Culturele Driehoek

De culturele driehoek van Sri Lanka is een fascinerend gebied dat het rijke erfgoed en de historie van het land weerspiegelt. Gelegen in het hart van Sri Lanka, omvat deze driehoek drie belangrijke historische steden: Anuradhapura, Dambulla en Polonnaruwa, die samen een schat aan archeologische schatten en culturele bezienswaardigheden vormen.

Sri Lanka Sigiriya Leeuwenrots Van De Zijkant
Boeddha beelden in Gouden Tempel in Dambulla, Sri Lanka

Culturele Driehoek

De culturele driehoek van Sri Lanka, bestaande uit Anuradhapura, Dambulla en Polonnaruwa, vormt een intrigerend erfgoed dat de diepe geschiedenis en culturele rijkdom van het land belichaamt.

Anuradhapura, een van ‘s werelds oudste bewoonde steden, is doordrenkt van spirituele betekenis en herbergt eeuwenoude stoepa’s, tempels en koninklijke complexen die getuigen van de grootsheid van oude Sri Lankaanse beschavingen.

Dambulla staat bekend om zijn indrukwekkende grottempelcomplex, versierd met honderden Boeddha-beelden en prachtige muurschilderingen, en dient als een spiritueel toevluchtsoord voor pelgrims en bezoekers.

Polonnaruwa, ooit de hoofdstad van Sri Lanka, biedt een fascinerende blik op het hoogtepunt van de Sri Lankaanse architectuur en kunst uit de 12e eeuw, met zijn prachtige ruïnes, paleizen en Boeddhistische monumenten. Samen vormen deze steden een onvergetelijke reisroute die reizigers meeneemt op een reis door de rijke geschiedenis en culturele erfenis van Sri Lanka.

Reizen naar deze populaire plek

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.