Ideale bestemmingen in september

September|Oktober|November

Wat zijn ideale rondreizen voor oktober?

In september gaat de herfst van start en kunt u genieten van de laatste zomerse zonnestralen. Later in de maand komen de herfstkleuren tevoorschijn, die u in veel verschillende gebieden kunt bewonderen. Voor een aantal bestemmingen is september ook de ideale maand om er een rondreis te maken. Van wilde dieren spotten in Namibië tot de cultuur van Indonesië, in september hoeft u zich niet te vervelen.

Trams in San Francisco

Verenigde Staten (Westkust)

In september biedt de westkust van de Verenigde Staten goede omstandigheden voor een rondreis. Met name het milde weer en het laagseizoen maakt het een ideale periode om te reizen. De temperaturen zijn aangenaam en het aantal bezoekende toeristen zal laag zijn. Van de grote steden tot de Yosemite National Park, de westkust is een ideale omgeving om rond te reizen.

Gazelle langs de rode duinen in Namibië

Namibië

September is de ideale tijd om wildlife te spotten, omdat dieren zich verzamelen bij waterbronnen. Hierdoor kunt u tijdens een safari de mooiste scenes bezichtigen. Met de lente die net begint in Namibië, komen veel planten tot bloei. Dit maakt het landschap levendig en kleurrijk. Bovendien zijn de heldere hemel en minimale neerslag perfect voor sterrenkijken, wat zorgt voor onvergetelijke nachtelijke ervaringen in de woestijn.

Peru Jungle Rivier Kronkelend Groen

Peru

Ook in Peru is het in deze periode een stuk rustiger dan in het hoogseizoen. Daarnaast is het niet te heet en is er weinig kans op neerslag in september, waardoor u van een droog Peru kan genieten. Dit is ideaal voor buitenactiviteiten, zoals een excursie naar de Machu Picchu. Bovendien valt september binnen het walvisseizoen in Peru, wat u de kans geeft om deze indrukwekkende beesten te bezichtigen.

Kotor in Montenegro

Montenegro

In september is Montenegro een goede bestemming, aangezien het weer zeer aangenaam en de drukte van de zomer verdwijnt. U kunt genieten van de stranden en bergen zonder grote menigten. Het is perfect om de historische plekken zoals Kotor te verkennen of te relaxen aan de Adriatische Zee.

Indonesië ubud rijstvelden vol met water

Indonesië

Indonesië is ook een uitstekende optie voor een reis in september, wat de laatste maand is van het droge seizoen. U heeft minder kans op regen en er zullen er relatief weinig toeristen zijn. U kunt genieten van activiteiten zoals wandelen, snorkelen en surfen dankzij het droge seizoen. Ook kunt u de diverse natuur en festivals verkennen, wat uw reis extra bijzonder maakt.

samarkand-monument-oezbekistan

Oezbekistan

In deze periode valt er weinig regen en zijn de temperaturen milder dan in de zomermaanden. Dit maakt september een goede reismaand voor Oezbekistan. Daarnaast valt deze maand buiten het hoogseizoen, waardoor u kunt genieten van rustige bezienswaardigheden. De Onafhankelijkheidsdag van Oezbekistan valt ook in september, wat een levendige sfeer oplevert.

Hulp nodig bij uw zoektocht naar een volgende reis?
Vind in 5 vragen uw ideale bestemming.