Het Beste van Namibië & Zuid-Afrika

Deze reis neemt u mee op een onvergetelijke trip door Namibië & Zuid Afrika. De perfecte combinatie tussen avontuur, prachtige natuur, schitterende witte stranden en heerlijk eten & drinken
Vanaf 5.150 p.p.
19 dagen
Namibië
Offerte aanvragen
Het Beste van Namibië & Zuid-Afrika
Het Beste van Namibië & Zuid-Afrika
Zuid-Afrika kaapstad droneshot van de stad en zeeZuid-Afrika kaapstad droneshot van de stad en zee
Duinen van de Sossusvlei
De zandduinen in de Sossusvlei zijn de hoogste zandduinen ter wereld.
Namibië woestijnberg oranjeNamibië woestijnberg oranje
Etosha National Park
Etosha National Park is één van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Het park bestaat uit zoutpannen en droge bushvelden. Dit is een aanrader als u wilde dieren wil spotten, zoals olifanten, zebra's, leeuwen, en nog veel meer.
De Fish River Canyon
De Fish River Canyon is de 2e grootste canyon ter wereld. Alleen de Grand Canyon in de Amerikaanse staat Arizona is groter.
Tafelberg Kaapstad
De Tafelberg in Kaapstad staat in de lijst van de zeven wereldwonderen der natuur.
Tafelberg in Kaapstad, Zuid-AfrikaTafelberg in Kaapstad, Zuid-Afrika
Dagprogramma
Dag1
Windhoek

De reis gaat vandaag beginnen! U vliegt naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Bij aankomst wordt u naar uw eerste accommodatie gebracht.

Dag2
Windhoek, Zannier Reserve
inclusief privé transfer, ontvangst huurauto

In de ochtend komt u aan in Windhoek. Vanuit hier rijdt u in slechts 30 minuten naar uw eerste accommodatie. Deze accomodatie bevindt zich in de Zannier Reserve dat zich uitstrekt over 900 vierkante kilometer. Aan het einde van de middag gaat u met een ervaren gids in een goed uitgeruste open-gamedrive voertuig op safari in een ongerept natuurreservaat waar enkele van de meest prachtige dieren in het wild zichtbaar zijn. Deze safari in de namiddag onthult de schoonheid van de nachtelijke savanne.

Dag3
Zannier Reserve, Onguma

Vandaag rijdt u vanuit Zannier Reserve in ongeveer 4,5 uur naar Onguma dat grenst aan het Ethosa National Park. Nadat u rustig bent ingecheckt bij uw accomodatie in Onguma maakt u aan het eind van de middag met zonsondergang een safari over de Onguma Game Reserve. Onguma Game Reserve beschikt over meer dan 34000 hectare beschermd land met prachtige dieren in het wild, waaronder de zwarte neushoorns, koedoes, giraffen, zebra's, leeuwen, cheeta's, luipaarden en meer dan 300 vogelsoorten.

Dag4
Onguma, Ethosa, Onguma

Vandaag heeft u in de ochtend een prachtige safari in Ethosa National Park. Ethosa National Park is het grootste wildpark van Namibie én een van de beste plekken om de Big Five te zien. Etosha betekent ‘grote witte plek’ en dit verwijst naar de zoutpan die zo’n 25% van het park in beslag neemt. Na deze safari is het tijd voor een heerlijke lunch en kunt u ontspannen bij uw accommodatie. Met zonsondergang maakt u nog een safari op het Onguma Reserve. Hier kunt u meer dan 300 vogelsoorten spotten en 4 van de "Big 5".

Dag5
Onguma, Ongava

Vandaag maakt u in de ochtend een vroege ochtendwandeling met een ervaren ranger. Deze bushwalk is een unieke manier om de prachtige omgeving te ontdekken in ongeveer 1,5 uur. Na deze wandeling rijdt u naar een andere prachtige accommodatie in deze omgeving. Na 3,5 rijden checkt u in bij uw volgende accomodatie bij het Ongava Private Game Reserve. Dit park wordt beschouwd als een van de beste privé wildreservaten in de regio. Onder andere omdat dit park zowel de witte als de zwarte neushoorn rond heeft lopen. Het landschap wordt gekenmerkt door uitgestrekte open vlaktes bezaaid met zoutvlakten en een overvloed aan dieren in het wild. Met zonsondergang brengt u een bezoek aan het wildreservaat Ongava dat aan de zuidelijke grens ligt met het Ethosa National Park. U kunt hier in uw vrije tijd via uw accommodatie ook prachtige wandelingen maken of vogels spotten.

Dag6
Ongava, Swakopmund

Vandaag verlaat u Ongava en rijdt u in ongeveer 5 uur naar Swakopmund. U neemt een prachtige route via Damaraland. Dit is een adembenemend ruig woestijn gebied met rotsen en bergen. Maak in deze omgeving zeker een stop bij Spitzkoppe en Twyfelfontein. In Spitzkoppe vindt u een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Namibie, een prachtige berg van 700 meter hoog boven het omliggende landschap. In Twyfelfontein vindt u een van de best bewaarde rotstekeningen van Afrika. Na een prachtige stop in Damaraland rijdt u door naar de Skeleton Coast. Dit is de meest afgelegen en onbegaanbare kustlijn ter wereld. Vanuit hier rijdt u via de kust door Swakopmund. Deze badplaats ligt aan de schilderachtige kust van Namibië en staat bekend om zijn koloniale architectuur en het omringende woestijngebied. Namibië was ooit een Duitse kolonie en Swakopmund heeft nog veel Duitse invloeden.

Dag7
Swakopmund

Vandaag geniet u van een georganiseerde dagtrip in Swakopmund. U maakt eerst een ontspannende privé boottrip over de Atlantische Oceaan. Hier heeft u de mogelijkheid om prachtige dolfijnen, schildpadden en zeehonden te spotten. Na deze boottrip maakt u een adembenemende Sandwich Harbour tour door de woestijn in een 4x4 auto. Op weg naar de Sandwich Harbor maakt u een stop om flamingo's te bekijken en om een bezoek te brengen aan het Pink Lake.

Dag8
Swakopmund, Sossusvlei

Vandaag rijdt u in ongeveer 4,5 uur vanuit Swakopmund naar Sossusvlei. Gelegen in het schilderachtige en bekende Namib-Naukluft National Park, vindt u in Sossusvlei iconische rode zandduinen die tot bijna 400 meter hoogte komen. De helderblauwe luchten in combinatie met de gigantische rode duinen maken dit één van de meest schilderachtige natuurlijke wonderen van Afrika. In de middag kunt u op eigen gelegenheid de 'Big Daddy' beklimmen, één van de hoogste duinen van Sossusvlei én de Deadvlei verkennen, een witte, zoute kleivlakte met oude bomen.

Dag9
Sossusvlei

Vandaag heeft u nog een prachtige volledige dag in de Sossusvlei. Hier heeft u de tijd om de prachtige omgeving te ontdekken of om te ontspannen bij uw accommodatie. Aan het einde van de middag is er voor u een quad gehuurd en gaat u onder leiding van een gids door de woestijn rijden.

Dag10
Sossusvlei, Luderitz

Vandaag wordt u vroeg wakker in Sossusvlei want vandaag gaat u een onvergetelijke ballonvlucht maken over een van de oudste woestijnen op aarde, de fascinerende Sossusvlei. U vertrekt bij zonsopgang en vliegt over dit magische landschap. U sluit de vlucht af met een heerlijk champagne ontbijt voordat u wordt teruggebracht naar uw accommodatie. Hierna heeft u wat tijd om te ontspannen voordat u vanuit de Sossusvlei in ongeveer 6 uur naar de Luderitz rijdt. Onderweg kunt u een stop maken bij Garub, 20 km ten westen van Aus. Hier is de drinkplaats gevestigd van de wilde paarden die in dit gebied leven. Na deze stop komt u aan in Luderitz. De stad Luderitz, ingeklemd tussen de ruige en grimmige Atlantische kust en de dorre woestijn van Namibië ligt in een ongelooflijke unieke geografische omgeving. Vandaag gaat u Luderitz en haar omgeving verkennen. Luderitz is een van oorsprong Duits stadje en u vindt hier dan ook veel oude gebouwen uit het koloniale tijdperk. De stranden van deze stad zijn de thuisbasis van flamingo's, struisvogels, zeehonden en pinguins. De nabijgelegen spookstad Kolmanskop, die is overgenomen door de woestijnduinen, is een andere fascinerende attractie die u gezien moet hebben.

Dag11
Luderitz, Fish River Canyon

Hierna verlaat u Luderitz en rijdt u in ongeveer 4,5 uur naar de Fish River Canyon. De Fish River Canyon is een prachtig rotsachtig wonderland in het zuiden van Namibië. De Canyon is maar liefst 160 kilometer lang en 550 meter diep en de op één na grootste kloof ter wereld. U checkt in bij uw accomodatie waar u wat tijd heeft om te ontspannen. In de namiddag maakt u een prachtige onbegeleide wandeling langs de rand van de kloof. Laat in de middag zijn de schaduwen en kleuren van de kloof op zijn mooist. Bekijk de planten en de vogels van dichtbij en bewonder de uitgestrektheid van het landschap.

Dag12
Fish River Canyon

Vandaag wordt u wakker in de Fish River Canyon. Na het ontbijt staat er een mountainbike tocht van 22km op de planning. Als u om 7:00 gaat ontbijten start de tocht om 7:30. De begeleide fietstocht van ongeveer 3,5 uur neemt je mee langs de rand van de kloof waar u schitterende rotspartijen en de ongerepte natuur kunt bewonderen. In de late namiddag is er voor u met zonsondergang een rit in een open voertuig geregeld die u naar de top van het plateau brengt. U heeft stops bij twee verschillende uitkijkpunten waar u foto's kunt maken en de kloof op zijn meest schitterende manier kunt ervaren.

Dag13
Fish River Canyon, Namaqualand

Vandaag verlaat u de Fish River Canyon en in ongeveer 3,5 uur rijdt u vanaf de Fish River Canyon naar uw volgende accomodatie. Uw accommodatie bevindt zich in het Namaqualand, dat zich uitstrekt over meer dan 1000 kilometer langs de schilderachtige westkust van Zuid-Afrika en staat bekend om zijn grimmige, dorre schoonheid. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag14
Namaqualand, Kaapstad

Vandaag verlaat u Namaqualand en rijdt u door naar de laatste bestemming van uw reis, Kaapstad. U Kunt via Morreesburg naar Kaapstad rijden. Dit is een klein stadje ongeveer 100km boven Kaapstad en staat bekend om zijn sterke boerengemeenschap en heeft ook één van de slechts drie tarwemuseums ter wereld. Na een dag van ongeveer 6 uur rijden komt u aan in Kaapstad. De stad heeft een bijzondere geschiedenis waar met name de Nederlanders een belangrijke rol in gespeeld hebben. De rest van de avond is ter vrije besteding.

Dag15
Kaapstad

Vandaag kunt u in de ochtend een bezoek brengen aan Bo Kaap, de meest gefotografeerde wijk van Kaapstad. Deze plek staat bekend als de Maleisische islamitische buurt van de stad. De bewoners van Bo Kaap zijn afstammelingen van slaven uit de kolonies van de Nederlanders en Britten en de gekleurde huisjes vieren de islamitische identiteit van de wijk. In de middag kunt u richting Waterfront gaan. Hier vindt u een gigantisch winkelcentrum, verschillende hotels, leuke restaurantjes en kunstwinkels. Dit is tevens de plek waar u een boot kunt pakken naar Robbeneiland, de plek waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat. Vanaf Waterfront is dit ongeveer een half uur varen en tijdens deze boottocht heeft u prachtig uitzicht op Kaapstad en de Tafelberg, Devil's Peak, Lion's Head en Signal Hill.

Dag16
Kaapstad

Vandaag kunt u een prachtige route maken met de auto. U begint met de adembenemende Chapman's Peak Drive, een schitterende kustroute naar Hout Bay. Vervolgens rijdt u door naar Kommetjie en steekt u in oostelijke richting naar Kalk Bay waarna u via Muizenberg terug rijdt naar Kaapstad. Liever de gehele dag op pad? Rijd dan door tot Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste puntje van het Kaapse Schiereiland en de plek waar de VOC in de 17e eeuw vestigde en maak op de terugweg een stop bij Simonsstad, dé plek waar u pinguïns op het strand kunt spotten.

Dag17
Kaapstad

Vandaag staat er een actieve dag op de planning. Vroeg in de ochtend gaat u naar het startpunt aan de Tabelberg Road waar uw hike naar de top van Table Mountain begint. U pakt de Platteklip George klim naar boven. Dit is de meest populaire route naar boven en het voelt alsof u twee tot drie uur aan het traplopen bent met prachtige uitzichten. Vanaf de top kunt u genieten van adembenemende uitzichten en hier kunt u op eigen gelegenheid de kabelbaan terug naar beneden nemen. In de middag kunt u naar Stellenbosch gaan. Stellenbosch is een pittoreske universiteitsstad omringd door bergen en wijngaarden in de provincie West-Kaap. Dit stadje heeft een groot deel van de toonaangevende wijndomeinen van het land. Bovendien kunt u hier een wijnproeverij doen met lokale wijnen en een fantastische lunch. Na de lunch kunt u nog een wandeling maken door het stadscentrum van Stellenbosch en kunt u genieten van kunstgalerijen en verschillende kledingboetiekjes.

Dag18
Kaapstad, vlucht naar huis

Helaas komt er vandaag een einde aan de reis door Zuid-Afrika. Vandaag gaat u naar het vliegveld, waarna u terugvliegt naar huis.

Dag19
Terugvlucht, aankomst thuis

Vanwege het tijdsverschil en de duur van uw vlucht, komt u in de loop van vandaag weer thuis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen.

Een impressie waar u gaat overnachten

Deze accommodaties zijn door onze reisspecialisten bezocht en geven een indruk waar u tijdens deze reis zult verblijven. Omdat wij 100% maatwerk kunnen leveren, is het altijd mogelijk om deze aan te passen aan uw wensen!

Uitbreidingen

Deze uitbreidingen kunnen later worden geselecteerd.

Zuid-Afrika kaapstad droneshot van de stad en zee
Astrid Kramer
Bel, mail of app met Astrid

De expert voor reizen in Namibië.

Details & prijzen
Het Beste van Namibië & Zuid-Afrika
Vanaf 5.150 p.p.
19 dagen
Namibië
Ruimbagage
Meet & assist op luchthaven bij aankomst
Luchthaventransfers
Alle belastingen en toeslagen
Alle genoemde maaltijden
Gepersonaliseerde reisapp met informatie & tips
Noodnummer (24/7 bereikbaar)
Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.