi-taal, wat veel verraad over het natuurgebied. Hier komen de grote bossen, indrukwekkende kliffen en de zee samen en kunt u genieten van panoramische oceaanuitzichten.

Storms River Brug

Avontuur en natuur in perfecte harmonie

Voor de avontuurlijke reiziger is Tsitsikamma een speeltuin van ongeëvenaarde mogelijkheden. De Stormsrivier baant een weg door diepe kloven en biedt mooie wandelpaden zoals de beroemde Otter Trail. Deze vijfdaagse trektocht wordt beschouwd als een van de mooiste wandelingen van Zuid-Afrika, die u langs kustlijnen, door bossen en over steile rotsen leidt. Onderweg kunt u genieten van verfrissende duiken in kristalheldere poelen en het spotten van wilde dieren.

Kayakken Storms River

Avonturen op zee

Het avontuur houdt niet op bij de kustlijn. De onstuimige wateren van de Indische Oceaan bieden fantastische mogelijkheden voor kajakken, snorkelen en zelfs duiken. Een absolute aanrader is de kajakexcursie, waar u eerst langs de spectaculaire kust peddelt en vervolgens de Stormsrivier binnengaat. Het gevoel van rust terwijl u tussen torenhoge kliffen door glijdt, is onvergetelijk.

Knysna Lourie Tsitsikamma

Flora en Fauna

Het Tsitsikamma National Park is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een ecologisch juweel. In het park vindt u veel verschillende planten en dieren. Van de reuzebloekbomen in de Outeniquabossen tot de dolfijnen, walvissen en kleurrijke vissen in de zee. Vogelliefhebbers kunnen zich hier ook uitleven met het spotten van de zeldzame Knysna Loerie en vele andere vogelsoorten.

Tsitsikamma Mountains

Overnachten in het paradijs

Voor degenen die echt willen ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven, biedt het Tsitsikamma National Park verschillende accomodatiemogelijkheden, van rustieke hutten tot comfortabele lodges. Het wakker worden met het geluid van de oceaan op de achtergrond en de frisse boslucht is een unieke ervaring.

Onze reizen naar Zuid-Afrika